Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 12 19

Šaras laimingas, bet ir reiklus – apie didesnį A.Milaknio faktorių, kritiką ir kitą „Žalgirio“ žingsnį

Pagrindinis Bambergo klubo rėmėjas „Brose“ yra automobilių detalių gamintojas. Atrodo, kad vokiečiai „Žalgirio“ puolimo mašinai prieš rungtynių startą pakišo neaiškių brokuotų detalių. Tačiau iš pradžių sunkiai taškus krapštę Lietuvos čempionai greitai sutaisė savo bolidą ir nulėkė į priekį rekordiniais tempais.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Per 7,5 minutės atkarpą „Žalgiris“ užsikosėjo su 6 taškais ir 10 taškų deficitu. Per kitą 9 minučių atkarpą „žalgiriečiai“ į „Brose“ tinklelį įraitė 36 taškus.

„Žalgiris“ tik sykį šį sezoną per du kėlinius buvo įmetęs 50 taškų. Tik skirtumas, kad tąsyk Milane varžovas buvo įmetęs 31, o Bambergas Kaune linksminosi su 49. Todėl Šarūnas Jasikevičius, toks susirūpinęs, kulniavo į rūbinę prieš ilgąją pertrauką.

„Žalgirio“ tritaškių aidas ūžė virš „Brose“ gynėjų galvų, lyg iš kažkur tribūnose pavojingai praskriejęs „Vilkyškių“ sūrelis.

Savo šaudyklą „Žalgirio“ arenoje atidarė Artūras Milaknis, vos per pustrečio kėlinio suleidęs į „Brose“ krepšį rekordinį tritaškių Eurolygoje skaičių – 6.

Jau 26-ąją minutę jo kišenėje buvo karjeros rezultatyvumo rekordas – 20 taškų.

Bet Šaras skėsčiojo rankomis. Koks „Žalgiris“ buvo rezultatyvus puolime, toks jis buvo kiauras gynyboje, tad treneris nepatenkintas nusitrypčiojo iki pat Eurolygos logotipo.

„Chaosas!“ – šaukė „Žalgirio“ strategas.

Po trijų kėlinių švieslentėje degė 72:72. „Žalgiris“ per tris kėlinius šį sezoną dar nebuvo tiek įmetęs. Kaip ir nebuvo praleidęs.

Tik po 40 minučių kovos Šaras galėjo atsipūsti. Šiose beprotiškose taškų lenktynėse „Žalgiris“ finišo liniją kirto pirmas 88:84.

„Maloni pergalė. Tikrai. Po „Fenerbahče“ rungtynių komanda buvo kiek emociškai išsikrovusi. Tai negali būti pasiaiškinimas, bet tai realybė. Didžiausia užduotis, kaip juos užkurti ketvirtadienį. Mums tikrai sunkiai sekasi žaisti po gerų mačų. Aišku, pergalė yra aukščiau visko ir bandysime tą padaryti“, – po rungtynių sakė Š.Jasikevičius.

Aišku, šiandien esame aštuntuke, bet jei norime jame likti, kai komandos kabinsis už šiaudo, mes turime gerinti gynybą.

– „Žalgiris“ šį sezoną per tris kėlinius dar nebuvo praleidęs 72 taškų. Kita vertus, ketvirtajame praleido jau tik 12. Kas nutiko gynybai tris kėlinius ir kas pasikeitė ketvirtajame?

– Ir trečias kėlinys gynyboje buvo geras, jei neskaičiuosime Lo tritaškių.

Kartais nesuprantu, kaip žaidėjai nesuvokia, prieš ką ginasi. Dvi dienas didžiausias akcentas buvo suprasti, prieš ką giniesi. Buvo labai išreikštos stipriosios Bambergo žaidėjų pusės. Negali Lo duoti mesti. Kita vertus, jei pulsi ant Zisio ir Hacketto kaip išprotėjęs, jie tave nubaus.

Darėme daugybę psichologinių klaidų ir dėl to yra 84 taškai. Kai kurie žaidėjai dar negali reaguoti, prieš ką žaisti. Nuo sezono pradžios ginamės ta pačia gynybine sistema ir negaliu eiti į sunkesnius variantus, nes paprasčiausiai nepadarome. Mus kol kas gelbėja puolimas. Bet nenoriu, kad tai būtų komandos veidas. „Žalgirio“ komandos veidas turi būti atsidavimas, gynyba, kabinimasis už kiekvieno kamuolio.

Tačiau reikia suprasti. „Fenerbahče“ ne kasdien nugalimas. Šiandien buvo svarbiausia pergalė. Einame namo laimingi. Stengsimės iš naujo užsikurti. Matote jų situaciją, jiems tai paskutinio šanso rungtynės.

– Artūras Milaknis su 20 taškų sužaidė rezultatyviausią karjeros mačą. Jis turėjo sunkią sezono pradžią, bet pastaruoju metu demonstruoja puikią formą. Kas pasikeitė snaiperio žaidime?

– Galvoju, Milas mus ištraukė pirmajame kėlinyje, kai klydome gynyboje. Jo tritaškiai mus laikė rungtynėse. Jo 20 taškų neatspindi jo rezultato, nes antroje pusėje pradėjo labai keistis su jo ginamaisiais. Atsivėrė erdvės tiek Jankūnui, tiek Kavaliauskui, kuris, galvoju, irgi žaidė labai geras rungtynes.

Jiems atsirišo rankos ir galimybės žaisti prieš žemesnį žaidėją.

– Kas pasikeitė puolime, kai per 8 pirmas minutes pelnėte vos 6 taškus, o po to per 9 – 36?

– Manau, tą labai nulėmė Milaknio situacijų skaitymas. Milaknio faktorius yra gerokai svarbesnis nei jo 20 taškų.

– Axelis Toupane'as po gerų rungtynių Stambule žaidė starto penkete, bet per 9 minutes pasižymėjo tik vienu tašku. Kas jam nutiko?

– Trūko sprendimų. Jis, kaip ir visa komanda, pradėjo rungtynes labai prastai ir neįėjo į rungtynes.

Jauni žaidėjai, sakau, su jais reikia kentėti. Mes ir kenčiame. Žinau, dėl ko būsime į viršų ir į apačią. Tačiau sąžiningai jau norisi su jais daugiau kalbėti, kažkiek pakritikuoti, nes daromos tos pačios klaidos. Tiesiog nesuprantame, prieš ką ginamės. Reikia tą žinoti ir kaip gali rizikuoti.

– Atrodo, kad tai buvo darbinė pergalė?

– Nereikia taip galvoti. Šioje Eurolygoje nesame tokio lygio, kad žinosime, jog pasižaisime ir aplošime kitus. Laisvai gali pralaimėti 4–5 iš eilės ir tikrai dar geresnės komandos už mus tą daro.

Kiekvienos rungtynės yra nauja istorija. Reikia iš naujo. Šiandien kažkur neužsikūrėme. Tai kažkiek logiška. Bet mums reikia gerinti gynybą. Jeigu norime ko nors pasiekti...

Aišku, šiandien esame aštuntuke, bet jei norime jame likti, kai komandos kabinsis už šiaudo, mes turime gerinti gynybą. Neįmanoma, kad namie tau įmestų 49 taškus pirmoje pusėje. Tai rodo, kad kažkur nesudirbame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas