Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 03

Rekordus gerinusi „Fenerbahče“ pasiekė „Žalgiriui“ palankią pergalę

Stambulo „Fenerbahče“ (16-9) surengė tikrą krepšinio spektaklį Eurolygoje. Dimitrio Itoudžio auklėtiniai namuose 104:72 (31:14, 27:15, 27:23, 19:20) nušlavė Bolonijos „Virtus“ (12-14) klubą.
Nigelas Hayesas-Davisas
Nigelas Hayesas-Davisas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sergio Scariolo treniruojami italai dar pirmavo 12:6 pirmajame kėlinyje, bet tada „Fenerbahče“ įspūdingai smogė varžovams.

Turkijos klubas laimėjo atkarpą pirmojo kėlinio pabaigoje ir antrojo pradžioje net 27:2 ir ėmė triuškinti oponentus – 33:14.

Įsismaginę „Fenerbahče“ žaidėjai vieną po kito pataikė tritaškius ir įpusėjus mačui pirmavo net 58:29, taip pagerindami rekordinę komandos persvarą po dviejų kėlinių Eurolygos rungtynėse.

Antroji mačo dalis jau buvo tik formalumas, o įspūdingą persvarą, kuri vienu metu siekė net 39 taškus, išlaikiusi „Fenerbahče“ įsirašė trečiąją pergalę iš eilės.

Neįtikėtinai atakavę turkai pagerino klubo pataikytų tolimų metimų rekordą – „Fenerbahče“ realizavo net 20 tritaškių iš 40. Iki Eurolygos rekordo, kuris priklauso kitai Turkijos komandai Stambulo „Anadolu Efes“, „kanarėlėms“ pritrūko dviejų taiklių šūvių.

„Fenerbahče“ gretose šiose rungtynėse jau žaidė ir Nemanja Bjelica. 2014-2015 m. Eurolygos sezono MVP sugrįžo į Stambulo klubą prieš šį sezoną, bet dėl traumos praleido pirmuosius 24 susitikimus Eurolygoje.

Gedėdami žemės drebėjimo Turkijoje aukų „Fenerbahče“ krepšininkai antrą savaitę iš eilės žaidė juodais marškinėliais.

Ši „Fenerbahče“ pergalė yra palanki ir Kauno „Žalgiriui“, mat „Virtus“ yra vienas pagrindinių kauniečių oponentų kovoje dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose. Po šios nesėkmės Bolonijos ekipa Eurolygoje yra dvylikta, o „Fenerbahče“ pakilo į ketvirtąją poziciją.

„Fenerbahče“: Dyshawnas Pierre'as 20 (5/7 trit.), Johnathanas Motley (7/9 dvit., 7 atk. kam.) ir Marko Guduričius (4/4 trit.) po 16, Scottie Wilbekinas 15 (5/7 trit.), Nickas Calathesas 11 (8 rez. perd.).

„Virtus“: Marco Belinelli 18 (6/9 trit.), Tornikė Šengelija (5 rez. perd.) ir Jordanas Mickey po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas