Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 15

„Ryto“ kapitonas liejo nuoskaudą dėl teisėjo klaidos ir įvertino Kauno „Žalgirį“

Eimantas Bendžius surinko 23 naudingumo balus, bet jo ir Paco Cruzo pastangų šįkart neužteko Vilniaus „Rytui“ Europos taurės turnyro rungtynėse antradienį vakare su Belgrado „Partizan“.
Eimantas Bendžius
Eimantas Bendžius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

E.Bendžius sugėrė Vilniaus „Ryto“ trenerio audringą kalbą.

Dainius Adomaitis po mačo persirengimo kambaryje vienu metu pakėlė balsą panašiai, kaip garsiojoje spaudos konferencijoje pasaulio čempionate po Lietuvos rinktinės mačo su prancūzais.

Šįkart D.Adomaitis neatakavo FIBA, bet taip garsiai akcentavo žaidėjams kiekvieno kamuolio branginimą, kad garsas sklido daug toliau nei trapios „Siemens“ arenos sienos.

Visas „Ryto“ žaidimas puolime šįkart buvo trapus ir pilnas klaidų antrojoje rungtynių dalyje – Vilniaus klubas pralaimėjo 61:66 „Partizan“ Europos taurės varžybose ir liko penktoje grupės vietoje su viena pergale ir dviem pralaimėjimais.

Po 15 taškų pelnę E.Bendžius ir Pako Cruzas buvo „Ryto“ vedliai atakose, bet jiems trūko bendražygių paramos puolant. Be to, visa šeimininkų komanda suklydo 17 kartų.

„Trūko kantrybės. Dauguma komandų dabar rungtynių pabaigoje keičiasi ginamaisiais žaidėjais ir reikia ramiai išlaukti, kol didelis žmogus užsiima padėtį. Visiems reikia gerai žinoti, kaip įvesti kamuolį dideliam. Mums tai pavyko, tik gaila, kad dusyk prasižengė, o kartą Evka prametė“, – apie atakas rungtynių pabaigoje per Evaldą Kairį kalbėjo E.Bendžius.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Europos taurė, susitinka: Vilniaus „Rytas“ ir Belgrado „Partizan NIS“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Europos taurė, susitinka: Vilniaus „Rytas“ ir Belgrado „Partizan NIS“

Jis krimtosi ir dėl teisėjų sprendimo, kai ginantis visa „Ryto“ komanda pašoko, vildamasi, kad kamuolys į užribį nulėkė nuo „Partizan“ žaidėjo, bet teisėjas paliko kamuolį Serbijos komandai.

„Taip, kamuolys nulėkė nuo centro kojos. Tačiau teisėjai gali žiūrėti tik paskutinių dviejų minučių vaizdo įrašą. O tuomet buvo likusios 2 min., 17 sekundžių. Be to, jie kitą ataką įmetė. Vadinasi, tai mums daug kainavo“, – sakė E.Bendžius.

„Ryto“ komandai pavyko eliminuoti savo buvusį vidurio puolėją Arciomą Parachouskį – prieš rungtynes iš „Ryto“ sporto direktoriaus Lino Kleizos rankų gavęs atminimo dovaną baltarusis galėjo beveik visas rungtynes ir sėdėti su ja ant kelių. Sužaidęs keturias minutes A.Parachouskis buvo išimtas iš aikštės, nepelnęs nė taško ir antro šanso iš Andrea Trinchieri negavęs.

„Mūsų planas buvo bandyti prieš jį atakuoti, bet nesu tikras, ar pavyko įmesti. Galbūt puolime jis nepadarė, ko iš jo prašė jų treneris“, – svarstė E.Bendžius.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Europos taurė, susitinka: Vilniaus „Rytas“ ir Belgrado „Partizan NIS“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Europos taurė, susitinka: Vilniaus „Rytas“ ir Belgrado „Partizan NIS“

Neturėdamas prieš akis statistikos protokolo „Ryto“ kapitonas bėrė skaičius, kurie sutrukdė laimėti antradienį Vilniuje.

„Jie puolime atkovojo 17 kamuolių. Tai suteikė jiems antrus šansus. Kai įmeti 66 taškus, tie atkovoti kamuoliai ir dar 17 mūsų klaidų yra labai dideli skaičiai“, – sakė E.Bendžius.

Kitas rungtynes „Rytas“ žais sekmadienį su kita Lietuvos krepšinio lygoje pirmaujančia komanda Kauno „Žalgiriu“.

„Jie pakeitė daug žaidėjų, bando suprasti trenerio schemas. Jie bando atrasti savo žaidimą“, – apie „Žalgirį“ sakė E.Bendžius.

VIDEO: Eimantas Bendžius – apie pralaimėjimo Belgrado „Partizan“ priežastis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito