Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 25

Šaro akivaizdoje pristatytas Pau Gasolis: „Viena didžiausių mano svajonių – laimėti Eurolygą“

Skambiausias šio sezono pirkinys Europos krepšinyje pristatytas oficialiai – Pau Gasolis iškilmingos ceremonijos Barselonoje metu kalbėjo apie didžiausią savo siekį sugrįžus į Eurolygą.

40-metė Ispanijos krepšinio legenda kovo 3-ąją sudarė sutartį su „Barca“, bet katalonų komandoje dar nedebiutavo.

Ketvirtadienio popietę P.Gasolis „Barcelona“ stratego Šarūno Jasikevičiaus, komandos lyderio Nikolos Mirotičiaus, naujai išrinkto klubo prezidento Joano Laportos ir kitų akivaizdoje buvo pristatytas kaip „Barcos“ narys. Komandos, į kurią beveik du dešimtmečius NBA lygoje praleidęs aukštaūgis sugrįžo po 20 metų pertraukos.

„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis ir Šarūnas Jasikevičius
„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis ir Šarūnas Jasikevičius

Audringais plojimais „Palau Blaugrana“ arenoje sutiktas Pau iš pradžių sulaukė J.Laportos sveikinimų sugrįžus namo, o vėliau žodį tarė pats.

„Esu labai dėkingas ir laimingas sugrįžęs namo. Tai – ypatingas momentas man. Daugelį metų netilo kalbos, kada aš sugrįšiu, ar mano karjera baigsis Barselonoje. Prieš 20 metų palikau šią komandą ir daug kartų buvau siejamas su ja įvairiomis formomis. Nuostabus jausmas sugrįžti ir turėti galimybę prisijungti prie šios puikios komandos. Džiaugiuosi, kad komanda juda labai gera kryptimi“, – sakė 216 cm ūgio katalonas.

P.Gasolis „Barcoje“ žaidė nuo 1999-2001 m., o tada paliko Europą ir pakėlė sparnus į NBA, kur atstovavo „Memphis Grizzlies“, „Los Angeles Lakers“, „Chicago Bulls“, „San Antonio Spurs“ ir „Milwaukee Bucks“ komandoms.

„Viena didžiausių mano svajonių yra laimėti Eurolygą, ko dar nesu padaręs. Nesu tas Pau, kuris paliko Barseloną prieš 20 metų. Dabar esu kitoks žaidėjas, bet vis dar galiu būti ypatingu krepšininku, kuris tikisi prisidėti prie komandos sėkmės“, – sakė dukart NBA čempionas.

Pastarąjį kartą rungtynėse jis žaidė dar prieš dvejus metus, o nuo tada kataloną kankino traumos, bet dabar P.Gasolis tikina, kad jau beveik atsigavo po jį kankinusių sveikatos problemų.

„Progresuoju ir jau matau šviesą tunelio gale“, – atskleidė krepšininkas.

Paklaustas apie spaudimą laimėti Ispanijos lygą ir Eurolygą P.Gasolis atsakė:

„Kai esi tokiame klube kaip „Barca“, visuomet sulauksi spaudimo laimėti. Bet tai yra gerai, nes tai reiškia, kad esame viena stipriausių komandų. Titulų niekas neatiduoda lengva ranka, turime tai suprasti. Turi juos pasiekti žaisdamas geriausią krepšinį ir siekdamas pergalės. Bandysiu prisidėti prie pergalių taip, kaip to norės trenerių štabas“, – sakė Pau.

Kaip pabrėžia „Mundo Deportivo“, po spaudos konferencijos tapo aišku, jog P.Gasolis neskubės grįžti į aikštę ir žengs ant parketo tik tada, kai jausis visiškai pasveikęs ir užbaigęs reabilitaciją bei galįs padėti komandai.

Skambusis „Barca“ naujokas trečiadienį jau treniravosi kartu su komanda, ketvirtadienį tą darys dar kartą, o P.Gasolio sugrįžimo į aikštę data paaiškės artimiausiu metu.

„Tikiuosi, kad tai įvyks greitai. Visi to laukiame, bet svarbiausia, kad galėčiau sugrįžti ir padėti komandai“, – sakė katalonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas