Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 18

Šaras plačiau papasakojo apie M.Grigonio traumą, bet apie PAO pokyčius nefilosofavo

Kauno „Žalgiris“, Eurolygoje patyręs dvi nesėkmes iš eilės, rytoj stos į pirmąsias dvigubos savaitės rungtynes. Lietuvos čempionų tvirtovėje svečiuosis neseniai permainų paliestas Atėnų „Panathianikos“ klubas, o kauniečių treneris Šarūnas Jasikevičius prieš artėjantį mūšį išsamiai papasakojo apie Mariaus Grigonio traumą.

Po praėjusią savaitę patirto pralaimėjimo Berlyno ALBA komandai „Panthinaikos“ vadovai parodė duris Argyriui Pedoulakiui.

Kol kas vyriausiuoju Atėnų ekipos treneriu paskirtas anksčiau asistentu dirbęs Giorgios Vovoras.

„Panathinaikos“ Eurolygoje po aštuonių turų turi keturias pergales ir rikiuojasi 9-oje pozicijoje.

Tuo tarpu „Žalgiris“ po nesėkmių prieš „Barcelona“ ir Pirėjo „Olympiakos“ ekipas savo kraityje turi tris pergales ir penkis pralaimėjimus.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Marius Grigonis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Marius Grigonis

Dar sekmadienio vakarą „Žalgiris“ šventė solidžią pergalę Pasvalyje, kur 108:64 sutriuškino „Pieno žvaigždes“, o jau už dviejų dienų pradės dvigubos Eurolygos savaitės iššūkį.

Tik iš dalies gerų naujienų Šaras turėjo apie pastaruoju metu su trauma rungtyniaujantį M.Grigonį.

„Grigonis bandys (žaisti, – aut. past.). Šiuo metu tik tokią informaciją ir turime. Situacija nėra gera – jis nesitreniruoja. Po šios savaitės bus, man atrodo, gal ir kita nuomonė bei žiūrėsime, kas jam iš tikrųjų yra. Pagal mūsų informaciją, jam blogėti negali, tačiau ir negerėja.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marius Grigonis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marius Grigonis

Paklaustas, ar gynėjas patyręs čiurnos traumą, Šaras patikslino: „Pėda. Vieno iš pėdos pirštų sąnarys. Keista vieta, bet čia jau medikai gali plačiau...“

Vieno iš pėdos pirštų sąnarys. Keista vieta, bet čia jau medikai gali plačiau...

Paprašytas patikslinti, kaip tokia traumą įvardyti, „Žalgirio“ treneris liko sau ištikimas ir gilyn į medicinos mišką nesileido: „Jei pradėsiu apie mediciną kalbėti, tai išvis prisidarysiu reikalų. Pėdos kažkoks, žodžiu, sąnarys.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

– Daugybė rungtynių: vakar žaidėte, šiandien vėl sportuojate. Kaip tas darbas bus organizuojamas? – žurnalistai paklausė Š.Jasikevičiaus.

– Vakar dienos rungtynės mums pavyko labai gerai. Kaip ir planavome, žaidėme po tiek laiko su visais žaidėjais. Galima net aukoti rezultatą kartais, jei reikėtų, bet visi turi žaisti tiek, kiek jie būtų treniravęsi sekmadienio vakarą. Vis tiek prieš dvi dienas būna sunkesnė treniruotė, prieš dieną lengvesnė. Išėjo idealiai, mūsų manymu.

– Jei kalbant apie PAO, kokia tai komanda, kiek gali įtakos daryti pasikeitęs treneris?

– Mes galim tik daug filosofuoti apie trenerio atleidimą ir ką jis gali lemti. Kartais tai sukrečia, daugiausia tai išeina į gera, ypač trumpalaikėje situacijoje.

Tikėsimės, kad rytoj taip nebus. Tai komanda su didžiuliu talentu, pagal skaičius daug kur pirmauja Eurolygoje puolimo situacijose.

Gynyba yra raktas į pergalę, reikia suprasti, ką mes atakuojame, kaip tai darome. Su „Olympiakos“ labai prastai tai darėme, vakar su Pasvaliu žaidėme įspūdingai. Nelabai aš kreipiu dėmesį į varžovą, labai svarbu žaidėjų reakcija.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Lukas Lekavičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Lukas Lekavičius

PAO komanda – talentinga, turi aibę gerų gynėjų, skirtingus ketvirtus numerius, Papapetrou grįžo po karjeros pasirodymo. Jei neapsiginsim – nelaimėsim. Kaip ir visą laiką su „Žalgiriu“.

Jei neapsiginsim – nelaimėsim. Kaip ir visą laiką su „Žalgiriu“

– Ar nėra sunku, nes nežinote, ką naujasis treneris gali pakeisti?

– Na kaip, iš vienos pusės, sunku kažką daug įvesti per tas dvi dienas. Pasikeitė kada? Penktadienį, prieš pat mūsų rungtynes, šeštadienį žaidė. Sekmadienį, pirmadienį jie turėjo. Tai kas gali būti? Vienas kitas naujas derinukas galbūt, gal kiti žaidėjai gaus daugiau pasitikėjimo iš trenerio.

Daug čia nepakeisi, bet reikia į save žiūrėti. Mes žiūrim jų video, jie – mūsų. Jie matys, ties kuo mus pagavo „Olympiakos“, ir bandys kažką daryti panašiai, mes bandysime tam ruoštis.

Daug čia nepakeisi, bet reikia į save žiūrėti

– Kalbama, kad PAO yra Nicko Calatheso komanda. Kaip bandysite jį stabdyti ir kas yra pagrindiniai jo pagalbininkai?

– Reikia rizikuoti. Kažką reikia atiduoti, nes tokiam žaidėjui negali uždaryti ir to, ir to. Bandysime, kad jis neįeitų į baudos aikštelę, svarbiausia. Fredettas yra įspūdingas taškų rinkėjas, Thomasas irgi žaidžia įspūdingą sezoną.

Euroleague.net nuotr./Nick Calathes
Euroleague.net nuotr./Nick Calathes

Tikrai negalime jo palikti vienas prieš vieną, negalime žaidėjų leisti į stiprias puses.

Per tas 24 valandas iki rytojaus bus dvi video sesijos, yra šiandienos vakarinė treniruotė, rytoj rytinė ir turime įsiminti, prieš ką žaidžiame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito