Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 21

Savęs simbolinėje sezono komandoje neradęs M.Jamesas: „Turbūt net nebuvau biuletenyje“

Statistiškai naudingiausias Eurolygos žaidėjas nepateko nė į vieną iš simbolinių sezono penketų. Toks paradoksas susiklostė, Eurolygai paskelbus 10 šio sezono laureatų iš pirmojo ir antrojo simbolinių penketų.
Mike'as Jamesas
Mike'as Jamesas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Mike'as Jamesas šį sezoną buvo tikras Maskvos CSKA komandos vedlys.

Amerikietis per mačą pelnė po 19,3 taško (2 vieta lygoje), atliko po 5,7 rezultatyvaus perdavimo (9 vieta) ir rinko po 19,7 naudingumo balo (1 vieta), o CSKA su 24 pergalėmis finišavo antroje vietoje reguliariajame sezone.

Tačiau visą sezoną M.Jamesą lydėjo ir konfliktai su treneriu Dimitriu Itoudžiu, dėl kurių įžaidėjas dar nesibaigus reguliariajam sezonui paliko Maskvą ir galiausiai nutūpė vienų iš NBA favoritų „Brooklyn Nets“ gretose.

M.Jamesas praleido paskutines trejas CSKA rungtynes reguliariajame sezone ir nežaidė ketvirtfinalyje, kuriame maskviečiai 3-0 sutriuškino Stambulo „Fenerbahče“, o tai lėmė jo nepatekimą į simbolinę sezono komandą.

Pats amerikietis į tai sureagavo tviteryje.

„Turėjau žinoti, kas laukia, – pirmoje žinutėje rašė M.Jamesas, netrukus pridėjęs dar vieną. – Manęs turbūt net nebuvo balsavimo biuletenyje arba nutiko kažkoks kitas keistas dalykas.“

Eurolygos simbolinius penketus rinko sirgaliai, žiniasklaidos atstovai, komandų kapitonai ir vyriausieji treneriai.

10 CSKA rungtynių per sezoną praleidęs M.Jamesas patekimo į simbolinę komandą atveju būtų buvęs didžiausiame skaičiuje savo komandos mačų nedalyvavęs krepšininkas.

Euroleague.net nuotr./Mike'as Jamesas ir Dimitrios Itoudis
Euroleague.net nuotr./Mike'as Jamesas ir Dimitrios Itoudis

Tiesa, tarp laureatų netrūko ir kitų nemažai susitikimų praleidusių žaidėjų – buvęs M.Jameso bendraklubis Maskvoje Willas Clyburnas, „Barcelona“ lyderis Nikola Mirotičius ir Miuncheno „Bayern“ puolėjas Vladimiras Lučičius praleido po aštuonerias rungtynes, o „Barcelona“ centras Brandonas Daviesas bei Stambulo „Anadolu Efes“ gynėjas nežaidė šešiuose mačuose.

Kad M.Jamesas liko nuvertintas nepelnytai pritaria ir jo buvę varžovai. Štai „Valencia“ aukštaūgis Derrickas Williamsas atsakė į M.Jameso žinutę pafilosofuodamas.

„Kartais nepagarba yra pernelyg aiški ir smegenys negali to suprasti. Bent jau aš taip manau“, – rašė puolėjas.

„Faktas“, – pritarė M.Jamesas.

Į NBA persikėlęs M.Jamesas puikiai pritapo Brukline – su „Nets“ apranga jis sužaidė 13 rungtynių, kuriose rinko po 7,7 taško ir 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

VIDEO: Barselonoje viešėjęs R.Giedraitis: „Eurolygos finaliniame etape palaikysiu komandą, kurioje yra lietuvių“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas