Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Saldus Šaro kerštas – tobulas pradžios planas patiesė „Barcelona“ klubą

Pirmą sykį po skausmingų skyrybų vasarą prieš buvusią savo komandą „Barcelona“ akis į akį stojęs Šarūnas Jasikevičius pasiekė saldžią pergalę.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Tobulą rungtynių pradžios planą paruošęs 48-erių strategas iš Lietuvos pasiuntė savo buvusius auklėtinius į gilų nokdauną.

Stambulo „Fenerbahče“ namie triuškino svečius net 40:15.

Susižavėjimo neslėpė ir Kauno „Žalgirio“ lyderis Keenanas Evansas. „Dieve mano... „Fenerbahče“ žaidžia tiesiog kitame lygyje“, – rašė jis.

Šaras galėjo šypsotis į ūsą – jo naujoji ekipa malė į miltus buvusią, kurios vadovams jis pažėrė aštrios kritikos praėjusią savaitę.

Bet „Barcelona“ nesileido toliau žeminama. Š.Jasikevičiaus įpėdinis Rogeris Grimau per didžiąją pertrauką pažadino svečius, kurie trečiąjį kėlinį laimėjo 32:16.

Iš milžiniškos „Fenerbahče“ persvaros ketvirtojo kėlinio pradžioje liko vos vienas taiklus metimas (62:59).

Emocijos galiausiai sprogo, kai serbas Nikola Kaliničius – buvęs „Fenerbahče“ puolėjas, dabar vilkintis „Barcelona“ aprangą – nesportiškai griebė už kojos Scottie Wilbekinui.

Kiek anksčiau technine pražanga buvo nubaustas ir R.Grimau.

Tai vėl pažadino pritilusią „Ülker“ areną. Š.Jasikevičiaus auklėtiniai surengė dar vieną spurtą (69:59) ir atgal nebesidairė.

„Fenerbahče“ įsirašė ketvirtą pergalę iš eilės Eurolygoje – 88:74 (23:11, 23:14, 16:32, 26:17), o treniruojama Š.Jasikevičiaus savo rezultatą pagerino iki 13 laimėjimų ir vos 4 nesėkmių.

„Nuostabus vakaras, nes ne tik laimėjome, bet ir įgijome tarpusavio pranašumą, – iš karto po rungtynių džiaugėsi Š.Jasikevičius. – Parodėme, ką sugebame. Aišku, trečiajame kėlinyje visiškai nežaidėme. „Barca“ rinko taškus, naudojosi savo stiprybėmis, atakavo savo stipriosiomis rankomis. Tikrai sunku atsitiesti po tokio nuosmukio, bet mums pavyko. Reakcija ketvirtajame kėlinyje buvo tiesiog neįtikėtina.“

„Fenerbahče“: Scottie Wilbekinas 18 (4/9 trit.), Nickas Calathesas (3/4 trit., 3 per. kam.) ir Marko Guduričius – po 13, Nigelas Hayesas-Daviesas (5 atk. kam., 5 per. kam., 25 naud. bal.) ir Tarikas Biberovičius – po 12, Johnathanas Motley 9 (6 atk. kam.).

„Barcelona“: Dario Brizuela 18 (4/4 trit.), Nicolas Laprovittola 11 (3/6 trit., 6 klaid., 5 praž.), Tomašas Satoransky (5 atk. kam.) ir Willy Hernangomezas (5 atk. kam.) – po 9, Ricky Rubio 8.

Rokas Jokubaitis „Barcelona“ ekipoje sužaidė prasčiausias sezono rungtynes Eurolygoje. Įžaidėjas gavo labai mažai žaidimo laiko, per vos 3 minutes su puse nepelnė taškų (0/1 dvit., 0/1 trit.) ir surinko minus 3 naudingumo balus.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Rokas Jokubaitis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Rokas Jokubaitis

Tuo metu Šaro auklėtiniai šventė dvigubą pergalę. Jie ne tik įveikė „Barcelona“ ekipą, priartėdami prie jos turnyrinėje lentelėje, bet įgijo tarpusavio pranašumą, nes išvykoje, dar treniruojami Dimitrio Itoudžio, „Fenerbahče“ žaidėjai Barselonoje buvo pralaimėję 81:89.

Istorinę ribą šiose rungtynėse peržengė Nickas Calathesas. „Fenerbahče“ įžaidėjas tapo daugiausiai kamuolių Eurolygos istorijoje perėmusiu krepšininku.

Šiame mače jis pavogė 3 kamuolius, o jo sąskaitoje iš viso – net 437 perimti kamuoliai Eurolygoje.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas