Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 31

Šaras nedramatizuoja „Fenerbahče“ kluptelėjimų: „Mažiausiai reikia dėl jų išgyventi“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai neturi laiko atsikvėpti po skaudžiai pasibaigusio ir pratęsimo pareikalavusio trilerio prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipą. Surengę treniruotę ketvirtadienio popietę, kauniečiai jau šįvakar išskleis sparnus į Stambulą, kur penktadienį jų laukia akistata su Željko Obradovičiaus treniruojama „Fenerbahče“ komanda.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Du sezonus paeiliui – pusfinalyje ir ketvirtfinalyje – „Žalgiriui“ kelią link Eurolygos trofėjaus užkirtę turkai į namų areną sugrįžta ištroškę pergalių.

Ž.Obradovičiaus eroje, prasidėjusioje 2013-aisiais, „Fenerbahče“ nė sykio nebuvo pradėjusi sezono iškovodama mažiau nei tris pergales per penkis pirmuosius susitikimus. Šįsyk stringantis Stambulo klubas kapanojasi Eurolygos turnyrinės lentelės dugne su viena pergale, o toks rezultatas prilygsta prasčiausiam „kanarėlių“ startui šiame amžiuje – taip pat blogai „Fenerbahče“ sezoną pradėjo tik 2005 ir 2006 metais.

Visgi Šarūnas Jasikevičius gero savo bičiulio treniruojamos komandos pasirodymų nedramatizavo – pasak „Žalgirio“ vairininko, „Fenerbahče“ išlieka tarp turnyro favoričių.

„Nežinau, kas lėmė tokį jų startą. Negaliu šnekėti už juos. Man komanda žiūrisi lygiai taip pat, kažkas kažkur nesiklijuoja, kas sezono starte kai kurioms komandoms gali atsitikti. Manau, šita komanda yra „top 3” Europoje, o kai viskas apsiramins ir susidėlios, ji ten ir bus. Jeigu šita komanda balandžio mėnesį ateis iki lemiamų kovų būdama sveika, ji bus pagrindinė favoritė laimėti Eurolygą“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

VIDEO: „Karštom pėdom“: Šarą pranokęs J.Plaza, „žalgiriečiai“ be energijos ir M.Ponitkos Mazurka

„Fenerbahče“ sezono starte itin slogiai atrodo puolime – pagal pelnytus taškus (vid. 69,8) ir dvitaškių pataikymą (44,7 proc.) turkai yra priešpaskutiniai Eurolygoje, o pagal įprastai komandos stiprybe laikomus rezultatyvius perdavimus (vid. 14,8) rikiuojasi vos 13-ti.

Dar viena „Fenerbahče“ silpnybė kol kas yra atkovoti kamuoliai, kurių Ž.Obradovičiaus auklėtiniai sugriebia po 31,4 ir taip pat užima priešpaskutinę vietą turnyre. Ar prie to prisidėjo komandą palikę žaidėjai?

„Nei (Nicolo) Melli, nei (Marko) Guduričius niekada dėl tų kamuolių nekovojo. Nežinau, ar jiems trūksta jų, nes prisidėjo puikus atletas (Derrickas) Williamsas, po traumos sugrįžo (Joffrey) Lauvergne'as. Tai yra nuostabi komanda. Mažiausiai iš visų komandų Eurolygoje reikia išgyventi dėl „Fenerbahče“, – tikino Šaras.

VIDEO: Po „Žalgirio“ pralaimėjimo – Šarūno Jasikevičiaus rykštės

Bene ryškiausio papildymo vasarą „Fenerbahče“ sulaukė gynėjų grandyje. Į komandą atvyko buvęs Eurolygos MVP Nando De Colo, naudingiausio lygos krepšininko formą demonstruojantis ir šio sezono pradžioje – prancūzas kol kas renka po 21 tašką ir 20,4 naudingumo balo. Tiesa, pastarosios dvejos rungtynės N. De Colo nesusiklostė itin sėkmingai, o Š.Jasikevičius įsitikinęs, kad ne prancūzas yra svarbiausias „Fenerbahče“ narys.

„De Colo kai kur dar tik bando įeiti į sistemą, mentalitetą. Vėlgi, daug kas šioje komandoje priklauso nuo (Kosto) Slouko. Jeigu jis žaidžia „aukštumoje“ ir viską turi savo rankose, „Feneris“ yra sunkiai nugalima komanda“, – graiko svarbą išskyrė „Žalgirio“ vairininkas.

Kaip ir „Fenerbahče“, taip ir „Žalgiris“ penktadienio akistatą pasitiks slogios nuotaikos. Kauniečiai vakar po pratęsimo nusileido „Zenit“ ir iškrito iš pirmojo Eurolygos aštuoneto. Šaras prieš išvyką į Stambulą įsitikinęs – norint siekti pergalės, teks ištaisyti tuos pačius dalykus, kuriuos strategas akcentavo ir prieš akistatą su Rusijos komanda.

„Iš mūsų pusės galiu giedoti tą pačią dainelę – fiziškumas, nenusileidimas kontaktu. Žinome patys, kokioje situacijoje yra „Fenerbahče“ – jiems, kaip ir mums, reikia pergalės. Mūsų pagrindinė problema šiai dienai yra detalės, puolimo paruošimas, kūryba, o pati didžiausia problema – kontaktas, jo nedarymas ir nenorėjimas padaryti“, – aiškino Š.Jasikevičius.

VIDEO: Nusivylęs E.Ulanovas kėlė klausimą visai komandai

Tiek „Žalgiriui“, tiek „Fenerbahče“ ši savaitė yra pirmoji sezone, kai per kelias dienas teks sužaisti du Eurolygos susitikimus. Vis tik Š.Jasikevičius šio faktoriaus nesureikšmino.

„Vieną dieną turime, nieko tai nekeičia. Turime vieną treniruotę, vieną vaizdo peržiūrą. Šiandien nuskrisime, rytoj pamėtysime – viskas lygiai taip pat, nereikia nieko išradinėti“, – sakė specialistas.

Ar „Žalgiriui“ gali pakišti koją tai, jog trečiadienį dėl pratęsimo jo žaidėjams teko sužaisti penkiomis minutėmis daugiau?

„Pažiūrėsime. Turime 12 žaidėjų, nemanau, kad čia kažkokia tragedija žaisti du susitikimus per tris dienas“, – situacijos nedramatizavo Š.Jasikevičius.

Į Stambulą „Žalgiris“ vyks beveik pilnos sudėties – žaisti vis dar negali tik rankos traumą besigydantis Rokas Jokubaitis. Pasak komandos trenerio, 18-metis įžaidėjas pamažu gyja, bet aikštėje jo neturėtume matyti dar bent savaitę.

„Jis dar daug nedaro. Kiek žinau, trauma gyja gana normaliai. Nežinau, už kiek laiko (žengs į aikštę), gal už kokios savaitės ar 10 dienų. Per dvigubą savaitę yra tiek reikalų, kad į traumuotus žaidėjus nelabai gali kreipti dėmesį“, – tikino strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito