Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 26 /21:52

Režimą pakeitusio Šaro „Žalgirį“ į Miuncheną atsivijo dar viena didžiulė problema

Devynių pralaimėjimų ruože įstrigusio Kauno „Žalgirio“ rūpesčiai nesibaigia. Į Miuncheną Šarūną Jasikevičių atsivijo dar viena problema – dėl traumos rungtynes su Miuncheno „Bayern“ praleis Jockas Landale'as. Klubas įdėmiai stebi ir skausmus pajutusio Edgaro Ulanovo situaciją.
Penktadienis | Eurolyga | „Bayern“ – „Žalgiris“ | 21:30 | Miunchenas

Anot Š.Jasikevičiaus, J.Landale'as treniruotėje susižeidė čiurną.

„Žalgiris“ dar įdėmiai stebi Edgaro Ulanovo situaciją, kuris ėmė jausti blauzdos skausmus. Kaune jis atliko tik nedidelę dalį žalgiriečių treniruotės. Turbūt tik prieš rungtynes paaiškės, ar 27-erių puolėjas galės žaisti su „Bayern“.

„Landale'as užvakar treniruotėje pasisuko koją. Pasižiūrėsime Ulanovo situaciją, kuris pajuto blauzdos skausmus. Yra netekčių, bet kiti žaidėjai turi pasitempti“, – „Audi Dome“ arenoje Eurolyga.lt sakė Š.Jasikevičius.

Australas pastaruoju metu buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ krepšininkas. Toje 9 nesėkmių atkarpoje J.Landale'as rinko vid. 13,9 taško per susitikimą.

Š.Jasikevičius nenorėjo spėlioti, kiek ilgai legionierius negalės padėti komandai, bet anot trenerio, čiurnos patempimas neatrodo toks rimtas, dėl kokio 3-4 savaitėms iškrito Rokas Jokubaitis.

J.Landale'as įtrauktas į „Žalgirio“ ligonių sąrašą, kurio viršuje Marius Grigonis ir Rokas Jokubaitis. Dėl žaidėjų trūkumo Lietuvos čempionai į Miuncheną atsiskraidino 19-metį vidurio puolėją Eriką Venskų ir 19-metį gynėją Justiną Ramanauską.

Pirmasis NKL pirmenybėse šį sezoną renka vid. 15,5 taško, po 6 atkovotus kamuolius ir 18,6 naudingumo balo. Tuo tarpu į pirmą kelionę su „Žalgiriu“ susiruošęs J.Ramanauskas turi 12 taškų ir 4 rezultatyvių perdavimų vidurkį.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Justinas Ramanauskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Justinas Ramanauskas

Traumos jaukia „Žalgirio“ atsišviežinimo planus.

Iki sekmadienio mačo Prienuose, žalgiriečiai sužaidė 5 rungtynes per 10 dienų, todėl poilsis buvo būtinas – tiek psichologinis, tiek fizinis.

Bet „Žalgiris“ per šventes neatsitraukė ne nuo stalo, o treniruočių salės. Gavę vieną laisvadienį po pergalės Prienuose, nuo antradienio žalgiriečiai jau dirbo užsidarę „Žalgirio“ arenoje.

„Nematau kitokių galimybių išeiti iš prastos situacijos, tik dirbant. Treniravomės kiekvieną dieną. Pažiūrėsime, ar tai atneš rezultatų“, – Miunchene Eurolyga.lt sakė Š.Jasikevičius.

VIDEO: Š.Jasikevičius treniruotėje Miunchene pranešė blogą naujieną

Šaras pakeitė treniruočių režimą.

Anksčiau prieš išvykos rungtynes „Žalgiris“ rengdavo pratybas namuose, o tada keldavo sparnus į Eurolygos vietoves. Vakare žaliai balti nesitreniruodavo svečių arenoje ir rengdavo tik rytinį pamėtymą rungtynių dieną.

Šį kartą „Žalgiris“ bumbsino kamuolius „Audi Dome“ arenoje jau ketvirtadienio vakarą – iškart po „Bayern“ treniruotės.

„Daugiau dėl švenčių, bet šiuo sunkiu pataikymo momentu norime kažkiek pabūti daugiau varžovų arenose. Gal tai atneš kažkokių vaisių“, – vylėsi Šaras.

View this post on Instagram

Merry Christmas from Our Family To Yours!!!!!

A post shared by Saras13 (@saras_jasikevicius) on

„Žalgirio“ namų darbų veiksmingumą išvysime penktadienį Miunchene. „Bayern“ su 6 pergalėmis ir 9 pralaimėjimais rikiuojasi 14 vietoje, bet turės savų kozirių. Vienas jų – iš NBA į Eurolygą atvykęs ir 13 taškų bei 8 atkovotų kamuolių karjeros vidurkio statistiką turėjęs Gregas Monroe.

Anot Šaro, 29-erių buvęs Jono Valančiūno komandos draugas išsiskiria savo meistriškumu baudos aikštelėje. Taip pat aikštės matymu, kai centras tampa ne „Bayern“ taškų rinkėju, o dispečeriu.

Greg Monroe
Greg Monroe

Bet „Žalgiris“ pasiruošimą Eurolygos kovoms pradeda nuo savęs.

„Tai komanda, kuri žaidžia kietą fiziniu kontaktu paremtą krepšinį. Nesakyčiau, kad jie labai greiti, bet jie dideli visose pozicijose. Pradedant nuo trečio numerio, jų ilgis ir ūgis įspūdingas. Jie labai baudžia po varžovų klaidų. Mums, kaip visada, svarbiausia viską daryti kuo paprasčiau, – išskyrė Šaras. – Kuo mažiau taktinių klaidų ir detalės, detalės, detalės. Turėjome tris dienas pasitreniruoti ir akcentavome detales, kad kuo mažiau dalintume lengvų taškų už dyką.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: Miunchene – pralaimėjimų talžomų „Bayern“ ir „Žalgirio“ kova

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito