Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 05

Šaras per dantį traukė Pau Gasolį ir džiaugėsi: „Vyrukai ėjo į aikštę mirti“

Šarūnas Jasikevičius buvo geros nuotaikos spaudos konferencijoje po pergalingų lemiamų Eurolygos ketvirtfinalio rungtynių prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ ir traukė per dantį Pau Gasolį, tapusį X faktoriumi svarbiausiu metu.

79:53 gyvenk arba mirk rungtynes laimėjo Š.Jasikevičiaus auklėtiniai, o treneris iš Lietuvos spaudos konferencijoje gyrė savo kariauną.

„Vyrukai ėjo į aikštę mirti, jie atrodė puikiai. Viskas buvo labai gražu“, – džiaugėsi Šaras.

VIDEO: Santūrios, bet pergalingos Šaro emocijos: D.Maskoliūno sveikinimai ir pokalbis su X.Pascualiu

40-metį P.Gasolį Šaras į aikštę buvo išleidęs pirmųjų serijos rungtynių pradžioje, tačiau tada tris susitikimus vidurio puolėjas praleido ant suolo, nuo jo nepakildamas.

Vis tik svarbiausiose rungtynėse P.Gasolis buvo nesulaikomas. Veteranas pelnė 7 taškus (3/4 dvit., 1/1 baud. met.), atkovojo 3 kamuolius, blokavo net 4 varžovų metimus, perėmė 3 kamuolius, išprovokavo 2 pražangas, 2 kartus pats pažeidė taisykles.

Puolėjas surinko 16 naudingumo balų ir buvo efektyviausias komandos žaidėjas.

„Nežinau, mes pasirašėme Pau Gasolį ar (Dikembe) Mutombo?“ – juokėsi Šaras, lyginęs ispaną su legendiniu NBA centru, esančiu antru pagal blokuotus metimus stipriausios pasaulio lygos istorijoje.

Strategas dėkojo ir sirgaliams, kurie sutiko komandą prieš rungtynes šalia arenos ir į žūtbūtinį mūšį ją išlydėjo dainomis.

„Gėda, kad sirgaliai negali patirti to, ką patiria žaidėjai“, – nusivylęs buvo Š.Jasikevičius.

Neseniai interviu naujasis „Barcos“ sporto direktorius Juanas Carlosas Navarro teigė, kad septyneri metai be finalo ketverto tokiam klubui yra daug. Su tuo sutiko ir Šaras: „Mes esame „Barca“ ir mes turime būti finalo ketverte. Kaip Navarro sakė, septyneri metai yra ilgas laiko tarpas. Jei ten nepateksime, manęs juk irgi ten nebus, tai liečia visus.“

VIDEO: Pakeliui į NBA: triuškinantis jaunojo Šaro auklėtinio dėjimas

P.Gasolis buvo laimingas savo pasirodymu, bet svarbiau veteranui – komandos pasiektas tikslas ir iškovotas bilietas į finalo ketvertą.

„Mes supratome, kad kiekvienerios rungtynės yra finalas. Gynyboje mes uždavėme toną ir antroje pusėje puikiai padirbėjome. Šios rungtynės yra tvirtas žingsnis pirmyn. Jaučiuosi vis geriau ir geriau per pastarąsias savaites, man pavyksta vis daugiau ir daugiau prisidėti prie komandos rezultato“, – džiaugėsi 40-metis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas