Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 10 24

Rezultatyviausiu „Žalgirio“ žaidėju tapęs naujokas atskleidė Šaro jam skirtą užduotį

Nate'ui Woltersui nereikėjo daug laiko įsibėgėti Kauno „Žalgirio“ komandoje. 27 metų 193 cm ūgio gynėjas Eurolygos sezono pradžioje pelno vid. po 17 taškų, atlieka po 6 rezultatyvius perdavimus ir renka 20,7 naudingumo balo – solidūs skaičiai. Interviu Eurolygai N.Woltersas atskleidė, kokie Šaro žodžiai galėjo lemti tokį jo startą „Žalgiryje“.
Nate'as Woltersas
Nate'as Woltersas / nuotr. Alfredo Pliadžio

„Treneris liepė man būti agresyviam ir manau, kad tai tikrai padeda, – euroleague.net tikino N.Woltersas. – Jis nori, jog būčiau agresyvus ir per daug negalvočiau. Taip ir žaidžiau, o komandos draugai ir treneriai padėjo man greitai prisitaikyti.“

N.Woltersas žaibiškai suderino savo taikiklį. Jis kol kas atakuoja krepšį fantastiškais procentais – pataikė 68 proc. dvitaškių ir 50 proc. tritaškių.

Jie kol kas atnešė „Žalgiriui“ tik vieną pergalę, bet amerikietis pernelyg dėl to nesigraužia.

„Taip, pralaimėjome, bet manau, kad demonstravome gerą krepšinį. Tikiuosi, kad greitu metu pasieksime daugiau pergalių“, – „Žalgirio“ startą 1-2 įvertino įžaidėjas.

VIDEO: „Ginčas“ dėl meilės „Žalgiriui“: kurie žaidėjai nepateisina Šaro lūkesčių?

N.Woltersas ištempęs ausis klausosi trenerio nurodymų. Nors amerikietis tris sezonus rungtyniavo NBA ir Europoje atstovavo žinomiems klubams, pažintis su Š.Jasikevičiumi jį sužavėjo.

„Aš jau išmokau daug dalykų, bet vis dar mokausi. Jis buvo puikus žaidėjas, o dabar yra puikus treneris. Jis jau dabar išmokė mane tiek daug dalykų per trumpą laiką“, – džiaugėsi žalgirietis.

Treniruojasi jis daug. N.Woltersas visada garsėjo kaip juodadarbis krepšininkas, neišlendantis iš treniruočių salės. „Žalgirio“ arenoje jis gali treniruotis beveik kada panorėjęs – tiesiai iš žalgiriečių rūbinės turi galimybę patekti į salę.

„Tai viena geriausių arenų Europoje. Galiu bet kada ateiti į salę, turime ir savo atskirą treniruočių salę. Europoje tokių vietų daug nerasi, – neslėpė N.Woltersas. – Po treniruočių aš dažniausiai lieku papildomai pamėtyti. Bet labai padeda ir treneriai. Kaskart liekame dar padirbėti kokį pusvalandį.

Mūsų arena yra aukščiausios klasės ir tai tikrai padeda. Į rungtynes joje susirenka nuostabūs fanai. Čia gera vieta žaisti krepšinį.“

Lygindamas Lietuvos sirgalius su serbais, su kuriais jam teko susipažinti vilkinti „Crvena zvezda“ aprangą, N.Woltersas pastebėjo, kad lietuviai nėra tokie karštakošiški ir agresyvūs.

„Lietuvoje labiau kaip Amerikoje. Man tokia aplinka įprastesnė. Jie tikrai garsūs, bet ne tokie pasiutę kaip Belgrade. Ten net neišeidavo ko nors išgirsti – tik švilpimą ir šaukimą. Maždaug kaip futbolo rungtynėse. Lietuvoje fanai irgi labai aistringi, bet jie pozityvesni. Mus tai motyvuoja žaisti gerai“, – pasakojo N.Woltersas.

N.Woltersas su „Žalgiriu“ kyla į Atėnus, kur prieš dvejus metus sužaidė pirmąsias savo Eurolygos rungtynes.

Ketvirtojo Eurolygos turo mačas vyks penktadienį.

„Tai tikrai gera komanda. Bus sunkios rungtynės, bet prie to jau pripratome. Laikysimės savo plano ir žiūrėsime, kas pavyks. Manau, kad jei žaisime atsidavę ir kartu, galime kautis prieš bet kurią Eurolygos komandą“, – neabejoja rezultatyviausias „Žalgirio“ krepšininkas.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ katė maiše – kas šis naujokas? (2/5)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas