Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 23

Šarūnas Jasikevičius sveikino Lietuvos karius, kurių pavyzdys padės Eurolygoje

Po garbingo pasispardymo Maskvoje Kauno „Žalgirio“ Eurolygos kovos sugrįžta į namus. Ketvirtadienį Kaune žalgiriečiai susitinka su Bambergo „Brose“ klubu. Prieš šį mačą Šarūnas Jasikevičius įkvėpimo sėmėsi iš Lietuvos kariuomenės.
Eurolyga I „Žalgiris“ – „Brose“ I Ketvirtadienis, 20:00 I Kaunas

Bambergo ir Kauno klubai kol kas Eurolygoje žengia vienodu ritmu – turi po dvi pergales ir šešis pralaimėjimus. Tiesa, dėl geresnio taškų santykio Vokietijos klubas rikiuojasi tryliktas, o „Žalgiris“ – penkioliktas.

„Ruošiamės taip, kaip ir visoms rungtynėms. Metai specifiniai, nes negalima krepšininkų labai varginti. Gal bus laikas, kai galėsime daugiau padirbėti, bet jis dar neatėjo“, – apie varginantį Eurolygos sezoną kalbėjo Š.Jasikevičius.

Treneris negailėjo pagyrų Andrea Trinchieri vadovaujamai komandai: „Bambergas yra viena iš protingiausių, labiausiai patyrusių ir krepšinį išmanančių komandų Eurolygoje. Kamuolys vaikšto teisingai, nes aikštėje yra priimami protingi sprendimai. Jie turi žaidėjų, kurie Eurolygoje žaidžia bent penkerius metus ir tai daro kartu. Tai padeda. Jie demonstruoja vieną gražiausių krepšinių Europoje. Laukia sunkios rungtynės, bet reikės kautis.“

Žalgiriečiai prieš sunkias rungtynes įkvėpimo sėmėsi iš Lietuvos kariuomenės: „Girdėjome, kad šiandien kariuomenės diena. Norime juos pasveikinti bei paimti iš jų pavyzdį ir garbingai kovoti. Mums tai dar vienas šansas iškovoti pergalę. Reikia atiduoti visas jėgas, kad nepraleistume šios galimybės.“

Anot Š.Jasikevičiaus, jo komanda turi pagerinti varžovų baudavimą ir nedalinti lengvų taškų, nes labai dažnai galingos komandos už tai nubaudžia.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius pasveikino Lietuvos karius: „Turime kautis kaip jie“

Nors „Brose“ krepšininkai Eurolygoje yra treti pagal tritaškių pataikymą (41,2%), tačiau Š.Jasikevičių neramina kitas aspektas: „Labiau nei jų tritaškiai mane neramina jų komandinis žaidimas. Kažkur prireiks rizikuoti. Bandysime juos sustabdyti. Bambergas dažnai žaidžia žemu penketu, tai mums reikės prisitaikyti. O kartais žaisti aukštesniu ir juos bandyti nubausti.“

Š.Jasikevičius teigė, kad nuostolių šįkart nebus – visi komandos žaidėjai yra sveiki.

„Mūsų situacija panaši. Mums labai reikia šito taško. Juolab, kad žaidžiame namuose“, – apie artėjančią dvikovą kalbėjo Antanas Kavaliauskas.

Paklaustas apie savo sportinę formą krepšininkas buvo lakoniškas: „Galėtų būti geresnė.“

Kauno klubui trečią pergalę žada tarpusavio dvikovų istorija – „Žalgiris“ Bambergo klubą yra įveikęs net devynis kartus, o vokiečiai Kauno klubą įveikė tik kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas