Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 04

Šaro gimtadienį pasiruošęs sugadinti bičiulis išskyrė „Žalgirio“ sėkmės priežastis

Xavi Pascualis yra geras Šarūno Jasikevičiaus bičiulis ir būtinai pasveikins savo kolegą su gimtadieniu Sankt Peterburge. Tačiau ispanas lietuviui neturi paruošęs jokios dovanos. Priešingai, „Zenit“ treneris ketvirtadienį pasirengęs sugadinti 44-ąjį „Žalgirio“ generolo gimtadienio vakarėlį.
Xavi Pascualis
Xavi Pascualis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Zenit“ – „Žalgiris“ | 19:00 | Sankt Peterburgas

47-erių treneris rimtas, galbūt net per rimtas, išlindo iš rūbinės ant „Sibur“ arenos parketo. Jis užtruko su komanda maždaug 45 minučių vaizdo peržiūroje.

X.Pascualis netgi atrodė kiek nepatenkintas, kad prie parketo sugužėję Lietuvos žurnalistai išsitempė du „Zenit“ žaidėjus. Vietiniai sako, kad kai Xavi pakeitė tautietį Joaną Plazą, taisyklės čia sugriežtėjo.

Tačiau stojęs prieš kameras, X.Pascualis plačiai išsišiepė išgirdęs klausimą apie Š.Jasikevičiaus gimtadienį.

„Žinoma, prieš rungtynes jį apkabinsiu ir pasveikinsiu, – šypsojosi X.Pascualis. – Bet po to bandysiu laimėti. Kaip visada. Esame geri draugai, bet kai rungtynės prasideda, bandai laimėti.“

Yra dar vienas žmogus, kuris X.Pascualiui kelia šypseną. Tai puikią formą demonstruojantis Lukas Lekavičius (vid. 11,4 tšk.).

Per šią pasakišką 12 „Žalgirio“ rungtynių atkarpą, atominė „Žalgirio“ musė rinko vid. 13,1 taško per susitikimą – be abejo, daugiausiai žaliai baltų gretose.

Būtent X.Pascualis buvo treneris, 2018-ųjų vasarą išvežęs Luką iš Kauno. Jis įteikė lietuviui pelningą dvejų metų kontraktą Atėnuose ir matė jį kaip geriausią Nicko Calatheso dublerį.

Net kai „Panathinaikos“ sirgaliai iš L.Lekavičiaus norėjo daugiau, X.Pascualis visada užstojo savo mažąjį gynėją ir įvertino jo nesibaigiančią energijos bateriją.

„Jasikevičius... Lekavičius, atsiprašau! – pasitaisė X.Pascualis, pradėjęs mintį apie žemiausią žalgirietį. – Antroje sezono dalyje jis žaidžia puikų krepšinį. Dabar jis nuostabios formos. Aš labai dėl jo džiaugiuosi. Geras Luko žaidimas yra viena pagrindinių „Žalgirio“ sėkmės priežasčių.“

X.Pascualis pastebėjo, kad L.Lekavičius pagerino savo aikštės matymą, bet jis išlieka tuo didžiausiu skriaudiku atakų smaigalyje.

„Jis rodo visai Europai, kad yra pasiruošęs tam lygiui. Jis to nusipelnė. Labai dėl jo džiaugiuosi“, – tikino X.Pascualis.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Lukas Lekavičius ir Kauno „Žalgiris“ šventė pergalę prieš ASVEL.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Lukas Lekavičius ir Kauno „Žalgiris“ šventė pergalę prieš ASVEL.

„Zenit“ treneris išskyrė dar vieną jam puikiai pažįstamą vyruką. Tai KC Riversas, su kuriuo strategas dirbo Atėnų „Panathinaikos“ klube.

Ketvirtajame mūšio su „Chimki“ kėlinyje KC pataikė keturis tritaškius ir jau ne pirmą kartą savo šūviais paguldė „Žalgirio“ priešininką.

„Jie žaidžia penketu, prieš kurį nelengva. Eurolygoje gan neįprasta, kad visi jų aukštaūgiai pataiko iš toli ir išplečia aikštę. Taip jie turi daugiau erdvių užpulti. Bet, manau, kad Riverso pirkinys buvo labai reikšmingas, – pastebėjo X.Pascualis. – Nuo to laiko komanda pradėjo gerinti žaidimą. Jie gavo dar vieną opciją puolime – nugalėtoją, kuris visada gerai žaidžia lemiamais momentais.“

Vasario 14-ąją padėjęs parašą po pusantrų metų trukmės sutartimi su „Zenit“, katalonas Eurolygoje nesulaukė jokios meilės.

Sankt Peterburgo krepšininkai pralaimėjo visas trejas rungtynes: Berlyno ALBA (81:83), Miuncheno „Bayern“ (68:77) ir Maskvos CSKA (78:86). Tai buvo trys iš šešių pastarųjų „Zenit“ pralaimėjimų paeiliui.

Tačiau tai apgaulingi rezultatai. „Zenit“ visada buvo arti pergalės.

16-as puolimo reitingas Eurolygoje, prasčiausias tritaškių pataikymas (33,1 proc.), 16-as klaidų vidurkis (13,7 kl.) ir Eurolygos dugnas. Tokį „lobį“ atšiauriame Rusijos kampelyje rado X.Pascualis.

Bet jis jau mato pozityvių ženklų.

„Turime pagerinti fizinę ir psichologinę kondiciją. Šitie dalykai eina kartu. Kai jautiesi stiprus fiziškai, tai esi stipresnis ir psichologiškai, – paklaustas, ko komandai trūksta pramušti susiformavusį storą pralaimėjimų ledą, samprotavo X.Pascualis. – Turime patobulinti žaidimą. Kiekvieną mačą vis kažką pageriname. Bet turime sužaisti vienas puikias rungtynes.

Ankstesnėse rungtynėse suklydome 7 kartus, o su CSKA – 17, todėl ir pralaimėjome. Jaučiu, kad komanda eina tinkamu keliu. Su „Žalgiriu“ turėsime puikią galimybę parodyti, kad esame stiprūs.“

VIDEO: „Karštom pėdom“: įspūdinga „Žalgirio“ pergalė, vieta aštuntuke ir išsigandę „Chimki“

Ilgoje vaizdo peržiūroje X.Pascualis savo žaidėjams rodė antradienį pralaimėjimui Maskvoje pasmerkusias klaidas. Ir „Žalgirio“ žaidimą, kurį saviškiams rodo kaip pavyzdį.

„Žalgirio“ pasiekimas – šuolis iš turnyro lentelės dugno į paskutinį atkrintamųjų vagoną įkvepia tokias komandas kaip „Zenit“.

„Žaisime prieš vieną karščiausių Eurolygos komandų. Jie laimėjo 9 iš 12 pastarųjų rungtynių, o pralaimėjo tik Madride, „Anadolu Efes“ Stambule ir Atėnuose – labai sunkiose arenose. Jie per 12 pastarųjų rungtynių renka net po 88 taškus. Pagal gynybą tai ketvirta geriausia komanda. „Žalgiris“ žaidžia puikų krepšinį. Kaip ir visos rimtos komandos, antroje sezono pusėje jie žaidžia vis geriau. Todėl mums bus nelengva, – pažymėjo X.Pascualis. – Taktiškai Šaras kiekvieną sezoną žengia į priekį. Dabar jis vienas geriausių trenerių Europoje.

Jis turi charakterį, mentalitetą, bet taip pat ir taktinius dalykus. Šaras kasmet daro puikų darbą.

Tikiu, kad jam irgi buvo sunkių akimirkų. Žalgiriečiai irgi turėjo sunkų laikotarpį. Tačiau komanda susilipdė ir po kasdienio darbo dabar ji žaidžia vis geresnį krepšinį. Dabar tai viena geresnių komandų Eurolygoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas