Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 14

Serbų spauda šlovino „Zvezdos Messi“ bei nepašykštėjo pagyrų „Žalgiriui“

„Kol Leo Messi šoko prieš kroatus Katare, Luca Vildoza šoko Belgrade prieš „Žalgirį“, – trečiadienio rytą trimitavo Serbijos spauda po argentiniečio nukaltos „Crvena zvezda“ pergalės prieš Kauno klubą.

Didžiąją rungtynių dalį Aleksandro Nikoličiaus halėje pirmavęs „Žalgiris“ paleido rungtynes paskutinėmis minutėmis ir pralaimėjo 73:77, o pagrindinis to kaltininkas buvo net 27 taškus pelnęs L.Vildoza.

„Abu – savo sportų meistrai, – mintį pratęsė „Mozzart Sport“. – Futbolo asas įmušė įvartį ir atliko rezultatyvų perdavimą, tuo pačiu metu krepšinio aikštėje argentinietis įmetė 27 taškus „Žalgiriui“ ir pagerino asmeninį rezultatyvumo rekordą Europoje. Po jo taškų „Pionir“ (senasis A.Nikoličiaus halės pavadinimas – red. past.) atrodė lyg „Boca Juniors“ ekipos (žymiausias Argentinos klubas, kurį palaiko pats L.Vildoza – red. past.) „Bombonera“ stadionas, tribūnos sutartinai skandavo „Argentina, Argentina“ bei plevėsavo Argentinos vėliavos.“

L.Vildoza vien per ketvirtą kėlinį pelnė 12 taškų – vos trimis mažiau už visą „Žalgirį“ – bei sulaukė liaupsių kone visuose Serbijos leidiniuose po vakarykščių rungtynių.

„Argentinietiškas griaustinis „Pionir“ arenoje: Vildoza dėl „Zvezda“ sirgalių pasijautė lyg Messi“, – trimitavo „blic“.

„Lucos Vildozos neįtikėtina naktis – jis dar niekada taip nežaidė! – šaukė sportske.net. – „Zvezda“ įžaidėjas sužaidė vienas geriausių karjeros rungtynių.“

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Luca Vildoza
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Luca Vildoza

„Argentinos raudonai baltas šokis, – referuodamas į „Crvena zvezda“ klubo spalvas skelbė novosti.rs. – Luca Vildoza nukalė dar vieną nerealią „Zvezda“ pergalę Eurolygoje.“

Sezonui jau prasidėjus į Belgradą atvykęs argentinietis buvo sužavėtas ir pats po rungtynių, kuriose sulaukė meilės iš Serbijos sirgalių.

„Neįtikėtinas jausmas, – gynėją cituoja serbų spauda. – Sulaukiau daug meilės iš sirgalių, o kaip komanda bandėme jiems grąžinti skolą. Esu labai laimingas.“

Vildoza dėl „Zvezda“ sirgalių pasijautė lyg Messi

Skambią antraštę sugalvojęs „Mozzart Sport“ prie L.Vildozos priskyrė ir dar vieną rungtynių herojų – 21 tašką pelniusį Nemanją Nedovičių.

„Zvezdos“ Tango ir Kešas: Vildoza ir Nedovičius laimėjo dar vieną dramą!“ – rašė populiariausias serbų sporto portalas, primindamas 1989 m. filmą, kuriame pagrindinius vaidmenis atliko Sylvesteris Stallone ir Kurtas Russellas.

„Plieniniai Serbijos čempionų nervai ir nuostabus gynėjų tandemo žaidimas lėmė dešimtą pergalę iš eilės“, – pridūrė „Mozzart Sport“.

Visos 10 pergalių buvo iškovotos komandos vairą perėmus Duško Ivanovičiui, kuris strigusią „raudonąją žvaigždę“ pavertė nesustabdoma mašina.

Juodkalniečiui irgi lenkėsi Serbijos žiniasklaidos kanalai.

„Zvezda“ tapo nesustabdoma su Juodkalnijos specialisto atėjimu, – skelbė „blic“. – Luca Vildoza pakerėjo „Crvena zvezda“ sirgalius savo magiškais judesiais, bet viskas pasikeitė nuo tada, kai atėjo Duško Ivanovičius.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Duško Ivanovičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Duško Ivanovičius

Jau šeštą iš eilės pergalę D.Ivanovičius ir Belgrado ekipa pasiekė Eurolygoje. Juodkalnietis taip pakartojo Eurolygos rekordą kaip treneris, perėmęs komandos vairą sezono įkarštyje ir iškovojęs daugiausiai pergalių iš eilės.

„Duško Ivanovičius išsilygino su kolega iš Izraelio Zvi Sherfu, kuris iškovojo šešias pergales Eurolygoje, kai perėmė „Maccabi“ vairą 2007–2008 m. sezone“, – išskyrė „Mozzart Sport“.

Tiesa, antradienio vakarą ne viskas buvo lengva Belgrado ekipai akistatoje su „Žalgiriu“, ypač pradžioje, kai kauniečiai labai gerai startavo ir iš karto atitrūko 15:5.

„Net ir prieš rungtynes Ivanovičius pabrėžė, kad „Žalgiris“ yra viena kiečiausių komandų Eurolygoje ir kad jie žaidžia labai gerai ir stipriai gynyboje bei pasiūlo didelį kontakto lygį. Tai buvo problema mūsiškiams pradžioje. Jei ne komandą prabudinęs Nedovičius, ėmęs rinkti taškus, nežinia, kada „Žalgirio“ spurtas rungtynių pradžioje būtų pasibaigęs“, – svarstė novosti.rs.

nuotr. zalgiris.lt/Edgaras Ulanovas
nuotr. zalgiris.lt/Edgaras Ulanovas

Tai, kad pergalė nebuvo lengva, pabrėžė ir „Mozzart Sport“.

„Labai sunkus ir sudėtingas mačas. „Žalgiris“ pirmavo didžiąją jo dalį ir tiesiog atsisakė pasiduoti. Bet jie nesugebėjo atitrūkti, o dėka Nedovičiaus ir Vildozos bei puikios Lazarevičiaus atkarpos antrajame kėlinyje, raudonai balti laikėsi net tada, kai nežibėjo“, – rašoma Serbijos spaudoje.

„Svarbiausia, kad gynyba buvo aukščiausiame lygyje viso susitikimo metu. „Zvezda“ nepasidavė ir tikėjo pergale net tada, kai Evansas, Ulanovas ir kiti pataikė neįmanomus metimus“, – pridūrė „Mozzart Sport“.

Savo ruožtu sportklub.rs pagyrė „Žalgirį“, Belgrade žaidusį be kelių svarbių žaidėjų.

„Nors ir buvo susilpninta Brazdeikio netekties, Kauno komanda dar kartą parodė, kad yra solidi ir disciplinuota“, – teigė serbai.

nuotr. zalgiris.lt/Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“
nuotr. zalgiris.lt/Kauno „Žalgiris“ – Belgrado „Crvena Zvezda“

Pagyrų kauniečiams nepašykštėjo ir D.Ivanovičius.

„Žalgiris“ įrodė, kad yra neįtikėtinai stipri komanda su kokybiška gynyba. Tai lietuviška krepšinio mokykla. Jie nežiūri į rezultatą, yra talentingi ir visi gali rinkti taškus. Tai buvo puikios rungtynės, – sakė juodkalnietis.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais ketvirtadienį, kai namuose priims Madrido „Real“ ir bandys nutraukti trijų iš eilės pralaimėjimų atkarpą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas