Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 23

Šaro sužeistą „Real“ priimantis J.Zdovcas – apie šventimą po KMT ir į rinktinę išleistą R.Miniotą

Visą sezoną slogiai apniukusioje Kauno „Žalgirio“ padangėje – retos prošvaistės. Jure Zdovco vyrai pagaliau pajėgė iškrapštyti pirmąją Eurolygos pergalę svečiuose, triumfavę Monake, o praėjusį savaitgalį sėkmingai pražygiavo ir pro vietinį frontą, užtikrintai pasiimdami pirmąjį sezono trofėjų – Karaliaus Mindaugo taurę. Bet kelios dienos poilsio ir viskas prasideda iš naujo. Ketvirtadienį į Kauną atvyksta viena didžiausių Eurolygos jėgų – Madrido „Real“.
Jure Zdovco spaudos konferencija
Jure Zdovco spaudos konferencija / Erikas Ovčarenko/BNS

„Esu čia naujas vyrukas, tad nežinojau, ko tikėtis po tokios pergalės. Nesitikėjau tokio šventimo, bet viskas buvo labai gerai. Prieš tokias tradicijas neturiu nieko prieš – žaidėjai tikrai turi progą atsipalaiduoti, kai yra tinkamas metas. Labai tikiuosi, kad tai nebuvo paskutinė proga švęsti“, – rungtynių su „Real“ išvakarėse kalbėjo J.Zdovcas.

Jei kauniečių žaidimo kreivė pastaruoju metu nestipriai kilstelėjo į viršų, tai „Real“ stovykloje nuotaikos – priešingos. Didžiąją sezono dalį puikiai veikęs „karališkasis“ mechanizmas netikėtai pradėjo strigti.

Du iš eilės Pablo Laso vyrų pralaimėjimai Eurolygoje išvertė Madridą iš turnyro lentelės pirmosios pozicijos, o galiausiai smūgį į paširdžius „Real“ gavo ir Karaliaus taurės finale, kai prieš principinį priešininką „Barcelona“ nesugebėjo išlaikyti šešiolikos taškų pranašumo ir pralaimėjo ketvirtą sezono „El Clasico“ iš eilės.

„Varžovai turi gilią sudėtį ir solidžią komandą. Savaitgalį jiems teko žaisti sunkias rungtynes tiek fiziškai, tiek morališkai. Žinau, jog varžovus šiuo metu kamuoja ir traumos, tačiau tai labai patyręs oponentas, kurio krepšininkai ilgai žaidžia drauge ir puikiai vienas kitą pažįsta. Žinau, jog mūsų laukia sunkus mačas, gerbiame varžovus, bet žaidžiame namuose ir norime laimėti“, – kalbėjo J.Zdovcas.

Erikas Ovčarenko/BNS/Jure Zdovcas
Erikas Ovčarenko/BNS/Jure Zdovcas

„Žalgiriui“ diriguojantis slovėnas pripažino, kad ruoštis dvikovai prieš vieną Eurolygos favoritų neturėjo daug laiko – komanda kol kas treniravosi vos kartą antradienį.

Pirmojo rato tarpusavio rungtynės „Real“ nugalėjo 95:82. Visgi J.Zdovcas tikisi, kad šįkart viskas bus kitaip.

„Madride priekyje turėjome tik Mareką Blaževičių, tad dabar viskas bus kitaip. Kol kas nežinome net kurie jų žaidėjai rungtyniaus, bet jie turi labai gilią sudėtį. Pastarosiose rungtynėse Abalde žaidė įžaidėjo pozicijoje, Tayloras – antruoju numeriu, Deckas trečioje pozicijoje. Žiūrėsime, ką jie paruoš šį kartą, bet tai komanda, kuri kas kartą gali surasti vis naują lyderį“, – kalbėjo specialistas.

Erikas Ovčarenko/BNS/Jure Zdovco spaudos konferencija
Erikas Ovčarenko/BNS/Jure Zdovco spaudos konferencija

J.Zdovcas taip pat pažymėjo, kad „Real“ yra viena geriausiai besiginančių Eurolygos komandų.

„Hanga, Tayloras, Abalde gerai ginasi, o ir puolime nesirūpina tik taškais. Tai labai dideli žaidėjai ir jie gerai maskuoja silpnas vietas, gerai kovoja dėl kamuolių, o apsigynęs „Real“ labai greitai bėga į atakas“, – vertino „Žalgirio“ strategas.

Jis pažymėjo, kad „Žalgiris“ šiame mače neturės tik dviejų žaidėjų – Mantas Kalnietis ruošiasi operacijai, o Regimantas Miniotas yra išleistas į rinktinę.

„Esu patenkintas, kad Regimantas gali atstovauti rinktinei. Mano supratimu, rinktinė visada yra svarbiausias dalykas. Suprantame taisykles ir situaciją, tad džiaugiuosi, kad jis gali prisijungti prie rinktinės. Regimantas sunkiai dirba kiekvienoje treniruotėje ir nusipelnė ten būti“, – kalbėjo slovėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas