Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 06

Rekordinės „Žalgirio“ tritaškių liūties Eurolygos lyderių atvėsinimui neužteko

Košmariškai pirmoje sezono pusėje iš toli atakavęs Kauno „Žalgiris“ (9-15) atsigriebė Stambule, tačiau net ir tritaškių rekordo neužteko, kad būtų atvėsintas įkaitęs Eurolygos lyderis. Šarūno Jasikevičiaus kariai pataikė net 19 tolimų metimų, bet 91:96 (20:19, 23:21, 22:23, 26:33) nusileido Stambulo „Anadolu Efes“ (21-3), kuriai tai buvo jau devintoji pergalė iš eilės.

Rungtynių aptarimą prieš mačą, per jo pertrauką ir pasibaigus susitikimui kviečiame stebėti 15min portalo laidoje „Karštomis pėdomis“.

„Žalgiris“ jau pačioje rungtynių pradžioje pademonstravo, kad lengvo gyvenimo šiose rungtynėse Eurolygos lyderiai neturės. Trečdalį kėlinio taškų nepraleidę kauniečiai pirmavo 8:0, o svečių gynyboje itin dusęs Shane'as Larkinas per pirmuosius du kėlinius nepelnė nė taško.

Nors problemų prieš kitus individualiai stiprius „Anadolu Efes“ krepšininkus netrūko, „Žalgirį“ rungtynėse išlaikė įspūdingai pataikyti tritaškiai. Per pirmąją rungtynių pusę žalgiriečiai pataikė net 10 tolimų metimų ir 30 taškų iš 43 pelnė metimais iš už 6,75 m atstumu nuo krepšio nubrėžtos linijos, o švieslentėje degė trapus „Žalgirio“ pranašumas – 43:40.

Po ilgosios pertraukos tendencijos nesikeitė – „Žalgiris“ dar trečiojo kėlinio pabaigoje pagerino klubo pataikytų tritaškių rekordą Eurolygoje ir vienu metu net turėjo 9 taškų pranašumą (65:56).

Visgi tuomet darbo ėmėsi Sh.Larkinas. 21,8 taško per susitikimą renkantis „Anadolu Efes“ vedlys iki 28-osios rungtynių minutės nebuvo pataikęs nė vieno metimo iš žaidimo, tačiau per likusį rungtynių laiką sumetė 6 metimus, iš viso pelnė 25 taškus ir išvedė savo komandą iš „Žalgirio“ jai iškastos duobės.

„Žalgiris“ šiose rungtynėse pataikė net 19 tritaškių iš 31 ir ženkliai pagerino klubo pataikytų tolimų metimų rekordą. Iki tol jis siekė 14 šūvių, o tokį rezultatą kauniečiai užfiksavo ir antradienį žaisdami prieš Pirėjo „Olympiakos“.

Žalgiriečiai taip pat pasiekė šio sezono Eurolygos tritaškių rekordą, o iki visų laikų geriausio rezultato jiems pritrūko vos dviejų metimų – Podgoricos „Budučnost“ prieš kiek daugiau nei metus į Vitorijos „Baskonia“ krepšį buvo suleidę net 21 tritaškį.

Pirmą kartą po trijų pergalių iš eilės suklupęs „Žalgiris“ nusileido iš 11-osios į 14-ąją vietą, o nuo lapkričio pradžios vos sykį per 18 mačų suklupusi „Anadolu Efes“ užtikrintai žengia pirmas.

Eurolygoje po šios savaitės bus skelbiama pertrauka, per kurią vyks šalių taurų kovos. Kitas rungtynes žalgiriečiai žais vasario 20-ąją išvykoje su „Baskonia“.

„Anadolu Efes“: Shane'as Larkinas 25 (6/15 metimai, 11/11 baud., 27 naud. bal.), Vasilije Micičius 22 (5/9 dvit., 3/5 trit.), Tiboras Pleissas 15 (7/8 dvit.), Rodrigue'as Beaubois 10.

„Žalgiris“: Zachas LeDay 22 (6/8 dvit., 3/3 trit., 23 naud. bal.), KC Riversas 21 (6/11 trit.), Edgaras Ulanovas 12, Nigelis Hayesas 11 (3/3 trit.), Lukas Lekavičius (2/7 metimai, 7 rez. perd.) ir Thomasas Walkupas (3/5 trit., 8 rez. perd.) po 9, Martinas Gebenas 4, Artūras Milaknis 3. Paulius Jankūnas ir Rokas Jokubaitis taškų nepelnė.

VIDEO: Šaras pratrūko: man nesvarbu, bus bauda ar ne, bet turiu kovoti už savo vyrus
VIDEO: KC Riverso nepaguodė rekordas Stambule
VIDEO: Th.Walkupo žvilgsnis į karštą žalgiriečių mūšį Stambule
VIDEO: E.Ulanovo apmaudas Stambule: paleidome šansą

Svarbiausius dvikovos įvykius fiksavo portalas 15min.

Ketvirtasis kėlinys: „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ 96:91

40 min. Šeimininkai sumetė baudas ir iškovojo pergalę.

40 min. 18-asis „Žalgirio“ tritaškis ir naujas Eurolygos sezono rekordas – 90:86.

39 min. Sh.Larkinas per antrąją rungtynių pusę pelnė jau 21 tašką – 89:83.

37 min. Audringai į paskutinį epizodą sureagavęs Šaras nubaustas technine pražanga, o baudas sumetę šeimininkai tolsta – 82:76.

37 min. Dukart iš eilės 2+1 atakas surengę „Anadolu Efes“ krepšininkai pamažu tvirtina savo pranašumą – 80:76.

35 min. Z.LeDay šįvakar jaučiasi lyg koks Dirkas Nowitzki ir po trečiojo savo tritaškio grąžina „Žalgiriui“ persvarą – 73:74.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Stambule
Gaila, teisėjai nematė žingsnių, kuriuos padarė Larkinas, prieš įridendamas du iš po krepšio. Šaras irgi nematė – jis jau puolė Luką Lekavičių. „Kas tau yra?!“ – šaukė treneris ant įžaidėjo, lydėdamas jį suolo link minutės pertraukėlei. Įžaidėjas bandė kažką atsakyti, bet jūs žinote, kuo baigiasi dialogai su treneriu.

34 min. Įsibėgėjantis Sh.Larkinas pelno jau 13-ąjį tašką ir artina savo komandą prie ir toliau vieną tritaškį po kito pataikančių žalgiriečių – 70:71.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Stambule
Rekordas! KC Riversas sega rekordinį 15-ą „Žalgirio“ tritaškį – daugiausiai per savo istoriją Eurolygoje.

32 min. Naujas „Žalgirio“ tritaškių rekordas – 15 taiklių metimų per vienerias rungtynes dar nėra buvę. 63:68.

Trečiasis kėlinys: „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ 63:65

30 min. Apmaudi kėlinio pabaiga – jau apsigynę žalgiriečiai prarado kamuolį ir gavo Sh.Larkino bausmę. 63:65.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Stambule
29 rungtynių minutę 21,8 taško vidurkio žaidėjas Shane'as Larkinas pataiko savo pirmą metimą iš žaidimo. „Sinan Erdem“ arenoje girdžiu didžiausią triukšmą šį vakarą. Lūžio momentas.
Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Stambule
28 rungtynių minutę „Žalgiris“ įsega 14-ą tritaškį ir jau kartoja klubo visų laikų Eurolygos rekordą. Antradienį „Žalgiris“ irgi pataikė 14 į „Olympiakos“ krepšį. Vau!

28 min. Tritaškių rekordas jau pakartotas, o 14-ąjį metimą pataikė ne kas kitas, o vidurio puolėjas Z.LeDay. „Žalgiris“ džiaugiasi didžiausia persvara – 56:65.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Stambule
Emocijos liejasi per kraštus, kad ir į užribį. Teisėjas įspėja Šarą tramdyti savo viršininkus. Suolo gale sėdintys Javtokas su Motiejūnu sulaukė arbitro pastabos. Treneris paprašė savo bendražygių truputėlį pasislinkti į šoną ir apsiraminti.

25 min. „Žalgirio“ kosmosas tęsiasi – prie tritaškių vakarėlio prisijungė E.Ulanovas ir N.Hayesas, o 13 tolimų metimų pataikę kauniečiai trečiojo kėlinio viduryje yra per metimą nuo klubo rekordo Eurolygoje – 50:54.

23 min. Shane'ui Larkinui prireikė 22,5 minutės, kad pelnytų pirmuosius taškus šiose rungtynėse. Tą jis padarė nuo baudų metimų linijos – 46:48.

21 min. Kaip pabaigė antrąjį, taip pradeda ir trečiąjį kėlinį – „Žalgiris“ smeigia jau 11-ąjį tritaškį ir pirmauja 40:46.

Antrasis kėlinys: „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ 40:43

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Stambule
Shane'as Larkinas per pirmus du kėlinius: beveik 15 minučių, 0/6 metimų ir -5 naudingumo balai. Rungtynes stebintys keli NBA skautai neturėtų būti labai sužavėti.

20 min. KC Riversas baigia antrąjį kėlinį ketvirtuoju tritaškiu, sukurdamas „Žalgiriui“ trapų pranašumą – 40:43.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Stambule
„Žalgiris“ ne pirmą kartą baudžia „Anadolu Efes“ perėjimu į greitą puolimą. Išsitaškę Maskvoje, „Anadolu Efes“ krepšininkai gali stigti energijos, todėl žalgiriečiai bando agresyviai užklupti šeimininkų gynybą vos tik atkovoję kamuolį po netaiklaus metimo. Eurolygos statistika rodo, kad pagal greitose atakose pelnytus taškus „Žalgiris“ pirmauja 9:2.

19 min. KC Riverso vakarėlis Stambule – amerikietis smeigia dar du tritaškius, o „Žalgirio“ tolimų metimų taiklumas siekia stulbinamus 90 proc. (9/10). Deja, atitrūkti nepavyksta – 38:40.

17 min. „Žalgiris“ ir toliau neįtikėtinai svaido iš toli ir per paskutinius šešis kėlinius Eurolygoje pataikė net 21 tritaškį iš 30. Tai padeda išsilaikyti arti varžovų – 35:34.

15 min. Komandos įspūdingai meta tritaškius – „Anadolu Efes“ pataikė 6 iš 8, o „Žalgiris“ – 6 iš 7. 31:28.

14 min. „Žalgiris“ po minutės pertraukėlės pelnė 5 taškus iš eilės ir vėl išlygino rezultatą – 25:25.

12 min. V.Micičius pataikė jau trečią tritaškį ir turi jau 11 taškų – 22:20.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Stambule
„Štai kas nutinka, kai jis eina į kairę!“ – Šaras atsisukęs į suolą po to, kai LeDay neleidžia Micičiui veržtis į dešinę, o serbo prasiveržimas po krepšiu baigiasi netaikliu metimu.
Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Stambule
Dar vienas nelinksmas pokalbis tarp Šaro ir LeDay, kai amerikietis po krepšiu praleidžia sunkų dvitaškį įridenusį Micičių. „Kuri Micičiaus ranka stiprioji?!“ – klausia treneris amerikiečio, kai pirmojo kėlinio pabaiga siunčia žaidėjus prie suolo. Amerikietis turėjo atlaikyti Šaro žinių patikrinimą.

Pirmasis kėlinys: „Anadolu Efes“ – „Žalgiris“ 19:20

8 min. Vasilije Micičius sentimentų buvusiai komandai nejaučia ir pataikė jau du tritaškius – 17:16.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Stambule
Štai tokia bausmė Zachui LeDay. Ką tik įleistas į aikštę, jis visiškai iškrito iš konteksto. Ne tik laiku nepadarė protingos pražangos, bet dar po krepšiu neatstovėjo prieš... Krunoslavą Simoną. Neįtikėtina. LeDay iškart sodinamas ant suolo. „Anadolu Efes“ per porą minučių perėmė iniciatyvą. Maskoliūnas šnekasi asmeniškai su LeDay prie suolo, o Šaras burba švieslentėje matydamas iššvaistytą persvarą.

7 min. Tiboras Pleissas verčia taškus iš po krepšio, o kol Šaras duoda velnių Zachui LeDay, „Anadolu Efes“ jau priekyje – 14:13.

6 min. Stambulo krepšininkai po minutės pertraukėlės vijosi kauniečius, bet A.Milaknis smeigia tritaškį – 9:13.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Stambule
Puikios pirmos penkios minutės. Šaras ploja komandai už protingas pastangas. O aš norėčiau paploti Walkupui, kuris gaudo pavojingiausią žaidėją Eurolygoje. Larkinas, atrodo, nenusiteikęs rungtynėms – klysta net lygioje vietoje. Bet prie to prisideda ir tai, kad Walkupas kaip siurbėlė lenda po amerikiečio oda. Bus labai įdomu stebėti šią mikrodvikovą.

4 min. „Anadolu Efes“ pirmuosius taškus pelno tik sužaidus 3,5 minutės, o „Žalgiris“ vienu metu jau turėjo 8 taškų pranašumą. 2:8.

3 min. Eurolygos lyderiai kol kas stringa, o „Žalgiris“ pataikė dar vieną tolimą metimą – 0:6.

1 min. Pirmuosius taškus taikliu tritaškiu pelnė E.Ulanovas – 0:3.

„Žalgirio“ startinis penketas: Thomasas Walkupas, Artūras Milaknis, Edgaras Ulanovas, Nigelis Hayesas, Martinas Gebenas.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Stambule
Beje, Jockas Landale'as treniravosi ir vakar, ir šiandien, atlieka apšilimą ir yra pasirengęs sugrįžti į aikštę po Kaune praleisto mačo su „Olympiakos“.
Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius Stambule
Linkėjimai iš Stambulo! O čia tvyro gan keistos nuotaikos. Teko kalbėtis su kolegomis iš kelių Turkijos televizijų. Vienos televizijos atstovas sakė, kad „Anadolu Efes“ laimės 7 taškais. Nė vienas kitas televizininkas daugiau neprognozavo turkų pergalės. Teko girdėti, kad „Anadolu Efes“ prieš mačą su „Žalgiriu“ labai gerai vertina savo galimybes. Įdomu, kad turkai nesitreniravo rungtynių išvakarėse – esą išvargo po rungtynių Maskvoje su CSKA. Kas dar keista, kad per 24 valandas termometro stulpelis nuo +14 krito iki minusinės temperatūros. Tikėkimės, kad šitos keistenybės pranašauja „Žalgirio“ pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant