Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 16

Rusiškos ašaros: CSKA galva trimituoja apie klubo griūtį, nemato savęs Eurolygoje

Kruviną karą Ukrainoje sukėlusios Rusijos armijos klubo Maskvos CSKA vadovas Andrejus Vatutinas interviu propagandiniam „Match TV“ skundėsi itin prasta susidariusia padėtimi. Kadaise Eurolygos grandu buvęs CSKA klubas dabar susiduria su didžiuliais finansiniais sunkumais.
Dimitris Itoudis ir Andrejus Vatutinas
Dimitris Itoudis ir Andrejus Vatutinas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Antrus metus iš eilės CSKA nesugebėjo laimėti VTB lygos, kuri liko vienintele žaidimų aikštele Rusijos klubams. Dėl sukelto kruvino karo iš Eurolygos rusai yra išspirti.

Po dar vieno nuviliančio sezono CSKA klubas kalbasi su žaidėjais, prašo jų susimažinti atlyginimus. Su pačiais brangiausiais žaidėjais teks atsisveikinti, tad komandoje neliks Nikolos Milutinovo ir Aleksejaus Švedo.

Nors akivaizdu, kad nuosmukio priežastys yra barbariškas rusų sukeltas karas, A.Vatutinas žurnalistui dėstė apie pandemiją. Ir užsiminė apie praėjusių metų vasarį, kai Rusija užpuolė Ukrainą, tačiau aiškiai apie karą nekalbėjo.

„Nuo pandemijos pradžios dauguma sporto klubų susidūrė su sudėtinga ekonomine situacija. Mes ne išimtis. Klubas patyrė keturis finansavimo nukirtimus, prarado rėmėjus. Tuo metu ieškojome ir naujų finansavimo galimybių, kad išlaikytume ankstesnio lygio biudžetą.

2021-ųjų pabaigoje buvo pasiektas rimtas susitarimas su rėmėjais, juo remiantis buvo dėliojama komandos sudėtis artimiausiems sezonams. Tačiau po 2022-ųjų vasario susitarimai buvo nutraukti“, – sakė A.Vatutinas, aiškiai įvardinęs, jog karo pradžia lėmė CSKA griūtį.

Maskvos CSKA „Twitter“ paskyros nuotr./Andrejus Vatutinas ir Aleksejus Švedas
Maskvos CSKA „Twitter“ paskyros nuotr./Andrejus Vatutinas ir Aleksejus Švedas

Didelių žingsnių į priekį armijos klubo vadovas ragina nesitikėti ir artimiausiu metu.

„Taip, dabar nėra geriausias laikas klubui, bet tikime, kad juodas periodas nesitęs amžinai. Turime priimti tai kaip iššūkį, dirbti dar sunkiau“, – sakė klubo vadovas.

„Turime naują ir ne pačią smagiausią situaciją, kai po 20 metų žaidėjai nebestovi eilėje prie CSKA durų. Mes turime prašyti nuolaidų tų, kurie jau yra čia. Nelengva kristi iš aukštumų. Visi Rusijos klubai turi panašių problemų, daugiau nei du dešimtmečius mes gyvenome visai kitokioje sistemoje“, – skundėsi A.Vatutinas.

Propagandinio leidinio žurnalistas klausė CSKA galvos apie rusų ateitį Eurolygoje.

„Turint galvoje dabartines geopolitines aplinkybes, Rusijos klubų sugrįžimas nėra įmanomas. Jokiu būdu. Net neutraliose aikštėse. Tie, kurie tikisi greito sugrįžimo, nesupranta situacijoje. Nekalbant apie politinius dalykus, yra daug problemų su skrydžiais, viešbučių apmokėjimais, vizų gavimais, saugumo užtikrinimu ir t. t.

Reikia suprasti ir dar vieną dalyką. Rusų vietos Eurolygoje jau yra užimtos. Kol kas laikinai, bet tas pats „Monaco“ nori ilgalaikės licencijos, „Partizan“ surenka 15 tūkst. minias ir taip pat nori ilgalaikės vietos. Lygos vadovai nuolat domisi plėtros Londone, Paryžiuje, Dubajuje galimybėmis...

Kai vėl gausime galimybę žaisti europiniame turnyre, laisvų vietų nebus. Reikės dėl jų kovoti, įrodyti savo privalumus. Turime 140 milijonų rinką, Eurolyga yra komercinis turnyras, paremtas lygos ir klubų pajamomis.

„Scanpix“ nuotr./Andrejus Vatutinas
„Scanpix“ nuotr./Andrejus Vatutinas

Net ir 2021-aisiais skristi į Rusiją buvo toli, kilo daugiau problemų nei buvo naudos. Televizijos ir rinkodaros pajamos susitraukė iki minimumo. Taip, tuo metu Maskva ar Sankt Peterburgas, CSKA klubas buvo įdomūs. Bet mūsų prekės ženklas patrauklus ne tik dėl keturių raidžių ir ilgos istorijos, tačiau ir stipraus biudžeto, geros komandos, kuri domina Europos sirgalius. Dabar, kaip 2000-aisiais, turime viską pradėti iš naujo“, – skundėsi A.Vatutinas.

Tiesa, nors ir išspirta iš turnyro, CSKA vis dar yra Eurolygos dalininkė.

„Mes vis dar esame girdimi“, – gyrėsi A.Vatutinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi