Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 11

Sėkmės M.Grigoniui linkėjęs A.Milaknis: „Keista matyti jį su kiek raudonais marškinėliais“

Po Maskvos CSKA komandos pamokos Eurolygos rungtynėse Kauno „Žalgirio“ komandos snaiperis Artūras Milaknis pripažino, kad su bendražygiais įstrigo Rusijos klubo „switch all“ gynyboje, bet tuo pačiu pasidžiaugė įspūdingu publikos palaikymu ir tuo, kad Marius Grigonis atstovauja vienai stipriausių Eurolygos komandų.

Artūras Milaknis užkūrė Kauno „Žalgirio“ puolimą Eurolygos rungtynėse, kai rekordinis šį sezoną žiūrovų kiekis dar degė viltimi, jog Lietuvos komanda prilygs CSKA.

Pasinaudojęs komandos draugų užtvaromis, A.Milaknis kelis kartus meistriškai atsiplėšė nuo jį dengusio Aleksejaus Švedo ir sumetė 3 tritaškius per pirmąją rungtynių dalį, po kurios šeimininkai Eurolygos rungtynėse buvo atsilikęs tik 2 taškais.

Tačiau CSKA atakavo ir visa galia prispaudė žalgiriečius po pertraukos, palikę „Žalgirį“ su rezultatyvumo antirekordu šį sezoną ir pralaimėjimu 51:73.

„Be galo džiugu, kad susirinko tiek „Žalgirio“ fanų – stipriai užpildė areną ir mes tai tikrai jautėme. Gaila, kad negalėjome padovanoti pergalės. Varžovas buvo truputį stipresnis“, – sakė A.Milaknis.

Jis pats nepelnė nė taško po pertraukos, o ir kiti komandos draugai užstrigo CSKA krepšininkų gynyboje tarsi automobiliai Maskvos spūstyse.

„Ne pirmą kartą šį sezoną susidūrėme su taip vadinama „switch all“ gynyba, kai visi varžovai keičiasi ginamaisiais, – pokytį rungtynėse aiškino A.Milaknis. – Vis dar neturime individualiai super stiprių žaidėjų, kurie galėtų išardyti tokią gynybą.

Reikia daug dirbti. Negali ateiti, parodyti video ir tikėtis, kad viskas vyks sklandžiai. Jau prie trenerio Šarūno (Jasikevičiaus) daug dirbdavome, kol perprasdavome „switch all“ gynybą. Mūsų komandoje daug jaunų žaidėjų, kurie nėra susidūrę su tokiu Eurolygos intensyvumu, kai reikia greitai skaityti situacijas ir bandyti nubausti, kai jų mažas lieka su mūsų dideliu.“

VIDEO: „Karštom pėdom“: „Žalgiris“ – „CSKA“ rungtynių aptarimas

A.Milakniui tai buvo proga susitikti su Mariumi Grigoniu – CSKA žaidėju, kuris 2018-2021 metais atstovavo „Žalgiriui“ ir buvo Kauno komandos lyderis praėjusį sezoną.

Tada per pirmąsias 14 rungtynių M.Grigonis net septyniose buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas, jo vidurkis viršijo 14 taškų.

Šį sezoną per 14 turų daugiausiai – po tris kartus – „Žalgirio“ rezultatyviausiais žaidėjais Eurolygos rungtynėse buvo A.Milaknis ir Lukas Lekavičius, o taškų vidurkis šiuo metu aukščiausias yra Tylerio Cavanough – 8,8 taško per rungtynes.

M.Grigonio vaidmuo CSKA klube yra kitoks. Dėl nugaros traumos sezono dalį rungtynių praleidęs kaunietis Maskvos komandai renka po 6,6 taško. Penktadienio vakarą jis per 15 min, įmetė 6 taškus, prieš rungtynes sulaukęs atminimo lentelės iš „Žalgirio“ kapitono Pauliaus Jankūno rankų, o iš 12 tūkst. žiūrovų – šiltų plojimų.

VIDEO: Į Kauną grįžusį M.Grigonį pasitiko rekordinė minia „Žalgirio“ arenoje

„Keista, aišku, matyti jį su tokiais šiek tiek raudonais marškinėliais, – šyptelėjo A.Milaknis. – Bet sako, kad čia bordiniai. Ne tame esmė. Smagu dėl jo, jau po praėjusio sezono LKL uždarymo kalbėjome ir džiaugiuosi, kad jis žais tokiam klube, kuris kelia aukščiausius tikslus ir kovoja dėl čempiono titulo.

Viso ko geriausio jam, svarbiausia, kad išvengtų traumų, kurios, deja, jo neaplenkė. Su tokiu charakteriu jis ras savo vietą net ir tokioje komandoje kaip CSKA.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas