Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 05

Šaro bendražygis savo bičiuliui žino geriausią gimtadienio dovaną

„Žalgiris“ – klubas su giliomis tradicijomis. Savas tradicijas turi ir komandos trenerių štabas. Viena jų – simbolinė dovanėlė nuo visos organizacijos. Vienais metais tai buvo „Žalgirio“ knyga, kitais – džemperis, dar kitais – marškinėliai, o vėliau – ir puodelis. Šiemet dovana nuo „Žalgirio“ klubo kol kas smagiausia per daugelį metų.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Darius Maskoliūnas šmaikščiai slapukauja. „Ten visų kitų smulkmenėlių tai jau klauskite klubo atstovų. Gal papasakos, kokiomis dovanomis mes ten dalinamės“, – ironiškai Sankt Peterburge juokėsi dešinioji Šaro ranka.

Pasirodo, šiemet „Žalgirio“ treneriams dovanojamos trumpikės. Beje, štabo jau labai pamėgtos.

zalgirisshop.lt nuotr./„Žalgirio“ suvenyras, kurį treneriai gauna per gimtadienį
zalgirisshop.lt nuotr./„Žalgirio“ suvenyras, kurį treneriai gauna per gimtadienį

Bet nei trumpikės, nei kokia nors kita brangiausia dovana neatstos tos, dėl kurios Šarūnas Jasikevičius per savo 44-ąjį gimtadienį apsidžiaugtų labiausiai.

„Visi puikiai žino, kokia būtų geriausia dovana. Geresnę sunkiai sugalvotumėte. Reikia žaisti, stengtis ir laimėti. Tai būtų geriausia dovana“, – prieš ketvirtadienio dvikovą su „Zenit“ 15min pasakojo D.Maskoliūnas.

Tai buvo nelengvi metai Š.Jasikevičiui, užauginę dar ne vieną žilą plauką.

Pernai kaip tik po gimtadienio Šaro vyrai stebuklingai gelbėjosi reguliariojo sezono finiše. Šį sezoną „Žalgiris“ buvo įkritęs į 9 pralaimėjimų iš eilės šulinį. Bet vėl laiku stvėrė vilties virvę.

„Mūsų komandoje žaidžiama sistema, tai visi metai bus panašūs, – aiškina D.Maskoliūnas. – Kai pakeiti tiek žaidėjų ir vėl bandai viską įdiegti, o pradžioj dar ne viskas pavyksta – didžiulė duobė, 9 iš eilės, daug visokių skeptikų ir t.t., veikia neveikia... Bet viskas veikia. Tik reikia kantrybės ir išlaukti.

Kadangi nesame didelis klubas pagal biudžetą, pas mus visada bus tų rotacijų. Įperkame tuos žaidėjus, kuriuos galime. Kuriuos galime mokyti. Kurie pasiduoda treniravimui, sistemai. Pas mus tokia specifika ir ji visada tokia bus.

Norėčiau, kad galėtume pirkti brangesnius, o pirmiausia – išlaikyti jau paruoštus žaidėjus, bet tai bus sudėtinga. Nors mūsų klubas ir vadovai daro visus teisingus žingsnius ta linkme.“

Bet D.Maskoliūno palinkėjimas Š.Jasikevičiui 44-ojo gimtadienio proga nesusijęs su pinigais.

„Galiu palinkėti jam vieno vienintelio – sveikatos. Jis daugiau viską turi. Viskuo apsirūpinęs, – šypsosi treneris. – Vienintelis dalykas – sveikatos, kantrybės ir didžiausios sėkmės.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Daug kantrybės prireiks ir Dariui Maskoliūnui, kurį belgai išmaudė baloje per krikštynas nacionalinės komandos vyr. trenerio poste. Lietuviai 2021-ųjų Europos čempionato atrankos starte beviltiškai krito Monse 65:86 ir vos išnešė sveiką kailį prieš Čekiją 95:87.

„Ką čia meluosiu, po pirmų rungtynių Belgijoje buvo žiaurus supurtymas, – 15min pripažino D.Maskoliūnas, praėjusią savaitę grįžęs į žalgiriečių štabą. – Bet į viską reikia žiūrėti blaiviai. Blaiviai mąstyti ir nedaryti skubotų išvadų.

Realiai, ką gali padaryti per 2 dienas bandydamas viską pakeisti? Faktas, kad tai nė kiek neatleidžia nuo atsakomybės ir mes negalime taip pasirodyti. Negaliu sakyti, kad neišgyvenau ir blogai nesijaučiau, tačiau blaiviai mąstant, reikia žiūrėti į priekį.

Žinau, koks mano kaip rinktinės trenerio tikslas. Žiūriu į vasarą. Nė kiek nenurašydamas to buvusio lango, bet ten yra pagrindinė mano idėja.

Per kelias dienas pabandėme kažką įdiegti. Kažkas pasisekė, kažkas labai nepasisekė. Bet tas eksperimentas su langu man davė daug atsakymų. Tokių, kuriuos norėjau sau atsakyti.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas ir Rokas Jokubaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas ir Rokas Jokubaitis

D.Maskoliūnas atsakė į sau rūpimus klausimus dėl kai kurių krepšininkų ir „Žalgirio“ sistemos įsisavinimo per trumpą laiką.

„Dar kartą pasimatė, kad reikia viską dar labiau paprastinti. Aišku, kuo didesnio meistriškumo žaidėjai, tuo greičiau jie pagauna. Bet faktas, kad per trumpą laiką reikia duoti labai suvirškintą produktą kad su juo būtų lengva ir patogu žaisti“, – pastebėjo Lietuvos rinktinės strategas.

„Žalgiryje“ produktas jau suvirškintas.

D.Maskoliūnui buvo gera grįžti į „Žalgirio“ stovyklą. Į tą veikiantį gyvą mechanizmą, kuriame viskas sujungta ir jau funkcionuoja.

„Geriau ar blogiau, bet visada funkcionuoja, – šypteli D.Maskoliūnas. – Ir čia paprasta dirbti, paprasta aiškinti. Analizuoji varžovą ir žiūri, kaip tą sistemą pritaikyti. O rinktinėje buvo tai, ką paprastai darome pasiruošime sezonui.“

Po penkerių metų grįžęs į vyriausiojo trenerio postą D.Maskoliūnas pajuto lengvą elektrošoką. Ši atsakomybė – ypač tokia didžiulė, viso Lietuvos krepšinio, dar neslėgė 49-erių trenerio pečių.

„Adrenalino buvo nemažai – vienareikšmiai, – pripažįsta D.Maskoliūnas. – Bet man labai patiko. Ne viskas gerai, bet man asmeniškai patiko.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas