Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 10

Šaras pasitinka „El Clasico“: „Ypatinga akistata“

Centrinė Eurolygos turo dvikova penktadienio vakarą vyks ne „Žalgirio“, o „Palau Blaugrana“ arenoje. Kovoje dėl pirmosios vietos lentelėje Katalonijoje susikibs du principiniai varžovai – Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ ir Madrido „Real“.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Twitter“ nuotr.

Eurolygoje viršūnėje šiuo metu pūpso dvi Ispanijos galiūnės – „Barcelona“ ir Madrido „Real“, turinčios po 11 pergalių ir 2 pralaimėjimus.

Penktadienio vakarą stipriausiame Senojo žemyno turnyre liks vienvaldis lyderis.

Modernios Eurolygos istorijoje šios komandos pasidalino po 14 pergalių. Vis dėlto „Palau Blaugrana“ arenoje kur kas geriau sekasi „Barcelonai“, per 13 mačų iškovojusiai 10 pergalių.

Abi ekipos mūšį Katalonijoje pasitinka puikios sportinės formos, nors ir išretėjusiomis sudėtimis – Šarūno Jasikevičiaus vyrai fiksuoja penkių pergalių seriją, Pablo Laso auklėtiniai – šešių.

Pagrindinė mačo mintis prieš mačą – pasiaukojimas ir kova.

„Mūsų vyrukams patinka tokio tipo rungtynės. „El Clasico“ yra ypatinga akistata, kurioje visada būna daug emocijų. Turėsime jas kontroliuoti, žinoma. Bet pirmiausia privalėsime kautis dėl kiekvienos aikštės centimetro, laimėti 50-50 kamuolius. Tik tai padarę galėsime galvoti apie puolimą, – sakė Šaras. – Jie tikrai galvoja, kaip galėtų kelti mums pavojų. Jie žais savo žaidimą, o mes turėsime žaisti savąjį. Bet pasikartosiu – pirmiausia turime kautis dėl kiekvieno centimetro ir dėl 50-50 kamuolių. Tai mums suteiks papildomas 4-5 atakas. Niekas nekalba apie šiuos dalykus, bet man jie yra patys svarbiausi.“

„Barcelona“ lyderis – 30-metis Nikola Mirotičius, praeityje penkis sezonus rungtyniavęs „Real“ ekipoje. Aukštaūgis šį sezoną renka po 16,5 taško (64,9 proc. dvit., 53,1 proc. trit.), atkovoja po 5,5 kamuolio ir fiksuoja po 20,8 naudingumo balo.

„Akivaizdu, jog man patinka didelės svarbos mačai, o mūšiai su Madrido „Real“ visada yra svarbūs. Jie yra svarbūs žaidėjams ir sirgaliams, tad visada nori juose gerai pasirodyti. Bet neturėtum būti dėl to pamišęs ar per daug save spausti. Tai nebus pirmasis ar paskutinis mano mačas prieš „Real“, – dėstė N.Mirotičius. – Jūs matėte, jog šiuose susitikimuose aš jaučiuosi patogiai, tą noriu parodyti ir šį kartą. Galiausiai, esmė bus ne ką padarysiu aš, o komanda. Mes visada stengiamės atlikti gerą darbą, kad pasiektume pergalę. Tikimės, jog prieš „Real“ dirbsime išvien. Žinome, kaip turime prieš juos žaisti. Visi žino, kurių žaidėjų mes neturime, bet ir nepaisant to sieksime laimėti.“

Euroleague.net/Pablo Laso
Euroleague.net/Pablo Laso

Mintimis apie būsimą akistatą pasidalijo ir „Real“ vyriausiasis treneris Pablo Laso.

„Thompkinsas, Abalde ir Alocenas nežais. Jie vis dar atsigavinėja po traumų. Turėjome gerą treniruotę, o prieš rungtynes nuspręsime, kurie žaidėjai rungtyniaus. Abi komandos turi didelių netekčių, bet žino, kaip pasikliauti likusiais žaidėjais. Visi mačai tarp „Barcelonos“ ir „Real“ yra svarbūs, kaip ir šis, nors sezonas yra ilgas. Rungtynių kaina – pirmoji vieta Eurolygoje, – sakė P.Laso. – „Barcelona“ yra solidi komanda, pasižyminti pastovumu. Galiu išskirti Kuričiaus sugebėjimus mesti iš toli bei Laprovittolos ir Jokubaičio žaidimą „du prieš du“. Dar Nikola Mirotičiaus žaidimas „vienas prieš vieną“, žaidimas baudos aikštelėje ir sugebėjimas keisti mačo eigą. Puikiai pastaruoju metu žaidžia ir Sertačas Šanli. „Barcelona“ yra visapusiška komanda, turi visus ingredientus žaisti krepšinį, kokį žaidžia. Labai gerbiu, kadangi tai yra superkomanda. Jie tai vis įrodinėja.“

Rungtynių tarp „Barcelonos“ ir „Real“ ekipų startas – 22 val. Lietuvos laiku Katalonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas