Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 28

Šarūnas Jasikevičius dalyvavo Eurolygos trenerių kursuose

Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius ir kitų stipriausių Europos klubų strategai susirinko į Eurolygos rengiamas trenerių dirbtuves.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Š.Jasikevičius vėl sutiko savo mokytoją Željko Obradovičių (Stambulo „Fenerbahče“), taip pat buvusius bendražygius Dimitrį Itoudį (Maskvos CSKA), Xavi Pasqualį (Atėnų „Panathinaikos“) ir kitus kolegas.

Dvi dienas trukusiame seminare dalyvavo ir du buvę Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneriai: Nevenas Spahija (Tel Avivo „Maccabi“) ir Aleksandras Džikičius (Podgoricos „Budučnost“).

Treneriai diskutavo apie tikslus ir strategijas, kaip Eurolygos varžybas paversti dar įdomesnėmis ateityje.

Pirmą dieną, kai trenerius aplankė Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu, kalbėta apie tris pagrindinius dalykus: klubų finansus, varžybų verslo strategiją, iššūkį auginti jaunąją sirgalių kartą, taip pat Eurolygos ryšį su treneriais.

„Mūsų verslo augimas yra ir jūsų augimas, – šiuo atžvilgiu esame partneriai, – sakė J.Bertomeu. – Tai ne tik informacijos pasidalinimas. Tai – darbas drauge.“

Antrą dirbtuvių dieną treneriai diskutavo su Eurolygos teisėjų departamento atstovais įvairiausias situacijas aikštėje ir aptarė veiksnius, kaip rungtynes padaryti dar labiau dinamiškomis ir patrauklioms sirgaliams.

„Eurolyga yra tokios varžybos, kuriose trenerių žvilgsnis visada buvo labai svarbus, – sakė „Baskonia“ treneris Pedro Martinezas. – Kalbėtis su teisėjų atstovais yra gerai, mums svarbu žinoti apie tai, ką jie galvoja, taip pat ir jiems yra svarbu suprasti mūsų požiūrį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai