Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 04

S.Pešičius kaklaraiščio ant vinies dar nekabina: „Galiu duoti dar daugiau“

Darbo „Barcelona“ klube po praėjusio sezono netekęs Svetislavas Pešičius dar nesirengia baigti trenerio karjeros.
Svetislavas Pešičius
Svetislavas Pešičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

71-erių juodkalnietis kalbėdamas su „Sporski Zurnal“ patvirtino, kad stotelė Barselonoje jam galėjo būti ir ne paskutinė.

„Esu pereinamajame laikotarpyje. Nesakysiu, kad jau baigiau karjerą, nes jaučiu, kad galiu duoti dar daugiau. Tik nežinau kur ir kada“, – sakė dar 1982-aisiais stratego karjerą pradėjęs specialistas.

S.Pešičius, kurį prie „Barcos“ vairo pakeitė Šarūnas Jasikevičius, įvardijo ir konkrečią priežastį, dėl kurios jis dar nesiryžta skelbti apie karjeros pabaigą.

„Jeigu žinočiau, kad po metų nepasiilgsiu krepšinio, iš karto praneščiau, kad sustoju, – sakė juodkalnietis, netrukus pridūręs, kad bent jau šį sezoną imtis darbo kažkuriame klube neketina. – Šį sezoną ne. Jau priėmiau sprendimą, kad netreniruosiu jokios komandos. Noriu pamatyti, kaip klostytis pandemijos situacija.“

Kalbėdamas apie kitas karjeros perspektyvas, Eurolygos, pasaulio ir dukart Europos čempionas patikino, kad jau greičiau imsis trenerio asistento, o ne komandos vadovo darbo.

„Turbūt man labiau derėtų vesti seminarus ar skaityti paskaitas Serbijoje. Galbūt net tapsiu trenerio asistentu. Dar nežinau, ką darysiu ateityje“, – sakė S.Pešičius.

Juodkalnietis per trenerio karjerą po ketverius metus treniravo „Barcelona“ ir Miuncheno „Bayern“, net septynis sezonus dirbo Berlyno ALBA klube, dvejus metus vadovavo Belgrado „Crvena zvezda“ žaidimui, atitinkamai septynerius ir dvejus metus vadovavo Vokietijos ir Jugoslavijos rinktinėms.

Barselonoje darbo jis neteko po to, kai žvaigždžių sklidina Katalonijos komanda pralaimėjo Ispanijos čempionato finalą Vitorijos „Baskonia“ ekipai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas