Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 26

„Real“ pribloškęs „Partizan“ kapitonas papasakojo apie pergalingą ataką

Kevinas Punteris tapo Belgrado „Partizan“ komandos didvyriu, ne tik surengęs įspūdingą pasirodymą pirmosiose Eurolygos ketvirtfinalio rungtynėse, bet ir įsmeigęs pergalingą metimą į Madrido „Real“ krepšį likus žaisti 0,4 sek.

Tai buvo „Partizan“ ir Kevino Punterio vakaras Madride.

Belgrado klubas pateikė staigmeną Eurolygos atkrintamųjų varžybų starte, kai antradienį 89:87 Madride įveikė „Real“, nors Ispanijos klubas reguliariajame čempionate buvo trečias, o Serbijos – šeštas.

K.Punteris vedė „Partizan“ į pergalę, surinkęs 26 taškus, 6 rezultatyvius perdavimus bei 33 naudingumo balus.

„Partizan“ kapitonas pataikė 5 tritaškius iš 8, o paskutinis amerikiečio tolimas metimas nulėmė, kad Belgrado krepšininkai išsiveržė serijoje iki trijų pergalių pirmyn 1-0.

Būtent K.Punterio rankose atsidūrė kamuolys per paskutinę „Partizan“ ataką, kai atsiliekant vienu tašku jis liko vienas prieš Guerschoną Yabuselę.

Po mačo Belgrado komandos lyderis Serbijos žiniasklaidai papasakojo, kaip vyko paskutinė ataka, kai po susikeitimo prieš K.Punterį liko ne didžiąją mačo dalį jį prižiūrėjęs Nigelas Williamsas-Gossas, o aukštesnis, bet lėtesnis G.Yabusele.

Po driblingo K.Punteris smeigė tritaškį per prancūzo rankas.

„Mes nuo pat pradžių norėjome sukeisti prieš mane esantį gynėją. Nenorėjau žaisti prieš Nigelą (Williamsą-Gossą), norėjau aukštesnio gynėjo. Jei Nigelas būtų likęs, vis tiek būčiau bandęs taip pat, bet gavau, kaip ir norėjau. O visa kita yra darbas, kurį atlieku kiekvieną dieną, – apie paskutinį metimą kalbėjo K.Punteris. – Milijonas tokių metimų, net nežinau, kiek jų esu atlikęs. Esu šlifavęs daugybę tokių metimų – po driblingo, po šuolio. Buvo tikrai daug repeticijų, kurias atlieku, kad likčiau aštrus.“

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Punteris
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Punteris

Antrosios rungtynės vyks Madride ketvirtadienį.

„Dabar mums reikia pasiekti antrą pergalę, – „Mozart Sport“ citavo K.Punterį. – Turime žaisti taip, lyg būtume pralaimėję. Skamba beprotiškai, bet geriau jaustis taip, pamiršti pirmąjį mačą ir likti susitelkusiems, kad žaistume dėl pergalės ir antrosiose rungtynėse. Reikia likti aštriems psichologiškai.“

„Real“ antradienį neteko ne tik namų pranašumo, bet ir Walterio Tavareso.

„Real“ vidurio puolėjas žaidė 19 minučių per pirmuosius du kėlinius, bet susižeidė kelį ir antrojoje mačo dalyje aikštėje nebepasirodė.

„Trečiadienį jam bus atlikti tyrimai ir mes pamatysime, kaip bus – tikiuosi, kad trauma yra nedidelė“, – sakė „Real“ treneris Chusas Mateo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas