Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 02

Š.Jasikevičius R.Kurtinaičiui ruošia nenuspėjamą kliūčių ruožą

Apsunkintas gyvenimas su netikėtomis kliūtimis – taip skambėtų Šarūno Jasikevičiaus plano rungtynėms su „Chimki“ failas. „Žalgirio“ vyr. treneris ruošia gynybines užtvaras vienai didžiausią potencialą turinčių komandų Eurolygoje.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Antradienį „Žalgirio“ arenoje susitiks dvi karštos Eurolygos komandos.

„Chimki“ į Lietuvą atvyksta pastūmėta trijų pergalių iš eilės, kai „Žalgiris“ per 6 pastarąsias rungtynes laimėjo 5 kartus.

Ir abi komandos pastaruoju metu žaidžia akiai labai patrauklų krepšinį.

Pavyzdžiui, per 7 pastarąsias rungtynes „Žalgiris“ rinko vid. net 89,6 taško ir demonstravo efektyviausią puolimo reitingą visoje Eurolygoje.

Bet „Chimki“ dabar irgi labai rezultatyvūs – per trejas pastarąsias rungtynes rinko po 88 taškus.

Įdomu, kad R.Kurtinaitis smogia mūšio pradžioje. Pakeliui į tas tris pergales „Chimki“ pirmuosius kėlinius laimėjo vid. 28:20.

„Manau, svarbu keisti gynybas, neleisti jiems prie jų prisitaikyti. Daug patyrusių žaidėjų, todėl jie moka žaisti. Galbūt reikės truputį kažką pamėtyti, apsunkinti reikalus“, – įvairias gynybines barikadas ruošia Š.Jasikevičius.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius apie artėjančią kovą su rusais

Pamaskvės klubo pergalių ruože išsiskiria trys figūros.

Savo žaidimą akivaizdžiai pagerino aukštaūgiai Jonas Jerebko ir Devinas Bookeris, kurie prie pergalių prieš „Crvena zvezda“, „Olimpia“ ir ASVEL prisidėjo atitinkamai 17,7 ir 14 taškų.

Be abejo, ryškiausiai spindi Aleksejaus Švedo žvaigždė. Šiose trejose rungtynėse jis rinko vid. 21,3 taško ir tapo naudingiausiu praėjusio turo žaidėju, kai su ASVEL pasiekė karjeros naudingumo (37 naud.) ir rezultatyvių perdavimų (13 perd.) rekordus.

„Svarbiausia apsunkinti jam žaidimą visose fazėse. Stengtis jį atakuoti ir puolime, ir gynyboje, – gynybą prieš 31-erių įžaidėją akcentavo Š.Jasikevičius. – Tą bando daryti visi – kai kada suveikia, kai kada ne.“

„Chimki“ visada garsėjo kaip puolimo komanda, bet pastarosiomis savaitėmis R.Kurtinaičio auklėtiniai ženkliai pagerino gynybą.

Kai iki 24 turo „Chimki“ praleisdavo vid. net 86,8 taško ir demonstravo neefektyviausią gynybą, per tris pastaruosius mačus jie praleido tik vid. 73,3 taško. „Chimki“ gynyba vertė varžovus klysti 15,3 karto.

„Paskutinėse rungtynėse yra daugiau intensyvumo, gal kažkurių (sveikų) žaidėjų yra. Prisidėjo Robinsonas. Jie žaidė neblogai. Kaip visada, puikiai puola, dabar stengiasi gintis agresyviau. Viena didžiausią potencialą turinčių komandų Eurolygoje“, – „Chimki“ apibūdino Š.Jasikevičius.

Kai pastarąjį kartą „Žalgiris“ įveikė Chimkų ekipą, Šaras dar vilkėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ aprangą. Antradienį jis su žalgiriečiais bandys nutraukti 8 iš eilės pralaimėjimų rusams seriją Eurolygoje.

VIDEO: Rimas Kurtinaitis prieš kovą su „Žalgiriu“: „Tai bus finalo vertės rungtynės“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas