Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 15

Šaras prieš lyderių akistatą Maskvoje: „Komandų netektys – apmaudas žiūrovams“

Dvigubos Eurolygos savaitės puošmena – lyderių akistata Maskvoje, kurioje Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (13-6) sieks antrą kartą šį sezoną įkąsti turnyre pirmaujančiai CSKA (15-4) ekipai. Tiesa, šiame krepšinio spektaklyje nebus kelių svarbių veikėjų.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / nuotr. „Getty Images“/euroleague.net

„Barcelona“ vis dar neturi aukštaūgių Nikola Mirotičiaus, Brandono Davieso ir Victoro Clavero, tuo metu CSKA penktadienio vakaro rungtynėse vėl neturės Willo Clyburno, veikiausiai ir Danielio Hacketto.

„Abi komandos turi reikšmingų netekčių, o tai sukelia apmaudą sirgaliams. Bet vis tiek turime žaisti ir bet kokiu atveju turime laimėti, – prieš rungtynes kalbėjo Šarūnas Jasikevičius. – Po rungtynių su „Chimki“ turėjome laiko pailsėti, atstatyti jėgas ir studijuoti CSKA žaidimą. Tai dar vienas reguliaraus sezono mūšis, bet varžovas – šiuo metu viena geriausių komandų Europoje, turinti puikius žaidėjus. Tai bus vienas sudėtingiausių susitikimų šį sezoną. Jie dominuoja po lenta bei gerai bėga į puolimą. Šių dalykų stabdymas bus viena pagrindinių mūsų užduočių.“

Į Maskvą sugrįžo ir ketverius metus CSKA marškinėlius vilkėjęs ir dukart Eurolygos čempionu tapęs Cory Higginsas.

Dvikovoje su Maskvos srities „Chimki“ amerikietis surinko 28 naudingumo balus bei užfiksavo asmeninį šio sezono rekordą. Jis pelnė 18 taškų, atkovojo ir perėmė po 4 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Ypatingas jausmas grįžti į Maskvą, kuri man asocijuojasi su gerais prisiminimais. Turime būti susikoncentravę, nes laukia svarbios rungtynės. Neturime kelių žaidėjų, tad reikės pasitempti kitiems vyrukams, jiems teks įdėti daugiau pastangų. Komandiniu darbu turime rinkti kamuolius po krepšiu ir rodyti didesnį fiziškumą“, – teigė C.Higginsas.

15 pergalių savo sąskaitoje turinti CSKA prieš antroje vietoje esančią „Barcelona“ turi dviejų pergalių atotrūkį. Visai neseniai Rusijos sporto pažiba Eurolygoje fiksavo 12 pergalių atkarpą, kuri praėjusią savaitę nutrūko Vitorijoje.

Ant pergalingų bėgių Dimitrio Itoudžio kariauna grįžo trečiadienį, kai „Megasport“ arenoje pamokė svečius iš Kauno. CSKA strategas džiaugėsi minučių paskirstymu. Taip pat prieš būsimą mūšį akcentavo kovingumą.

„Laukia šunų peštynės, – sakė Dimitris Itoudis. – Kiekvienas iš mūsų aikštelėje turėsime palikti širdį. Kaip minėjau, dvikovoje prieš „Žalgirį“ naudojome 11 žaidėjų, kurie įnešė savo indėlį bei davė minučių. Visi ką nors davė komandai. Laukia panašios rungtynės: „Barcelona“ kovos iš paskutiniųjų. Turime daug netekčių, kaip ir varžovai.“

Nors CSKA neturi poros svarbių žaidėjų, bet lyderis Mike'as Jamesas yra pasiruošęs žaisti. Žaižaruojantis gynėjas šį sezoną renka po 20,6 taško, 3,5 atkovoto ir 1,1 perimto kamuolio, 6 rezultatyvius perdavimus ir 21,6 naudingumo balo.

Pirmoji sezono dvikova „Palau Blaugrana“ arenoje M.Jamesui nesusiklostė sėkmingai. Šarūno Jasikevičiaus paruoštose gynybinėse pinklėse strigęs CSKA lyderis pelnė 13 taškų, tačiau suklydo 6 kartus ir surinko vos 7 naudingumo balus.

„Barselonos komandą treniruoja geras strategas. Tai puiki ir talentinga komanda. Norime pergalingai uždaryti dvigubą savaitę. Tai svarbios rungtynės, ypač užimant pirmąją vietą lentelėje. Turime rodyti pastovumą. Esame pasiruošę žaisti“, – sakė rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas.

Lyderių akistatos Maskvoje pradžia – 19 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas