Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sabo šypseną sukėlęs I.Brazdeikis – laimingas Kaune: „Vėl galiu žaisti taip, kaip moku“

Iš toli pagaliau ketvirtajame kėlinyje kamštį pramušęs Ignas Brazdeikis iššaukė legendinio Arvydo Sabonio šypseną. Nors taiklių tolimų metimų gausa Iggy nepasižymėjo, tačiau į „Žalgirį“ po sezono pertraukos sugrįžęs puolėjas buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių prieš „Barcelona“ žvaigždyną.

Per 25,5 minutės Iggy surinko 17 taškų ir kuomet „Žalgiris“ buvo sustojęs, ketvirtojo kėlinio pradžioje 5 taškais paeiliui patraukė Kauno klubą į priekį.

Po tritaškio, kuris likus 8 minutėms nutolino „Žalgirį“ per 9 taškus (57:48), I.Brazdeikis nevaikiškai užkūrė komandą, „Žalgirio“ areną ir pradžiugino patį A.Sabonį, kuris šypsodamasis žvelgė į arenos kubą.

„Nemačiau, buvau labai susikoncentravęs į rungtynes. Labai smagu, kad taip sureagavo. Tikrai reikės atsisukti įrašą ir pasižiūrėti“, – situaciją komentavo I.Brazdeikis.

VIDEO: Svajonių sugrįžimas: užtikrintai žaidęs I.Brazdeikis vedė „Žalgirį“ į pergalę

Iš startą ketvirtajame kėlinyje davusio I.Brazdeikio lyderio estafetę perėmė užsikūręs Sylvainas Francisco, kuris per 4,5 minutės sukratė 15 taškų ir šaltakraujišku tritaškiu užantspaudavo „Žalgirio“ pergalę prieš katalonus.

„Jis yra taškų rinkėjas. Jis yra lyderis tokiais momentais ir jis tai žino, – apie „Žalgirio“ prancūzą kalbėjo Iggy. – Jis labai pasitiki savimi. Mums iš jo šių savybių reikės visą sezoną. Jo gebėjimas susikurti sau erdvės ir išsimesti tokius metimus tikrai yra ypatingas.“

Tai buvo pirmasis šio sezono „Žalgirio“ namų mačas. Kaip įprasta Kaune – išparduoti visi bilietai. Visi norėjo pamatyti naują „Žalgirio“ komandą, naują parketą, gyvai išgirsti naują himną ir vėl pajusti tą elektrinančią atmosferą. To pasiilgęs buvo ir Ignas.

„Mus į viršų pakylėjo sirgaliai. Kai atsilikinėjome ir buvome duobėje, fanai liko su mumis. Jų svarba – milžiniška, nes varžovams labai sunku žaisti tokioje atmosferoje“, – sakė „Žalgirio“ puolėjas.

VIDEO: Naujas stebukladarys Kaune: pamatykite neįtikėtinus „Žalgirio“ prancūzo metimus

Ketvirtadienio vakarą I.Brazdeikį buvo galima pamatyti seniai matytame, bet krepšininkui įprastam amplua. Ignas vėl laikė kamuolį savo rankose svarbiais momentais, metė svarbius metimus ir žaidė lemiamas minutes. Visą praėjusį sezoną to nematė Eurolygos sirgaliai ir nejautė pats I.Brazdeikis, nes Pirėjuje sėdėjo ant suolo.

Bet dabar Iggy – vėl laimingas.

„Nuostabus jausmas, – apie žaidimą lemiamais momentais kalbėjo Ignas. – Esu labai dėkingas savo komandos draugams ir trenerių štabui, kad vėl galiu žaisti taip, kaip moku. Lyginant su praėjusiu etapu „Žalgiryje“, tai yra labiau patobulėjęs Iggy. Tai yra mano treti metai Eurolygoje ir per juos daug išmokau. Aš tiesiog stengiuosi tobulėti, augti bei būti geriausia savo versija,“

Dėmesį ketvirtadienio vakarą prikaustė ir „Žalgirio“ gynyba. Andrea Trinchieri auklėtiniai „Barcai“ leido per pirmąją pusę pelnyti vos 31 tašką, o mačą baigė su 67. Kauniečiai demonstravo aktyvias rankas, „lipo ant lentos“ ir krito ant kiekvieno kamuolio.

„Buvome super susikoncentravę į gynybą ne tik šiame mače, bet ir beveik kiekvieną dieną treniruotėse, – sėkmės paslaptį gynyboje atskleidė. I.Brazdeikis. – Atlikome labai gerą darbą išanalizuodami varžovą, kuris turi daug talentingų žaidėjų. Neleidome jiems išnaudoti savo pranašumų ir vertėme juos atverti jų silpnybes. Gynyboje buvome solidūs. Atlikome gerą darbą pristabdant jų lyderius. Aišku, sumetėme sunkių metimų, bet svarbiausia, kad gynyboje atstovėjome gerai.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

Pasikeitusi sudėtis – pasikeitęs žaidimas. Ankstesniuose sezonuose „Žalgiris“ demonstruodavo lėtesnį, labiau taktika paremtą krepšinį, tačiau panašu, kad šio sezono „Žalgirio“ veidas – labiau šiuolaikiškas. Ketvirtadienį žalgiriečiai daug žaidė vienas prieš vieną, nesidrovėjo atakuoti ankstyvoje atakos fazėje ir nežaidė vadinamojo „kančios krepšinio“. Kaip tai paaiškinti?

„Turime daug pajėgių kūrėjų ir žaidėjų, kurie gali susikurti sau metimus, – labai trumpai, bet aiškiai nupasakojo I.Brazdeikis. – Treneris daro labai gerą darbą išnaudodamas mūsų stipriąsias puses.“

VIDEO: Pergalingos emocijos: Eurolygos grandą paguldę žalgiriečiai dėkojo pilnai Kauno arenai

Neseniai Lietuvos rinktinės vyr. treneriu buvo paskirtas Rimas Kurtinaitis. Ne viename turnyre nacionalinei komandai atstovavęs I.Brazdeikis buvo paprašytas pakomentuoti legendinio stratego atėjimą prie vairo.

„Tai yra jaudinančios naujienos. Nepažįstu jo, bet girdėjau apie jį puikių dalykų. Manau, kad tai yra geras ėjimas rinktinei ir jis tikrai atsipirks“, – užbaigė Iggy.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas