Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 17

Šaro ir M.Schillerio darbo principus palyginęs M.Grigonis: „Daug amerikietiško pozityvumo“

Kauno „Žalgiris“ pradeda pasiruošimą sezonui, tačiau jis nėra įprastas. Griežtąjį vedlį Šarūną Jasikevičių po penkerių metų vyriausiojo trenerio poste pakeitė austras Martinas Schilleris. „Viskas kitaip“, – pokyčius treniruotėse įvertino Marius Grigonis, besiruošiantis trečiajam sezonui Kaune.

Paskutinį mačą vilkint „Žalgirio“ marškinėlius M.Grigonis sužaidė lapkričio 21-ąją dieną, kai kauniečiai namų tvirtovėje skausmingai 59:61 nusileido Belgrado „Crvena zvezda“ krepšininkams.

Per šį laiką daug kas pasikeitė – pandemija sujaukė ne tik krepšinio, bet ir viso pasaulio nusistovėjusi gyvenimą. Šarūnas Jasikevičius paliko Kauną, o Marius spėjo sužaisti dvejas draugiškas rungtynes atstovaudamas Lietuvai, nors sugrįžimui pasiruošęs buvo jau praėjusį kovą.

Gyvenimas klostosi keistai, bet žalgiriečiai džiaugiasi galimybe sugrįžti ir ruoštis sezonui.

„Smagu žiauriai, – sakė 26-erių gynėjas. – Paprastą vasarą norisi sugrįžti ir sportuoti su komanda, o dabar aš praleidau tiek laiko... Smagu, viskas nauja, žiūrėsime, kaip mums seksis toliau.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis

Sekmadienį žaliai-balti susirinko į pirmąją sezono pasiruošimo komandinę treniruotę, kurioje „Žalgirio“ senbuviai galėjo įsitikinti, jog viskas artėjantį sezoną Kaune bus kitaip.

Griežtas Šaro treniruotes keičiasi amerikietiškas pozityvumas ir nauji pratimai.

„Viskas nauja, viskas kitaip, – dėstė M.Grigonis. – Jei norite palyginimų, kaip buvo pernai, tai viskas kitaip. Pratimai kitokie, filosofija kitokia. Įdomu. Martinas ateina su savo žinių bagažu, daug amerikietiško pozityvumo.

Natūraliai ateina palyginimai. Tikrai yra kitaip, bet nėra, kad būtų blogai. Komandinė treniruotė buvo ilga, bet tai suprantama, nes jis nori įdiegti savo filosofiją, daugiau paaiškinti. Ne tiek intensyvi, bet daug aiškinimo, daug skirtingų pratimų. Bus kitaip, nenoriu plėstis vos po poros treniruočių, nes po dviejų mėnesių gal kitaip kalbėsiu“, – sakė M.Grigonis.

Praėjusį sezoną M.Grigonis Eurolygoje spėjo sužaisti 10 mačų, rinko po 11,5 taško, atkovojo po 2,6, atliko po 2 rezultatyvius perdavimus, fiksavo po 11 naudingumo balų.

Galingo sezono iš šio lietuvio tikisi ne tik aistruoliai, bet ir M.Schilleris, spaudos konferencijoje akcentavęs jį kaip stiprų ir savo piką siekiantį žaidėją.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis ir Martinas Schilleris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis ir Martinas Schilleris

Šį tarpsezonį korekcijų Lietuvos čempionų sudėtyje nebuvo daug.

Išvyko keturi žaidėjai – šešerius metus Kaune rungtyniavęs Edgaras Ulanovas persikėlė į Stambulo „Fenerbahče“, Zachas LeDay išvyko į Milaną, snaiperis KC Riversas – Sankt Peterburgą, o australas Jockas Landale'as sieks NBA svajonės.

Atvyko šeši krepšininkai – Š.Jasikevičiaus sumedžiotas Steve'as Vasturia atvyko iš Vokietijos lygos, Joffrey Lauvergne'as persikėlė iš „Fenerbahče“, Augustine'as Rubitas – Pirėjo „Olympiakos“, o Patricio Garino – Vitorijos „Baskonia“ komandos.

Šį sąrašą uždaro du lietuviai, Vilnius „Ryto“ talentas Marekas Blaževičius bei Panevėžio „Lietkabelyje“ siautėjęs Tomas Dimša.

„Dar bus komandinė vakarienė, daugiau pažinsime vienas kitą. Kol kas viskas atrodo gerai, visi gerai sutariame. Lengva įsilieti į šią rūbinę. Mes visada visus priimame gražiai. Manau, kad ir jie pasakytų tą patį, kad nėra nesutarimų ar žmonių, kurie kampe sėdi ir tyli“, – sakė M.Grigonis.

VIDEO: Marius Grigonis apie artėjantį Žalgirio sezoną ir naująjį trenerį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas