Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 12

Šaras džiaugėsi užsitikrinęs atkrintamųjų bilietą, bet pabrėžė: „Norime daugiau“

Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“ pasiekė pirmąjį sezono tikslą Eurolygoje – ketvirtadienio vakarą svečiuose 81:76 nugalėdama amžiną priešą Madrido „Real“ klubą katalonų komanda užsitikrino bilietą į atkrintamąsias varžybas. Bet Šaras nori daugiau.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Tai buvo jau ketvirtoji iš eilės katalonų pergalė prieš komandą iš Madrido.

Prieš tai Šaras nuvairavo „Barcą“ link pergalės pirmajame „El Clasico“ Eurolygoje (79:72), laimėjo mūšį Ispanijos lygoje (87:82) ir išplėšė iš „Real“ nagų Ispanijos Karaliaus taurę, įtikinamai laimėdamas finalą (88:73).

Vienintelį kartą „Real“ lietuvio treniruojamą Barselonos ekipą įveikė dar prieš oficialią sezono pradžią, Ispanijos Supertaurės finale (72:67).

Pergalė amžinų priešų teritorijoje leido „Barcai“ tapti pirmąja Eurolygos komanda, jau ramia dėl vietos ketvirtfinalyje.

Su 21 pergale per 29 mačus katalonai vis saugiau jaučiasi ir pirmoje vietoje, nes nuo antrosios ją skiria dvi, o nuo kitų komandų – bent trys pergalės.

„Labai svarbu eiti į priekį žingsnis po žingsnio, – po pergalės sakė Šaras. – Patekti į atkrintamąsias buvo pirmas mūsų tikslas. Bet žinoma, mes norime daugiau.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Paklaustas, kaip vertina savo komandos pasirodymą rungtynėse, Š.Jasikevičius pabrėžė, kad žaidimu nėra patenkintas, tačiau svarbiausia žaidžiant Madride yra tik viena.

„Tai nebuvo geros rungtynės, bet „El Clasico“ svarbiausias dalykas yra pergalė. Turime pasveikinti sirgalius ir vyrukus, nes jų pastangos buvo puikios, – kalbėjo strategas. – Vis dar esame žemiau nei tas lygis, kuriame buvome per taurės turnyrą, bet tai žmogiška. Turime pagerinti žaidimą ir tikėtis, kad šios rungtynės mums padės tą padaryti.“

Bene svarbiausiu „Barcelona“ pergalės prieš „Real“ veikėju netikėtai tapo katalonas Pierre'as Oriola, įmetęs tris tritaškius iš keturių ir pelnęs 18 taškų, nors prieš tai per visą sezoną buvo pataikęs tik vieną tolimą metimą ir pelnydavo tik po 5,7 taško.

„Tritaškiai nėra mano stiprioji savybė, nesu pripratęs juos mesti, bet šiandien jie tiesiog sukrito. Džiaugiuosi, kad padėjau komandai, – sakė 28-erių katalonas. – Norėjome, kad Nikola [Mirotičius] turėtų erdvės žaisti nugara į krepšį, bet tą jam būtų daryti sunku, jei po krepšiu stovėtų [Walteris] Tavaresas. Tad turėjau atsitraukti ir mesti iš toli.“

Dabar katalonų lauks dvejos Ispanijos čempionato rungtynės – prieš Saragosos „Casademont“ šeštadienį ir prieš Malagos „Unicaja“ antradienį. Artimiausias Eurolygos rungtynes Šaro vyrai žais kitą penktadienį, kovo 19 dieną, svečiuose prieš artimiausią persekiotoją turnyrinėje lentelėje Milano „Olimpia“ klubą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas