Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 01

Rekordus daužęs Marekas aiškino emocingą momentą: „Norėjosi užvesti sirgalius“

Kauno „Žalgiris“ ir toliau kolekcionuoja pralaimėjimus Eurolygoje, bet Marekas Blaževičius tampa vis ryškesniu Lietuvos čempionų vilties spinduliu šiame tamsiame sezone. Aukštaūgis antrą savaitę iš eilės pagerino karjeros rezultatyvumo Eurolygoje rekordą, o šįvakar „atstovėjo“ ir prieš LeBrono Jameso perdavimus Klivlande dar prieš kelerius metus gaudžiusį Ante Žižičių.

Marekas Blaževičius lėtu žingsniu, nunarinęs galvą ir niurnėdamas, ko gero, ne pačius gražiausius žodžius patraukė ant atsarginių suolo.

20-metis vilnietis ką tik buvo pelnęs 18-ąjį tašką, bet tai jo neguodė – Tel Avivo „Maccabi“ tuo metu jau pirmavo ir klojosi pamatus savosios pergalės link.

78:94 pralaimėjęs „Žalgiris“ patyrė jau septintą pralaimėjimą iš eilės ir be pergalių lieka jau du mėnesius – pastarąjį sykį kauniečiai laimėjo dar gruodžio 2-ąją, kai Kaune svečiavosi Vitorijos „Baskonia“.

„Pasikartosiu, ką treneris mums sakė. Neišnaudojome komandinių pražangų. Turbūt nuobodu tai girdėti, bet aikštėje sakėme vienas kitam, kad reikia prasižengti, bet nė vienas to nepadarėme, – pagrindinę pralaimėjimo priežastį įvardijo Marekas. – Reikia pradėti nuo to – nuo savo klaidų, tų lengvų taškų. Leidome lyderiams įsijausti – Nunnally, Wilbekinas iš pradžių įmetė lengvus metimus, o vėliau, kadangi yra aukštesnio lygio žaidėjai, kuriems nereikia sukurti metimų, mes nesugebėjome apsiginti prieš juos.“

Tiesa, paties Mareko žaidimas liūdinti „Žalgirio“ aistruolių šiandien neturėjo.

20 taškų, 4 rezultatyvūs perdavimai, 7 išprovokuotos pražangos, 26 naudingumo balai – visa tai jaunojo žalgiriečio, kuris visą praėjusį sezoną buvo „Žalgirio“ rotacijos paraštėse, asmeniniai rekordai Eurolygoje.

Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune
Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune

Pelnydamas 20 taškų jis padarė tai, ko iki šiol dar nebuvo pavykę jokiam lietuviui Eurolygoje – tokią taškų ribą pasiekė nesulaukęs nė 21-erių.

„Twitter“ vartotojo Dariaus Garuolio duomenimis, iki šiol jauniausias lietuvis, elitiniame turnyre varžovams išrašęs 20 taškų pamoką, buvo Donatas Motiejūnas. Tarp Žalgiriečių tą jauniausias padarė Paulius Jankūnas, bet tiek jis, tiek D-Mo buvo beveik ar net daugiau nei metais vyresni, nei dabar yra M.Blaževičius.

Suprasti akimirksniu: jauniausi 20 taškų Eurolygoje pelnę Lietuviai

  • Marekas Blaževičius (20 m. ir 153 d.);
  • Donatas Motiejūnas (21 m. ir 58 d.);
  • Martynas Gecevičius (21 m. ir 159 d.);
  • Paulius Jankūnas (21 m. ir 188 d.);
  • Jonas Mačiulis (21 m. ir 300 d.);
  • Mantas Kalnietis (22 m. ir 95 d.);
  • Lukas Lekavičius (22 m. ir 331 d.).

Tai buvo jau šeštas kartas šį sezoną, kai M.Blaževičius pelnė dviženklį taškų skaičių, kai per visą praėjusį sezoną jis įmetė tik 12 taškų. Kur labiausiai patobulėjęs jaučiasi jis pats?

„Manau, puolimo skaityme. Aišku, dar yra situacijų, kur galėčiau geriau kažką padaryti, bet, manau, svarbi ta ramybė, nėra panikos gavus kamuolį. Turiu pasitikėjimą gavęs kamuolį, yra iš komandos draugų pasitikėjimas. Jie irgi sako „ei, padarom derinį“. Vienas didelis žingsnis būtų patobulinti gynybą, bet, manau, kad ir ten esu pagerėjęs nuo sezono pradžios“, – kalbėjo M.Blaževičius.

VIDEO: Naujas „Žalgirio“ lyderis: geriausios M.Blaževičiaus karjeros rungtynės

„Žalgirio“ arenoje negausiai susirinkusius sirgalius Marekas audrino ne tik taikliais metimais ir sėkmingais epizodais.

Antrajame kėlinyje po jo dvitaškio su pražanga ir reikštų emocijų nesusitvardė „Maccabi“ puolėjas Derrickas Williamsas. 2011 m. NBA naujokų biržos antrasis šaukimas grubiai nusistūmė „Žalgirio“ jaunuolį ir buvo nubaustas nesportine pražanga. M.Blaževičius už šį epizodą sulaukė techninės pražangos.

Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune
Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune

„Nieko, tiesiog nesusirinko per daugiausiai žmonių į mūsų rungtynes, mums reikėjo juos užvesti, – emocingiausią rungtynių epizodą aiškino žalgirietis. – Tiesiog žaidžiame krepšinį, žaidžiame žaidimą, kuris patinka. Geras epizodas, buvo teigiamos emocijos, kurias išreiškiau ir viskas. Nieko piktybiško, nieko blogo.“

VIDEO: Apsistumdymas Kaune: Marekas Blaževičius šaukė varžovui į veidą

Apie jį kalbėdamas komandos draugas Tyleris Cavanaugh išskyrė, jog jo jaunasis komandos draugas turi swago (angl. didelio, stilingo pasitikėjimo savimi).

Swagas – nežinau, ačiū Tyleriui turbūt“, – prikandęs lūpą juokėsi lietuvis.

Beje, ketvirtame kėlinyje D.Williamsas sulaukė progos atkeršyti 20-mečiui lietuviui, kai pataikė tritaškį per aukštai iškeltas jo rankas ir bėgdamas į gynybą kažką jam leptelėjo.

„Negirdėjau, nemačiau“, – pagūžčiojo pečiais Marekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas