Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 02

„Real“ sutinkamas Belgrade: įžeidžiantys plakatai ir pusė tūkstančio apsaugininkų

Europos krepšinio gerbėjai sulaikę kvapą laukia šio vakaro. Po skandalu pasibaigusių antrųjų Eurolygos ketvirtfinalio rungtynių tarp Madrido „Real“ ir Belgrado „Partizan“ klubų, šįvakar komandos dar kartą stos į mūšį, tik šįkart – karingai nusiteikusiame Belgrade.

Antrosios „Real“ ir „Partizan“ rungtynės taip ir nesibaigė, kai likus 1 minutei ir 40 sekundžių ketvirtajame kėlinyje abiejų komandų žaidėjai į darbą paleido kumščius.

21 žaidėjas buvo diskvalifikuotas iš susitikimo, o nebaigtose rungtynėse pergalė įrašyta užtikrintai pirmavusiam „Partizan“, kuris serijoje iki trijų pergalių pirmauja jau 2-0.

Vis dėlto serbų šansus seriją užbaigti „sausai“ menkina Eurolygos paskirtos bausmės.

Už vieno iš konflikto iniciatoriaus vaidmenį Kevinui Punteriui skirta dviejų mačų diskvalifikacija, o Mathiasas Lessort'as už nelegalų veiksmą prieš Džananą Musą buvo nubaustas vienerių rungtynių suspendavimu.

Be to, daug klausimų kėlė ir Guerschono Yabusele parversto Dante Exumo sveikata, bet panašu, kad australas žais nepaisydamas kojos piršto traumos.

„Real“ klubui skirtos bausmės Madrido komandą, turinčią vieną didžiausių rotacijų Eurolygoje, turėtų paveikti mažiau – G.Yabusele skirta penkerių, Gabrieliui Deckui – vienerių rungtynių diskvalifikacija.

Bet vieną pranašumą lyginant su pirmomis dvejomis rungtynėmis „Partizan“ turi – tai namų aikštė ir 20 tūkst. sirgalių, kurie ketina užkurti rimtą pirtį „Real“ krepšininkams. „Partizan“ aistruoliai įlįsti į „Real“ žaidėjų galvas mėgina jau ir prieš rungtynes.

Į Belgradą pirmadienio vakarą atvykę „Real“ žaidėjai greitai sulipo į specialų autobusą su policijos palyda, o vėliau įsikūrė viešbutyje už 20 minučių kelio pėsčiomis nuo „Štark“ arenos.

Pakeliui link viešbučio „Real“ ekipą palydėjo ne vienas gąsdinantis plakatas.

„Nemiegosite“, – toks plakatas kabėjo ant vieno iš Belgrado viadukų pakeliui iš oro uosto į viešbutį.

Kitame buvo kreiptasi tiesiai į „Real“ puolėją Gabrielį Decką – jis išvadintas čigonu ir šunsnukiu.

Dar viename plakate buvo reikalaujama Džanano Musos atsakomybės – bosnis buvo vienas aktyviausių muštynių dalyvių, trenkė K.Punteriui, pats buvo nugriautas M.Lessort'o, tačiau bausmės nesulaukė.

Tiesa, apie tiesioginius išpuolius prieš „Real“ žaidėjus nepranešama.

Jų labai nenori ir „Partizan“ klubas. „Štark“ arenos direktorius Goranas Grbovičius jau įspėjo, kad jeigu sirgaliai atakuos „Real“ žaidėjus, rungtynes gali tekti užbaigti su tuščiomis tribūnomis.

Į aistruolius kreipėsi ir „Partizan“ strategas Željko Obradovičius, raginantis susilaikyti nuo agresijos ir svečius iš Madrido sutikti šiltai.

Scanpix/IMAGO/CordonPress nuotr./„Real“ ir „Partizan“ muštynės
Scanpix/IMAGO/CordonPress nuotr./„Real“ ir „Partizan“ muštynės

Serbai praneša, kad tvarką rungtynėse turėtų palaikyti net 500 specialiai parengtų apsaugos darbuotojų. Panašiai tiek jų dirbo ir per šiame sezone „Štark“ arenoje vykusį Belgrado derbį tarp „Partizan“ ir „Crvena zvezda“.

Be to, „Real“ krepšininkus Belgrade visą laiką lydi policija, jų viešbutis visą parą saugomas.

Rungtynes gyvai arenoje planuoja stebėti Eurolygos sporto direktorius Ibrahimas Erkanas. Manoma, kad jis įvertins, kaip serbams sekėsi susitvarkyti su iššūkiais karštose rungtynėse.

„Žinome, ką turime padaryti šiose rungtynėse. Tai bus karštas mačas, bet tai yra rungtynės, kuriose nori žaisti kaip krepšininkas. Eurolygoje niekada nėra lengva, o atkrintamosiose – ypač“, – prieš rungtynes serbų žiniasklaidai dėstė „Real“ gynėjas Sergio Rodriguezas.

Trečiasis „Partizan“ ir „Real“ susitikimas bus pradėtas 21.30 val. Serbų pergalės atveju jie iškovotų bilietą į Eurolygos finalo ketvertą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas