Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 15

Šaro patarimai ir darbštumas net suglumino „Žalgirio“ serbą

Kauno „Žalgirio“ gynėjas Vasilije Micičius gegužės 18-20 d. Belgrade debiutuos Eurolygos finalo ketverte tarp savų sienų. Tai rezultatas, apie kurį prieš metus jis nė nepasvajojo. Už visa tai jis dėkingiausias vienam žmogui – Šarūnui Jasikevičiui.
Šarūnas Jasikevičius ir Vasilije Micičius
Šarūnas Jasikevičius ir Vasilije Micičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

V.Micičius prieš metus sėdėjo Stambulo „Sinan Erdem“ tribūnose ir stebėjo finalo ketverto kovas kaip žiūrovas. Tuomet dar Bursos „Tofaš“ žaidėjas nė nesvajojo, kad taip greitai pats kausis dėl Eurolygos čempionų titulo.

Kalbėdamas apie tokios svajonės išsipildymo priežastis, V.Micičius pradeda nuo Š.Jasikevičiaus.

„Jis didžiulė viso to dalis. Jis sugebėjo su ribotu biudžetu surinkti žaidėjus, kurie jam suteikia visko, ko reikia. Jis iš karto turėjo viziją. Ir kai mes perpratome sistemą, atėjo rezultatai“, – Serbijos žiniasklaidai pasakojo V.Micičius.

24-erių serbą sužavėjo Š.Jasikevičiaus nugalėtojo mentalitetas.

„Jis yra laimėtojas. Jam reikia laimėti viską. Jam nesvarbu, kaip tai atrodys – bus graži pergalė, klaiki pergalė, praleidus 100 taškų ar kiek – jam svarbiausia laimėti ir išanalizuoti žaidimą. Ir mes greitai tą supratome“, – teigė žalgirietis.

V.Micičiui patiko ne tik trenerio filosofija, bet ir jo charakteris.

„Jis žmogus, kuris pripratęs prie dėmesio ir jį dievina. Jam patinka, kai jis dėmesio centre. Ir tai matosi aikštėje. Jis kalba penkiomis kalbomis. Bet kur, kur tik nuvyksta, jis teisėjų gimtąja kalba su jais susišneka. Na, išskyrus serbiškai – žino nedaug, daugiausiai keiksmažodžius“, – juokėsi Vasia.

Pirmąjį sezoną „Žalgiryje“ žaidusiam legionieriui įstrigo Š.Jasikevičiaus draugiškumas.

„Jis mane nustebino. Daugelis išskiria jo energiją. Taip, tai viena jo stiprybių. Bet ką man jis davė daugiausiai, tai nemokamų patarimų, kaip įvertinti tam tikras žaidimo situacijas, – stebėjosi V.Micičius. – Ir tie patarimai tokie efektyvūs, kad aš net susimąstydavau: kaip man niekas iki tol to nebuvo sakęs? Nesakau, kad treneriai su manimi visai nekalbėdavo, bet toks įspūdis, kad arba aš nesupratau tų trenerių, arba jie neperteikė man savo minčių.“

VIDEO: „Ginčas“: kas laukia „Žalgirio“ Belgrade ir kitame sezone?

V.Micičiaus žodžiais, Š.Jasikevičius yra be galo atsidavęs krepšiniui.

„Jo susidomėjimas krepšiniu yra fanatiškas. Jis peržiūri gal kokias 20 rungtynių per dieną. Jis žino visų varžovų komandų dvyliktuko charakteristikas. Jis žino net ir tuos, kurie gali būti registruoti rungtynėms iš rezervinių žaidėjų.

Kai žaidėme su „Olympiakos“, Kyle'as Wiltjeras pelnė 5 taškus ir daugiau nebeišėjo į aikštę. Vėliau mes turėjome apie jį tiek informacijos, lyg jis būtų po 30 taškų per rungtynes renkantis žaidėjas. Tai daug ką pasako.

Jis labai gerai pasiruošia rungtynėms ir suteikia žaidėjams labai daug vertingos informacijos. Aš keliskart pagalvojau, kaip tai neįtikėtina.“

Iš pradžių V.Micičius sunkiai suprato, ko iš jo nori Š.Jasikevičius, bet ilgainiui viskas pasidarė gerokai paprasčiau.

„Užtat tiems, kas žaidė sistemoje ne pirmą sezoną, situacija buvo gerokai lengvesnė. Štai todėl Kevinas Pangosas žaidžia svajonių sezoną. Praėjusią vasarą jis nesulaukė jokių pasiūlymų, todėl liko Kaune. Dabar treneris juo labai pasitiki.

Šaras yra panašaus stiliaus treneris kaip Željko Obradovičius – pasikliauja sistema. Iš pradžių aš nesuprasdavau, kad jis apeliuoja ne į tave kaip asmenybę, o tavo žaidimo epizodą ir tai, kaip tu žaidi. Jis neturi jokių asmeniškumų su žaidėjais. Tiesiog viskas labai paprasta – arba tu gerai išpildai jo prašymą, arba ne.“

VIDEO: „Ginčas“: kas „Žalgiryje“ galėtų pakeisti Šarūną Jasikevičių?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas