Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 29

Š.Jasikevičius atsivėrė – apie Stambulo pasiūlymą, N.Calatheso komentarus ir šlykštų išsiskyrimą su „Barca“

Šarūnas Jasikevičius įspūdingu stiliumi grįžo į Eurolygą ir su Stambulo „Fenerbahče“ visuose frontuose šventė jau šešias pergales iš eilės. Šiomis dienomis Šaras davė ne vieną interviu, kur dalijasi mintimis apie savo pasirinkimą.
Naujasis „Fenerbahče“ treneris Šarūnas Jasikevičius atvyko į Stambulą.
Naujasis „Fenerbahče“ treneris Šarūnas Jasikevičius atvyko į Stambulą. / Fenerbahče klubo nuotr.

Kalbėdamas Turkijos kanalui „S Sport“ strategas paatviravo apie Stambulo komandos pasiūlymą, sprendimą nulėmusias aplinkybes bei nekokį išsiskyrimą su „Barcelona“.

Š.Jasikevičiaus teigimu, imtis darbo šį sezoną jis neplanavo, bet galiausiai viską sujaukė pasiūlymas iš Stambulo.

Susitarti abiem pusėms pavyko žaibiškai – per kiek daugiau nei parą.

„Nenorėjau imtis darbo sezono viduryje, bet tuo pačiu ir neužkirtau kelio komandoms, kurios turėjo pasiūlymų. Kalbėjausi su klubais ir puikiai suvokiu, kad Europoje nėra labai daug puikių darbo vietų. Tokios progos galiausiai atsisakyti negalėjau. Čia turiu daug žaidėjų, kurie stipriai supaprastina darbą ir tai yra visai kitaip, nei prieš aštuonerius metus, kai taip pat sezono eigoje perėmiau „Žalgirio“ vairą. Taigi dabar yra gerokai lengviau, be to, atėjau į kolektyvą, kuris iki tol buvo labai gerai treniruojamas, žaidėjai puikiai priima informaciją. Taigi teigiamų dalykų buvo kur kas daugiau“, – savo pasirinkimą komentavo Š.Jasikevičius.

Imago / Scanpix nuotr./Šarūnas Jasikevičius laimėjo pirmąsias penkerias rungtynes prie Stambulo „Fenerbahče“ vairo.
Imago / Scanpix nuotr./Šarūnas Jasikevičius laimėjo pirmąsias penkerias rungtynes prie Stambulo „Fenerbahče“ vairo.

Šaras taip pat neslėpė, kad priimti sprendimą jam buvo žymiai lengviau, nes Stambulo komandoje žaidžia daug gerai pažįstamų ir praeityje treniruotų žaidėjų.

„Tai buvo viena priežasčių. Nigelas Hayesas-Davisas, Nickas Calathesas, Sertačas Šanli – dabar su jais galiu tęsti darbus. Visi šie žaidėjai likusiems komandos žaidėjams padeda geriau mane suprasti, paaiškina mano idėjas. Šis trejetas yra man didžiulė pagalba“, – kalbėjo strategas.

Paklaustas apie praeityje buvusią trintį su N.Calathesu, Šaras tik šypsosi.

„Reikia suprasti, kad dirbant šiame lygyje su tokiais žaidėjais ne visada viskas yra tobula. Tiek su Nicku, tiek ir su Nigelu bei Sertaču turėjome nuostabių akimirkų, bet buvo ir blogų momentų. Jie yra profesionalai, aš suprantu Nicko komentarus, bet nemanau, kad jis pasakė kažką neteisingo, tai jo nuomonė. Neimu to per daug į galvą. Visada bus trenerių, kurie savo žaidėjus kontroliuos labiau, bus ir tokių, kurie tam skirs mažiau dėmesio. Nemanau, kad sakydamas tai jis buvo nusiteikęs asmeniškai prieš mane“, – svarstė Šaras.

„Fenerbahce Beko“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius
„Fenerbahce Beko“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Kalbėti apie išsiskyrimą su „Barcelona“ klubu Š.Jasikevičius vis dar nėra labai linkęs.

„Manau, kad puikiai padirbėjome ir džiaugiuosi nuveiktu darbu, pasiekėme gerų rezultatų, suteikėme šansą ir atskleidėme kelis jaunus žaidėjus, bet labai gaila, kad vis kažko pritrūkdavome Eurolygos finalo ketvertuose. Tie pralaimėjimai buvo labai skaudūs, bet svarbiausia, kad katalonai vėl yra ten, kur ir turi būti – Eurolygos elite“, – teigė strategas.

Kodėl nepavyko pratęsti sutarties, nors klubo vadovai apie tai kurį laiką svarstė net viešai?

Šaras nedaugžodžiauja, bet rėžia iškalbingai: „Visas tas procesas buvo labai šlykštus ir daugiau nenorėčiau plėstis. Bet galiausiai viskas buvo šlykštu.“

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas