Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 09

Šaro nenuramino pergalė: „Nereikia meluoti – esu daug kuo nepatenkintas“

Žengdamas tunelio link pakeliui į „Morača“ arenos rūbinę Šaras ilgai nužiūrėjo švieslentę, kur matė lygų rezultatą 33:33. Riebūs keiksmažodžiai reiškė, kad toks vaizdas „Žalgirio“ treneriui nepatiko. Nenuramino net ir tada, kai antrąją mačo dalį „Žalgiris“ laimėjo 12 taškų skirtumu ir išsivežė trečiąją pergalę iš Podgoricos pelkės 72:60.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Morača“ arena pavadinta upės, tekančios per Podgoricą, garbei. Vietiniai pasakoja legendą, kad „Morača“ kartais virsta pelke. Mačui įsibėgėjant, senutėlėje, bet dukart renovuotoje Podgoricos arenoje darosi vis karščiau. Nuo prisikaupusio cigarečių tvaiko galėjo net pykinti.

„Žalgiris“ klimpo šioje juodkalniečių žemėje. Klampino klaidų skaičius, antrieji „Budučnost“ šansai karaliaujant baudos aikštelėje ir netinkami sprendimai.

Dariui Maskoliūnui vis reikėjo taisytis kaklaraištį, kai šis skraidė ant „Žalgirio“ atsarginių suolo asistentui nesutramdžius emocijų.

Šaras irgi buvo prisėdęs į savo vietą demonstratyviai ištiesdamas kojas, kad nuleistų garą.

Mes dabar tik žiauriai žiauriai stengiamės. Bet „Žalgiriui“ to mažai. Reikia žiauriai žiauriai stengiantis žaisti protingai.

Tačiau po 15 metų į Eurolygą sugrįžusiai „Budučnost“ dar reikės palaukti pirmosios pergalės prestižiškiausiame Europos krepšinio turnyre.

Likus dviem minutėms iki rungtynių pabaigos juodkalniečiai ėmė skirstytis iš savo tribūnų, prieš tai piktai nušvilpę savo žaidėją Earlą Clarką, kitą legionierių Coty Clarke'ą. „Budučnost“ aistruoliai po 40 minučių kovos labai nejaukiai juos nušvilpė.

0-6 varo juos į neviltį, o 3-3 stumia „Žalgirį“ į priekį Eurolygos turnyro lentelėje.

VIDEO: Pamatykite: gražuoliai B.Davieso dėjimai ir savų sirgalių nušvilpti „Budučnost“ krepšininkai

„Čia svarbiausia laimėti ir pasiimti tą taškelį, kuris, manau, bus labai svarbus sezono gale. Bet mes neturėtume būti labai patenkinti savo žaidimu. Reikia galvoti apie mūsų žaidimą ir mūsų plano vykdymą, o jis buvo labai prastas. Šie žaidėjai tikrai geresni, nei jie šiandien parodo. Žymiai protingesni, kad taip nevykdytų žaidimo plano ir pamestų galvas.

Pozityvumą teikia nebent pergalė. Galvoju, čia dar pralaimės nemažai komandų. Bet mums reikia labai gerinti detales. Ateina labai svarbūs mačai ir tie, į kuriuos turime kabintis. Ir mūsų žaidimas turi gerėti greičiau“, – pergalę įvertino Š.Jasikevičius.

– Praleidote mažiausiai taškų šį sezoną, bet kur dar matėte broko?

– Visur buvo broko... Visur. Taškų skaičius tikrai neatspindi mūsų gynybos. Ji nebuvo gera.

VIDEO: Šarą tenkina tik pergalė: būsiu atviras – esu daug kuo nepatenkintas

– O ji kažkiek pažengė į priekį ir kas dar labiausiai kliūva?

– Reikia pabrėžti, kad Podgoricoje niekas nėra gerai sužaidęs. Jie įklampina komandas į neparankų žaidimą ir tuo įžymi ta serbų mokykla. Bet mes negalime dalinti taškų.

Jeigu per pertrauką negalėjau kalbėti apie korekcijas, pakeitimus, nes turėjau pristatyti žaidėjams žaidimo planą iš naujo... Man reikėjo penkių minučių jiems pristatyti planą.

Jie ištraukė – kalbos nėra. Nelengva laimėti išvykoje. Bet negalime būti patenkinti žaidimu. Nereikia nuo to bėgti ir turime atvirai apie tai kalbėti. Geriausias dalykas pergalė, bet reikia dar daug ką gerinti.

– Aukštaūgiai surinko liūto dalį taškų. Ar jų žaidimas tenkino?

– Nežinau. Kai tik mūsų gynėjai lįsdavo agresyviai ir gerai, tai ir aukštaūgiai įmesdavo iš po krepšio.

Žinokite, nereikia meluoti – tikrai nesu daug kuo patenkintas. Išskyrus pergale.

VIDEO: P.Jankūno paaiškinimą apie paslaptingą traumą lydėjo pašaipos

– Dėl traumos ant suolo prisėdęs Paulius Jankūnas nebebūtų žaidęs jokiu atveju?

– Manau, būtų žaidęs. Jam kažkuriuo momentu, kaip suprantu, suspazmuoja. Jis po kiek laiko atsigauna ir gali vėl žaisti. Bet, galvoju, kad prie varžovų gynybos keičiantis, Aaronas su Brandonu tiko labiau.

– Kokios problemos kamuoja Paulių?

– Nėra kažkas rimto, bet Paulius niekada negali žaisti šimtu procentų. Ieškant pozityvo, gal gerai, kad tai nėra kažkokia superrimta trauma. Bet ji Paulių stabdo. Čia faktas.

VIDEO: B.Daviesas: apie provokacijas ir netenkinusius dalykus

– „Žalgirį“ pirmą kartą slėgė favorito etiketė. Tai jautėsi?

– Gali būti. Bet tai turi pasireikšti gal nepataikant, gal neužbaigiant paskutinėje fazėje, o mes padarėme tiek psichologinių klaidų, kad užtektų dvejoms rungtynėms. Šiai komandai reikia iš naujo mokytis žaisti rungtynes, kurias turi laimėti.

Bet koks skirtumas... Mes, kaip treneriai, nekeičiame žaidimo plano. Einame taip pat ruoštis ar prieš „Real“, ar „Budučnost“. Eini su detalėmis į priekį ir žaidi pagal komandos taisykles. O mes padarėme tiek daug klaidų taisyklėse, kad užtektų 2 ar 3 rungtynėms. Gerai, kad varžovas mūsų nenubaudė.

– Žaidėte su daug įvairių gynėjų kombinacijų. Kuris atakų organizatorius geriausiai valdė komandą?

– Eini į rungtynes ir kažkiek mąstai, kas čia toje arenoje galėtų protingiau žaisti. Galvojome, reikėjo daug žaisti su dviem įžaidėjais, nes reikėjo šalto proto. Bet mums reikia laukti kai kurių žaidėjų. Derrickas pirmą kartą žaidžia Europoje ir jam sunku. Bet kai kuriuos dalykus reikia daryti geriau.

Žinome Leo – jei nesitraumuos, po mėnesio bus tas pats Leo Westermannas. Ir bus didžiulis.

Reikia dirbti, kaip dirbame, bet turime pradėti mąstyti. Mes dabar tik žiauriai žiauriai stengiamės. Bet „Žalgiriui“ to mažai. Reikia žiauriai žiauriai stengiantis žaisti protingai.

– Labai agresyviai vaikėte „Budučnost“ nuo galinės linijos. Ar tokia buvo plano dalis tikintis nuvarginti juodkalniečius paskutinėms minutėms?

– Taip, tai mūsų stiprybė. Turime ilgą rotaciją. O „Budučnost“ įžaidėjai nėra labai kuriantys. Kita vertus, darėme tiek klaidų pirmoje pusėje, kad Gordičius, galvoju, jautėsi labai lengvai. Stūmėme jį ryškiai į kairę pusę, bet jis ir į dešinę, ir į kairę labai lengvai... Žmogiška klysti 1-2 kartus, bet ne 10...

VIDEO: E.Ulanovas nagrinėjo žalgiriečių skaudulį

– Brandoną Daviesą provokavo ne vieną kartą, bet jis susilaikė.

– Buvo situacijų, buvo... Sykį pametė galvą. Bet, sakau, tokia trenerio dalia. Kiti treneriai, galvoju, norėtų mano žaidėjų, kurie turi begalinę energiją, kaip Grigonis, Walkupas, Brandonas. Jie žiauriai stengiasi ir žiauriai nori. Bet yra komanda ir jos taisyklės. Jeigu norime eiti į priekį, turi būti ir pastangos, ir galva. O to dabar nėra. Ieškome. Dirbsime ta linkme ir kito kelio nėra.

Toliau stengsimės, kovosime ir tikėsimės, kad kažkuriuo metu žaidėjai padarys tą žingsnį.

– Kaip vertinate tai, kad po rungtynių „Budučnost“ sirgaliai nušvilpė savo komandą?

– Tai jau gyvenimo dalykai. Galvoju, kažkiek neteisinga jų atžvilgiu. Esu pačios geriausios nuomonės apie šį kraštą ir jų trenerį. Kažkaip keista, tikrai.

Bet, kita vertus, žiūrovai visur vienodi. Aš niekada nepersistengsiu su pergalių ir pralaimėjimų dalykais. Norisi daugiau žiūrėti į žaidimą, detales, ar mes darome, ką susitarėme. Tas pergalių ir pralaimėjimų skaičius svarbus visiems. Nelabai dėsninga, bet reikia žiūrėti į savo daržą.

VIDEO: „Eurolygos diena“: B.Daviesas apie fantastišką pasikeitimą, viliones ir Kauno ilgesį (3/5)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai