Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 03

Šaro sutrikdytas R.Jokubaitis – apie sirgalių apstulbintą J.Vesely ir patarimą „Žalgiriui“

„Palau Blaugrana“ arenos koridoriuje su žurnalistais iš Lietuvos bendravęs Rokas Jokubaitis švytėjo džiaugsmu – tiek dėl nuostabaus „Barcelona“ žaidimo ir įtikinamos pergalės prieš Kauno „Žalgirį“, tiek dėl gausiai susirinkusių žaliai baltų sirgalių ir jų parodytos meilės.

Ketvirtadienio vakarą „Palau Blaugrana“ arenoje Barselonoje Kauno „Žalgiris“ pajautė, ką reiškia elitinis krepšinio lygis Eurolygoje.

Nuo pirmųjų minučių dominavę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai svečių iš Lietuvos kailį iškaršė 93:74, o „Žalgiriui“ nepadėjo ir įspūdinga armija žaliai baltų sirgalių.

Nuostabų krepšinį užsukusi „Barcelona“ išskirstė net 26 rezultatyvius perdavimus, o „Žalgiris“ liko su neigiamu rezultatyvių perdavimų ir klaidų santykiu.

„Tobulų rungtynių nebūna, – po rungtynių 15min sakė Rokas Jokubaitis. – Kiek mes šiandien padarėme nereikalingų pražangų po bonuso ir kiek atidavėme lengvų taškų? Jie šiandien realiai nieko nesukūrė. Pirmoje pusėje tikrai nieko nesukūrė, bet metė 10 baudų metimų vien per antrąjį kėlinį. Visiškai nereikalingos mūsų pražangos. Manau, kad šiandien gerai susitvarkėme su „Žalgiriu“. Iki tobulumo dar trūksta, bet sužaidėme šiandien gražiai, dėl to nėra jokių klausimų.“

Ant parketo žengęs 8-ąją dvikovos minutę, R.Jokubaitis gerai įsijungė į žaidimą ir pagal žaidimo laiką buvo antras „Barcelona“ komandoje (21 minutė), nusileidęs tik Nikola Mirotičiui, kuris rungtyniavo 26 minutes.

Per šį laiką įžaidėjas iš Lietuvos pelnė 5 taškus, atkovojo 2 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 7 naudingumo balus.

R.Jokubaičio teigimu, „Barcelona“ fiasko Ispanijos taurėje, kurioje krito dar ketvirtfinalyje, jau palikta užmarštyje.

„Faktas, kad dabar jaučiamės gerai, – sakė buvęs „Žalgirio“ žaidėjas. – Iki „Monaco“ rungtynių minčių buvo dar daug apie Karaliaus taurę. Po „Monaco“ viskas nusibraukė ir dabar jaučiamės gerai. Turėjome daug laiko pasiruošti ir „Monaco“ rungtynėms, ir „Žalgiriui“. Manau, kad psichologiškai gerai atrodome. Forma tikrai gerėja.“

VIDEO: Roko Jokubaičio komentarai po rungtynių su Kauno „Žalgiriu“

Po šios pergalės „Barcelona“ turnyrinėje lentelėje pagal laimėjimus pavijo pirmoje vietoje esantį Pirėjo „Olympiakos“, tačiau yra sužaidusi vienu maču daugiau.

Vis dėlto pernelyg į pirmąją poziciją reguliariajame sezone Katalonijos ekipa nesidairo. Pirmąją vietą „Barcelona“ buvo užėmusi ir praėjusius du sezonus, tačiau abu kartus pasiekti titulo nepavyko.

„Nėra taip, kad mums reikia pirmos vietos, – sakė R.Jokubaitis. – Tiesiog darome savo darbą. Kitą savaitę mūsų laukia „Olympiakos“ ir „Fenerbahče“. Tai bus savaitė, kuri nulems daug ką. Faktas, kad norime būti ketveriukėje, kad turėtume namų aikštelės pranašumą ketvirtfinalyje, jog nekiltų daugiau problemų ir nesusipratimų. Taip, pirma vieta yra mūsų tikslas, nieko negaliu sakyti, bet dar pamatysime, nes liko aštuonerios rungtynės.“

R.Jokubaičiui vilkint Katalonijos ekipos marškinėlius, „Barcelona“ abu kartus krito Nemuno saloje prieš „Žalgirį“, tačiau abu kartus Kauno ekipą įtikinama persvara pervažiavo „Palau Blaugrana“ arenoje.

„Taip jau išėjo du sezonus iš eilės. Mes irgi žinome, kokia yra situacija turnyrinėje lentelėje. Taškų dalinti negalime. Faktas, kad į „Palau Blaugrana“ su tiek sirgalių atvažiavęs „Žalgiris“ norės mums įkąsti. Tikrai susikaupę žaidėme – ir pernai, ir šįmet. Nėra priekaištų komandai, sužaidėme tikrai solidžiai“, – sakė R.Jokubaitis.

Antrąjį sezoną Barselonoje rungtyniaujantis lietuvis buvo sužavėtas gausiu „Žalgirio“ sirgalių apsilankymu, jie itin garsiai palaikė „Barcelona“ trenerį Šarūną Jasikevičių ir patį R.Jokubaitį.

„Dar prieš rungtynes sakiau Janui Vesely, kad pamatys, kas laukia, – šyptelėjęs pasakojo R.Jokubaitis. – Praėjusiais metais irgi tas pats buvo, kai „Žalgiris“ išbėgo į apšilimą, o mes jautėmės, lyg būtume svečiuose. Janas klausė, kaip čia gali būti, bet kai išgirdo, kad sirgaliai pradėjo skanduoti „žalia balta“, nustebęs pasižiūrėjo į mane. Toks atvejis yra retas, bet tikrai smagu, kad daug lietuvių atvažiavo mūsų palaikyti. Kai aš pats išbėgau, jie man irgi paplojo. Tikrai gražus gestas ir geriausi žodžiai apie juos.“

Ar tai gausiausia varžovų komandos sirgalių armija, kokia šį sezoną buvo atvykusi į „Palau Blaugrana“ areną?

„Kai kiti atvažiuodavo sirgaliai, jie būdavo viename sektoriuje, o dabar sirgaliai buvo išsimėtę po visą areną. Manau, kad daugiausiai, kiek turėjome šį sezoną“, – sakė R.Jokubaitis.

VIDEO: Roko Jokubaičio ir Šarūno Jasikevičiaus patarimas „Žalgiriui“ – įmesti vienu tašku daugiau negu varžovas

Lietuvos žurnalistų interviu su R.Jokubaičiu sutrikdė iš spaudos konferencijos išlindęs Šarūnas Jasikevičius.

„Jokubaiti, duok man pakalbėti, nes laukia vakarienė, – juokdamasis sakė Šaras, ir perėmė iš įžaidėjo atsakinėtojo vaidmenį. – Taigi, koks buvo klausimas?“

Tuo metu R.Jokubaičiui buvo užduotas klausimas, ką prieš lemiamą reguliaraus sezono Eurolygoje atkarpą jis patartų „Žalgiriui“.

„Tai ką patartum „Žalgiriui“?“, – jaunojo auklėtinio perklausė Šaras, atsistojęs prieš kameras šalia R.Jokubaičio.

„Sukovoti. Būti su kiaušais“, – šyptelėjęs atsakė R.Jokubaitis.

„Jie kovotojai, jie kovotojai. Jie truputį turi geriau pradėti žaisti, nes kovos jiems užtenka. Reikia pradėti geriau žaisti ir įmesti vienu tašku daugiau nei varžovai“, – sakė Š.Jasikevičius.

VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus mintys po laimėtų rungtynių prieš Kauno „Žalgirį“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas