Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 05

Šaras po antausio Milane: „Labai skaudus pralaimėjimas“

„Barcelona“ pralaimėjo antrą kartą iš eilės Eurolygoje, o Šarūnas Jasikevičius po nesėkmės pabrėžė, kad jo komanda nepasimokė iš savo klaidų.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Šešiomis pergalėmis Eurolygą pradėję katalonai praėjusią savaitę suklupo Tel Avive prieš „Maccabi“ (68:85), o vakar nusileido ir Milano „Olimpia“ krepšininkams (70:75), tapusiems vienvaldžiais Eurolygos lyderiais.

„Sveikinimai Milanui ir Ettore [Messinai]. Jie buvo kietesni ir man tai labai skaudus pralaimėjimas, nes nežaidėme su dideliu dėmesiu detalėms, ypač tai pasakytina apie mūsų pagrindinius žaidėjus. Nesureagavome po rungtynių Tel Avive, – pabrėžė Š.Jasikevičius. – Pralaimėjome tokiu pačiu būdu, kaip ir Tel Avive: siaubingai sužaidėme pirmąjį kėlinį, nekreipėme dėmesio į detales žaisdami prieš gerą komandą išvykoje. Buvo labai svarbu sureaguoti, bet praleidome 28 taškus ir neišnaudojome pražangų limito iki kol liko pusantros minutės. Vėliau sureagavome, bet turime ištaisyti savo požiūrį ir būti kietesni.“

„Barca“ po trijų kėlinių Milane atsiliko 49:61, bet pelnę 14 taškų iš eilės ketvirtojo ketvirčio starte buvo išsiveržę į priekį ir kėsinosi į pergalę.

Galiausiai pergalę iškrapščiusios „Olimpia“ strategas Ettore Messina atskleidė, kas nutiko jo komandai ketvirtojo kėlinio pradžioje.

„Turėjome gerą persvarą, bet tada nustojome dalintis kamuoliu. Nustojome ieškoti aukštaūgių ir atakavome tik iš perimetro. Prieš „Barcelona“ taip daryti negalima, nes pralaimėsi. Tačiau žaidėjai padarė nuostabų dalyką ir vėl susitelkė, grįždami prie disciplinuoto puolimo. Kelis kartus paskutinėmis minutėmis ieškojome [Nicolo] Melli, judinome kamuolį iš vienos pusės į kitą ir pataikėme du svarbius tritaškius. O mūsų gynyba buvo gera visų rungtynių metu“, – kalbėjo krepšinio profesorius.

Jo komanda su 7 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu tapo vienvalde turnyro lydere, bet italas to nesureikšmino.

„Buvimas pirmoje vietoje reiškia, kad sunkiai dirbame ir kad žaidėjai labai stengiasi, bet nieko daugiau. Dar per anksti. Žaidėme daug namų rungtynių, o dabar turėsime laimėti ir išvykose. Tai – ilgas sezonas, bet jau įveikėme daug gerų komandų. Tai suteikia mums pasitikėjimo tuo, ką darome“, – sakė „Olimpia“ strategas.

„Barcelona“ po nesėkmės madų sostinėje su 6 pergalėmis ir 2 nesėkmėmis dalijasi 2–3 vietas su Vilerbano ASVEL.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas