Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
04 04

Šansas užsikabinti – kunigaikščių rūsyje: scenarijai, kurie išsaugotų „Žalgirio“ viltį

Eurolygos įkrintamųjų lenktynėse viltį palaikantis Kauno „Žalgiris“ šįvakar leisis į rūsį, kad iš jo šautų aukštyn link išsvajoto tikslo. 15min pasakoja apie netradicinę sceną, kurioje Lietuvos čempionai galynėsis su stipriausia Prancūzijos lygos komanda „Monaco“, bei pateikia scenarijus, kuriems išsipildžius įkrintamųjų šviesa užgestų dar šią savaitę.
„Žalgiris“ žais „Salle Gaston Medecin“ arenoje
„Žalgiris“ žais „Salle Gaston Medecin“ arenoje / Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus ir „AS Monaco“ nuotr.
Eurolyga | „Monaco“ – „Žalgiris“ | „Salle Gaston Medecin“ | 20 val.

Vienoje mažiausių pasaulio valstybių vietos krepšiniui beveik nėra. Bet net ilgiau nei „Žalgiris“ gyvuojantis „Monaco“ klubas sugebėjo rasti būdą, kaip pranešti apie save iš rūsio.

Vos daugiau nei dviejuose kvadratiniuose kilometruose Prancūzijos Rivjeroje spraudžiasi beveik 40 tūkst. gyventojų ir dar tiek pat kasdien į Monaką dirbti atvykstančių prancūzų bei italų.

Kas trečias Monako Kunigaikštystėje registruotas žmogus yra milijonierius, o pinigus jie leidžia žymiajame Monte Karlo kazino, prabangiuose restoranuose arba dešimtis milijonų kainuojančioms jachtoms, kurias vien priparkuoti Monake kainuoja nežmoniškus pinigus.

Vida Press nuotr./Monako Kunigaikštystė
Vida Press nuotr./Monako Kunigaikštystė

Nors „Heraklio uostu“ kartais pavadinamas ir nuo graikiškų žodžių „monos“ (vienas) ir „oikos“ (namas) vardą gavęs Monakas dydžiu pasaulyje nusileidžia tik Vatikanui, priešingai nei Šventojoje valstybėje, čia sugeba įsisprausti ir sportas.

Geriausiai sporto pasaulyje miniatiūrinė valstybė žinoma dėl „Formulės 1“ lenktynių, vykstančių siauromis Monako gatvėmis dar nuo 1929 metų.

Kiekvieną pavasarį, likus šešioms savaitėms iki F1 etapo, Monakas keičiasi neatpažįstamai, gatvėse ir šalia jų dygstant laikinoms tribūnoms, barjerams ir užtvaroms. Tam, kad lenktynių savaitgalio metu nepakriktų nykštukinės šalies gyvenimas, surenčiami net laikini viadukai, kuriais gali vaikščioti žmonės.

„Scanpix“ nuotr./„Formulės 1“ treniruotės ir kvalifikacija Monako GP
„Scanpix“ nuotr./„Formulės 1“ treniruotės ir kvalifikacija Monako GP

Legendinis lenktynininkas Nelsonas Piquet važiavimą Monako trasa buvo palyginęs su „dviračio mynimu svetainėje“, o monegaskai (taip vadinami Monake gimę ir augę žmonės) didžiuojasi, kad jų lenktynes daugiausiai, net šešis kartus, laimėjo legendinis brazilas Ayrtonas Senna.

Ryškiai Monakas pažymėtas futbolo žemėlapyje. Prieš 99 metus įkurtas „AS Monaco“ klubas yra vienas sėkmingiausių Prancūzijos lygoje, kurią laimėjo aštuonis kartus, o 2004 metais Monako klubas pateko net į UEFA Čempionų lygos finalą. Šios komandos aprangą yra vilkėjusios tokios žvaigždės kaip Thierry Henry, Kylianas Mbappe, Jamesas Rodriguezas ar Radamelis Falcao.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe ir Radamelis Falcao
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe ir Radamelis Falcao

Žaidžia Monako futbolo klubas 1985 metais atidarytame Karaliaus Louiso II-ojo stadione, talpinančiame 16 tūkst. sirgalių. Jame nuo 1998 iki 2012-ųjų kasmet vykdavo UEFA Supertaurės rungtynės.

Būtent po šiuo stadionu savo rungtynes žaidžia „Monaco“ krepšinio klubas.

Perskaitėte teisingai: po stadionu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas