Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 20

Šarūnas Jasikevičius – apie nesklandumus Stambule ir traumuotus žaidėjus

Po sunkios pergalės prieš Stambulo „Daruššafaka“ Kauno „Žalgiris“ penktadienį namuose pasitinka Tel Avivo „Maccabi“. „Tik labai kentėdami ir rimtai kovodami galime tikėtis gero rezultato“, – apie artėjančias rungtynes kalbėjo iš Turkijos sugrįžęs Šarūnas Jasikevičius.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno klubas susidūrė su nesklandumais išvykstant iš Stambulo. Jų lėktuvas kelias valandas vėlavo: „Vietoj pietų miego einame tiesiai į treniruotę. Reikia prisitaikyti prie situacijos.“

Abi komandos šventė pergales šią savaitę – „Maccabi“ nugalėjo „Chimki“, o „Žalgiris“ palaužė „Daruššafaka“ krepšininkus.

Kauno klubas su 6 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais pakilo į 7 vietą, Izraelio ekipa (4/9) rikiuojasi trylikta.

„Treneriu tapus Ioanniui Sfairopoulosui, jie supanašėjo į praėjusio sezono „Olympiakos“. Scottie Wilbekinas yra savotiškas Vassilis Spanoulis. Jie žaidžia kietai ir labai aukštu penketu. Deandre Kane'as anksčiau žaidė trečiu numeriu, o dabar antras. Angelo Caloiaro žaidė ketvirtu, dabar – trečias. Priekinė linija taip pat labai aukšta – tiek Johny O'Bryantas, tiek Alexas Tyusas. Jie žaidžia kietą, kontaktinį krepšinį ir labai gerai ginasi. Jie išmuša varžovus savo jėga ir atletiškumu. Akcentas toks ir yra. Reikia nesileisti ir žaisti savo žaidimą, nes tikrai nebus labai gražus mačas“, – prognozavo iš Stambulo sugrįžęs Š.Jasikevičius.

Daugiausiai rūpesčių „Žalgirio“ gynybai gali pridaryti Scottie Wilbekinas, kuris šį sezoną renka po 12,8 taško, bet statistika yra apgaulinga.

„Tai yra elitinis Eurolygos metikas. Wilbekino skaičiai sumažėjo, nes jis žaidė kelias rungtynes su sulaužytu nykščiu. Tai tie skaičiai dar ne viską pasako. Jis yra vienas iš elitinių Europos taškų darytojų“, – įsitikinęs Šaras.

„Scanpix“ nuotr./Scottie Wilbekinas
„Scanpix“ nuotr./Scottie Wilbekinas

Nors Tel Avivo klubas turnyrinėje lentelėje rikiuojasi už „Žalgirio“, pastarosiomis savaitėmis „Maccabi“ žaidimas tik gerėja.

„Jie kaip lygūs su lygiais žaidė su Stambulo „Fenerbahče“. Ir trečiadienį labai solidžiai nugalėjo „Chimki“. Dabar „Maccabi“ yra europietiškesnis, tikrai jaučiasi trenerio ranka. Jie žaidžia super disciplinuotai. Manau, kad jie kils į viršų lentelėje“, – vietos nesureikšmino Š.Jasikevičius.

„Žalgiriui“ šios savaitės rungtynėse negalėjo padėti Paulius Jankūnas ir Nate'as Woltersas.

Š.Jasikevičius prognozuoja, kad jie praleis ir artimiausias rungtynes: „Dar sunku pasakyti. Vakar Nate'as su Pauliumi dar nedaug ką darė. Pažiūrėsime, kaip jie atrodo, bet net nematau didelio reikalo juos forsuoti, nes kelias savaites nežaidus būtų sunku kažką duoti komandai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai