Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 12

Rekordinis P.Jankūnas – išmaudytas rūbinėje: „Teks viešbutyje apmokėti vieną kitą sąskaitą“

Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas penktadienio vakarą tapo daugiausia rungtynių Eurolygoje sužaidusiu žaidėju, o po pergale pažymėto mūšio prieš Atėnų „Panathinaikos“ tai šlapiai pažymėjo komandos draugai.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / nuotr. „Getty Images“/euroleague.net

P.Jankūną persirengimo kambaryje aplaistė vandeniu kiti žalgiriečiai.

VIDEO: Zalgiris’ locker room celebrates Jankunas’ EuroLeague games-played record

354 – tiek rungtynių Eurolygoje jau sužaidęs „Žalgirio“ simbolis, kuris aplenkė Madrido „Real“ veteraną Felipe Reyesą.

„Gerai skamba, ypač po pergalės tai yra labai smagu. Atliktas didelis darbas, bet žiūrim į priekį vis dar, nors ir daug metų žaista. Mėgaujuosi krepšiniu, žaidimu, esu patenkintas, kad vis dar galiu žaisti“, – jungtiniame „Žalgiris TV“ ir „Basketnews“ interviu kalbėjo P.Jankūnas po pergalės prieš Atėnų „Panathinaikos“ 81:69.

VIDEO: Sausra baigėsi: žalgiriečių emocijos ir tritaškių lietus

Savo istorinėse rungtynėse kapitonas pelnė 4 taškus, atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, išprovokavo 2 pražangas ir surinko 12 naudingumo balų.

– Prieš rungtynes minčių apie rekordą buvo?

– Ne, tikrai ne. Apie šį rekordą tikrai negalvojau, nes ir situacija buvo nekokia – pralaimėtos šešerios iš eilės rungtynės, visi buvome susikoncentravę į pergalę. Tai buvo net ne antram plane, o kažkur dar toliau.

– Sveikinimų daug sulaukėte?

– Taip, ir komandos visas išmaudytas buvau. Na, tradiciškai, tradiciškai... Komanda nepamiršta tokių dalykų. Dar turbūt ir viešbutyje teks vieną kitą sąskaitą apmokėti, bet ką darysi... Tam ir žaidžiam (šypsosi).

– Pergalė daug pridėjo prie geros nuotaikos po rekordo?

– Taip, manau, kad, jei nebūtų pergalės, nebūtume labai stipriai kažką šnekėję. Būtų net kvaila džiaugtis kažkokiu rekordu, kai komanda nelaimi.

– Pirmavot visas rungtynes, trečiajame buvo prisiviję varžovai, bet viską sutvarkė antras penketas, iššovė ir Rokas Jokubaitis. Kiek tie nuo suolo kilę žaidėjai padėjo laimėti?

– Davė daug energijos, apsigynė, nubėgo į greitą puolimą, primetė taškų, atkovojo kamuolių. Mūsų visų, kurie kyla nuo suolo, darbas yra nesugadinti žaidimo, tos atkarpos.

– Viena iš istorijų – Roko žaidimas. Per pirmus tris kėlinius penkios klaidos, trys pramesti metimai, tada sumetė 10 taškų. Dar kažkuo stebina su tokiais pasirodymais?

– Ne, Rokas mūsų nestebina. Mes žinome, kaip jis dirba, treniruojasi, kokio lygio žaidėjas yra jau dabar, kokiu gali būti. Galbūt kartais jis ne tai kad išsiblaškęs, bet to dėmesio gal jam kažkiek per daug yra. Visi kalbina, visi rašo, interviu kiekvieną dieną, visokios istorijos su antrininkais (istoriją skaitykite ČIA)... Nors su juo viskas tikrai yra gerai, vis tiek jis yra jaunas. Ir ta NBA birža buvo, visi skautai skambinėjo.

Manau, galvoje tos mintys gyvena, gal yra kiek sunkiau susikaupti rungtynėms. Bet čia yra mūsų darbas – vyresnių – ir šiandien sakėm po dviejų kėlinių: „Davai, Rokai, susikaupk, pradėk žaisti nuo nulio“. Ir toliau tą jam akcentuosim, reikia ištraukti jį iš to dėmesio burbulo, kad jis susikoncentruotų.

– Apie antrininką... Gal turite, kaip kapitonas, kažkokią žinutę jam?

– Ne, manau, jam policija pasakys gerą žinutę. Tai bus puikus pavyzdys visiems, kurie prigalvoja tokių dalykų ir nori pasimaudyti kažkokioje šlovėje, kažkur. Toks kvailas dalykas, kad net neverta apie tai kalbėti.

VIDEO: „Super Marius“: rekordinis Grigonio pasirodymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas