Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 06

Santūrus rusų spaudos džiaugsmas: išskyrė „Žalgirio“ žudiku tapusį rekordinį prancūzą

Sankt Peterburgo „Zenit“ pergalė prieš Kauno „Žalgirį“ maloniai pradžiugino Rusijos žiniasklaidą. Nedaug dėmesio joje sulaukianti trečioji šalies ekipa Eurolygoje ketvirtadienio vakarą per pratęsimą sulaikė įsibėgėjusį „Žalgirio“ traukinį, o daugiausiai dėmesio po įtempto susitikimo sulaukė pirmąją pergalę prie „Zenit“ vairo pasiekęs Xavi Pascualis ir karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidęs Andrew Albicy.

„Zenit“ nutraukė šešių pralaimėjimų seriją Eurolygoje – per pratęsimą nukautas „Žalgiris“, – iškilmingai ketvirtadienio vakarą trimitavo sportbox.ru. Tiesa, pabrėždamas, kad kardinaliai situacijos tai nepakeitė.

„Xavi Pascualio komanda laimėjo, bet Eurolygoje liko paskutinė. Lietuviai po nesėkmės nukrito į 11-ąją poziciją“, – „Žalgirio“ krytį žemyn išskyrė Rusijos portalas.

Sovsport.ru pabrėžė, kad rungtynių favoritas buvo aiškus, bet „Zenit“ sugebėjo nustebinti solidžiu pasirodymu.

„Šių rungtynių favoritas buvo aiškus – tai „Žalgiris“, kuris prieš dvi dienas nepaliko vilčių galingai „Chimki“ komandai. „Zenit“ prieš šias rungtynes buvo paskutinis Eurolygoje, bet ekipos vairą perėmus Xavi Pascualiui komanda ėmė rodyti vilties ženklus ir buvo aišku, kad anksčiau ar vėliau ji taps pergalinga“, – rašė Rusijos sporto portalas.

Championat.com, prieš kelias dienas paskyręs ilgą straipsnį „Žalgirio“ pergalei prieš Maskvos srities „Chimki“ klubą Kaune, šįsyk suskrebeno vos penkių pastraipų tekstą, kuriame gana lakoniškai pasakojo apie Sankt Peterburgo „Sibur“ arenoje vykusį susitikimą.

„Šeimininkai pramiegojo pirmąjį kėlinį ir atsiliko 15 taškų skirtumu (12:27), bet po nedidelės pauzės Pascualio kariai atsitiesė ir per ilgąją pertrauką atsiliko jau tik 37:41. Trečiajame kėlinyje „Žalgiris“ pabėgo 6 taškais (53:47), bet šeimininkai išlygino rezultatą ketvirtajame – 66:66. „Zenit“ turėjo šansą išplėšti pergalę dar per pagrindinį rungtynių laiką, tačiau leido „Žalgiriui“ išgyventi paskutinėmis sekundėmis.

„Scanpix“ nuotr./Paulius Jankūnas
„Scanpix“ nuotr./Paulius Jankūnas

Pratęsimą žalgiriečiai pradėjo spurtu 5:0, bet „Zenit“ atsitiesė po šio smūgio ir įtemptoje pabaigoje pasiekė pergalę – 76:75”, – apibendrino championat.com.

Rusijos sporto portalas taip pat išskyrė, jog pergalė prieš „Žalgirį“ X.Pascualiui yra pirmoji prie „Zenit“ vairo – prieš mėnesį jį perėmęs katalonas prieš tai buvo patyręs tris pralaimėjimus.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Xavi Pascualis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Xavi Pascualis

Pats specialistas Rusijos žiniasklaidai kalbėjo apie rungtynėse žaidėjų parodytą charakterį.

„Esu laimingas, kad sugebėjome šiandien laimėti. Žaidėme prieš komandą, kuri šiuo metu demonstruoja geriausią krepšinį. Jie žaidžia energingai, o taktiškai tai viena geriausių Europos komandų. Rungtynių pradžioje turėjome problemų puolime, oponentai mus varžė. Nors tam ruošėmės, tačiau vis tiek buvome nustebinti. Tačiau galiausiai parodėme charakterį tiek puolime, tiek gynyboje. Po pertraukos grįžome geresnį ir žingsnis po žingsnis įrodėme, ko esame verti. Dabar turime tęsti savo progresą“, – X.Pascualį citavo sports.ru.

„Zenit“ klubo oficialus tinklalapis pabrėžė, kad pergalė prieš „Žalgirį“ pasiekta ne bet kokią dieną – ji iškovota per Šarūno Jasikevičiaus gimtadienį. Šarą pasveikinęs Sankt Peterburgo klubas džiaugėsi ne tik sugadintu trenerio vakarėliu, bet ir jau antrąja pergale prieš „Žalgirį“ šiame sezone.

„Mūsų komanda panaikino dviženklį skirtumą ir iškovojo pergalę Eurolygoje. Nugalėta komanda, sezono viduryje turėjusi net devynių pralaimėjimų seriją, bet persigrupavusi ir prieš rungtynes su „Zenit“ jau buvusi atkrintamųjų varžybų lenktynėse“, – rašoma komandos tinklalapyje.

Rusijos žiniasklaida po „Zenit“ pergalės atidavė duoklę ir karščiausiai ketvirtadienio vakaro „Sibur“ arenoje žvaigždei A.Albicy.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Andrew Albicy
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Andrew Albicy

Pirmą sezoną Eurolygoje rungtyniaujantis prancūzas pagerino net keturis karjeros rekordus – pelnytų taškų, pataikytų tritaškių, atkovotų kamuolių ir naudingumo balų – ir pataikė svarbiausius rungtynių metimus, likus 2,8 sek. neklysdamas nuo baudų metimų linijos po Luko Lekavičiaus pražangos.

„Andrew Albicy buvo produktyviausias komandos žaidėjas. 19 taškų surinkęs prancūzas tapo tikru „Žalgirio“ žudiku“, – rašė championat.com.

Kitas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ žais po savaitės, kai Barselonoje mėgins nugalėti galingąjį katalonų pasididžiavimą „Barcelona“ klubą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas