Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 26

Seimas susirūpino Eurolygos varžybų transliacijomis

Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas liberalcentristas Žilvinas Šilgalis kreipėsi į Vyriausybę, prašydamas ULEB Eurolygos krepšinio transliacijas įtraukti į visuomenei reikšmingų laikomų įvykių sąrašą, kad jos būtų transliuojamos nemokamais kanalais.
Rungtynių akimirka
Šiuo metu „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ ekipų rungtynes Eurolygoje žiūrovai Lietuvoje gali stebėti tik per mokamą „Viasat Sport Baltic“ kanalą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiuo metu išskirtines teises transliuoti ULEB Eurolygos varžybas Lietuvoje turi tik mokamas „Viasat Sport Baltic“ kanalas, todėl šio kanalo nematantys žiūrovai neturi galimybės stebėti stipriausių Lietuvos krepšinio komandų – Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ – pasirodymų Eurolygoje.

„Šiuo metu ULEB Eurolygos krepšinio turnyro varžybų transliacijos yra prieinamos tik mokamų televizijų abonentams, todėl atitinkamai yra neužtikrinamas Lietuvos visuomenės interesas turėti galimybę nemokamai stebėti minėtų rungtynių transliacijų. Žinant krepšinio tradicijas ir svarbą Lietuvoje tai yra mažų mažiausiai neteisinga“, - cituojamas Ž.Šilgalis Liberalų ir centro sąjungos frakcijos išplatintame pranešime.

Visuomenės informavimo įstatymo 38 straipsnyje numatyta, kad televizijos transliuotojai, įsigiję išimtines teises transliuoti laidas ar programas, skirtas Lietuvoje ar už jos ribų vykstantiems visuomenei itin reikšmingiems įvykiams, negali šių laidų ar programų transliuoti tokiu būdu, kad didžioji Lietuvos gyventojų dalis negalėtų šių įvykių matyti per nemokamus televizijos kanalus.

Visuomenei reikšmingų renginių sąrašą sudaro Vyriausybė. Šiuo metu Lietuvos visuomenei itin reikšmingais įvykiais laikoma: olimpinės vasaros ir žiemos žaidynės, pasaulio ir Europos krepšinio čempionatai, pasaulio futbolo taurės varžybos, Europos futbolo čempionatas, Lietuvos dainų šventės, iškilmingi Lietuvos valstybinių švenčių minėjimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas