Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 03

Rimtą komandą sutinkantis Š.Jasikevičius nori greito ir agresyvaus „Žalgirio“

Ant sėkmingos bangos Eurolygoje užšokęs Kauno „Žalgiris“ geriausią sezono atkarpą bandys pratęsti dar vienu revanšu – į Lietuvą atvykstančiai Pirėjo „Olympiakos“ ekipai.

Po devynių pralaimėjimų serijos, žalgiriečius kamavusios lapkričio ir gruodžio mėnesiais, penkerias rungtynes iš septynerių laimėjęs „Žalgiris“ pamažu išsiropštė iš Eurolygos dugno ir dabar jau užima 13-ąją vietą 18 komandų turnyre.

„Olympiakos“, pirmąją tarpusavio akistatą prieš Lietuvos čempionus lapkričio viduryje laimėjusi 83:74, turi vos vienu laimėjimu daugiau ir yra dviem laipteliais aukščiau – 11-ta.

Pirėjo klubą dar visai neseniai sukrėtė permainų vajus.

Antrą sykį šį sezoną komandoje pasikeitė vyriausiasis treneris, kai Kęstutį Kemzūrą pakeitė Georgios Bartzokas, o taip pat Atėnų priemiesčio komandą paliko ir Willas Cherry bei Kevinas Punteris.

Euroleague.net nuotr./Georgios Bartzokas
Euroleague.net nuotr./Georgios Bartzokas

Nuo vyriausiojo trenerio pasikeitimo „Olympiakos“ iškovojo dvi pergales ir patyrė du pralaimėjimus, o bene labiausiai G.Bartzoko sugrįžimu į komandą, kurią jis treniravo ir 2012-2014 metais, džiaugiasi klubo simbolis Vassilis Spanoulis, per tuos keturis mačus renkantis po 16,8 taško ir 5,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Yra aibė naujų derinių, – pagrindinį pokytį „Olympiakos“ vairą parėmus G.Bartzokui pabrėžė „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius. – Idėjos vis tiek tos pačios, žais tie patys pagrindiniai žaidėjai, kamuolys dažnai bus pas Spanoulį. Išėjus Cherry pasikeitė (Wade'o) Baldwino vaidmuo, jis išaugo.

Žais Spanoulis, žais (Nikola) Milutinovas, žais metikai, o su kamuoliu bus (Tayloras) Rochestie. Kažkiek panašu, o puolimas pasikeitęs, kad prisitaikytų prie žaidėjų.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vassilis Spanoulis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vassilis Spanoulis

Pasak Šaro, pagrindinius pokyčius per paskutines jis savaites jis išvydo „raudonųjų“ puolimo, o ne gynybos schemose.

„Gynyboje su Milutinovu jie žaidžia ne taip agresyviai prieš „du prieš du“ arba kažkokiais momentais keičiasi. Bet gynyba daugiau mažiau nepasikeitė“, – tikino kaunietis.

Kamuolys dažnai bus pas Spanoulį

Nors „Olympiakos“ jau nėra tas grandas, kuris 2012-2017 m. laikotarpiu keturis sykius žaidė Eurolygos finale, Š.Jasikevičius vis dar mato graikų galią.

Pasak „Žalgirio“ stratego, į Kauną atvyksta išties talentinga komanda.

„Ten pat, – paklaustas, kur „Žalgiris“ turės atakuoti varžovus iš Pirėjo, sakė Šaras. – Mums reikia ritmo, agresyvumo. Pas juos talento tikrai yra nemažai. Mums reikia žaisti agresyviai, žaisti savo greitą krepšinį, žinoti, kur rizikuoti, o kur ne. Daug kur rizikuoti prieš juos nėra, nes komanda apstatyta labai gerais metikais. Tas pats (Sasha) Vezenkovas, jo vaidmuo taip pat padidėjo su Bartzoko atėjimu. Rimta komanda.“

Į Lietuvą „Olympiakos“ pasileido be vieno savo simbolių – dėl traumos į Kauną net neišvyko Georgios Printezis.

„Nežinau, kas buvo su jo sveikata, nes nesu komandos viduje, bet pastaruoju metu ir su „Baskonia“ jau (Augustine'as) Rubitas pradėjo, ir Vezenkovas daugiau žaidžia ketvirtoje pozicijoje, tad matosi, kad jis kažkiek negaluoja, gal nori išsigydyti. Bet tiek Vezenkovas, tiek Rubitas visai neblogai atstovi“, – svarstė Š.Jasikevičius.

Jei „Olympiakos“ net ir po pokyčių vis nesugeba užšokti ant pergalingų bėgių, tai „Žalgiriui“, panašu, tai pavyko.

Kai daugiau pataikome tritaškių, būna lengviau

Nuo Kalėdų vos dusyk pralaimėję kauniečiai demonstruoja vieną solidžiausių puolimų visoje Eurolygoje ir sparčiai pildo pergalių kraitį.

Šaro manymu, tai labiausiai lemia detalių išpildymas ir pradėję kristi metimai.

„Yra daug kas, kur lemia detalės. Galbūt kažkiek mažiau daliname taškų už dyką ir kažkiek daugiau pataikome – nėra ko neigti. Kai daugiau pataikome tritaškių, būna lengviau. Niekada negali garantuoti, kad juos pataikysi, bet gynyba ir detalių išpildymas turi išlikti ir tikėsimės, kad ir išliks“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ akistata antradienį prasidės 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant