Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 28

Serbų žiniasklaida šlovina „Žalgirio“ budelį: „Pamokė lietuvius krepšinio paslapčių“

Belgrado „Partizan“ ekipai įveikus Kauno „Žalgirį“, Serbijos žiniasklaida šlovino pagrindinį pergalės kalvį Keviną Punterį.
Kauno „Žalgiris“ niekaip nesulaikė Kevino Punterio
Keenanas Evansas / zalgiris.lt ir scanpix nuotr.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje Kauno „Žalgiris“ dar turėjo minimalų pranašumą, bet galiausiai krito 76:87 ir Eurolygos išvykose lieka be pergalių.

„Belgrado „Partizan“ sunaikino Kauno „Žalgirį“ pragariškoje atmosferoje! Žvėriškas Kevinas Punteris sudorojo lietuvius, o juodai balti iškovojo antrąją pergalę Eurolygoje!“ – trimituoja Serbijos dienraštis „kurir.rs“.

„Belgrado „Partizan“ atrodė karštas, kaip įkaitęs lygintuvas! Iškovojome antrąją pergalę Eurolygoje! – triumfavo „Mozzart Sport“. – Mūsiškiai parodė, kad elitiniame turnyre gali žaisti elitiniu lygiu. „Žalgiris“ įveiktas puikioje atmosferoje ir labai įdomioje dvikovoje, kuri pažymėta fantastišku Kevino Punterio pasirodymu. Praeitose rungtynėse „Partizan“ kapitonas buvo neatpažįstamas, bet šįkart „Žalgirį“ jis mokė krepšinio paslapčių. Lietuviai atrodė bejėgiai prieš jį, kuris padarė viską, kad „Partizan“ laimėtų.“

Šeimininkai už gerklės varžovus stvėrė nuo pirmųjų sekundžių, naudoję agresyvų spaudimą per visą aikštelę ir staigiai atitolę 11:3. Lygiai tokiu pat spurtu „Partizan“ pradėjo ir antrąjį ketvirtį.

„Željko Obradovičiaus idėja buvo aiški – spausti varžovus per visą aikštelę. Pagrindine šios gynybos ašimi tapo žydas Yamas Madaras, varžovus po visą aikštelę vaikęsis lyg širšė. Tai davė teigiamą impulsą visai komandai“, – rašo „Mozzart Sport“ žurnalistas Bojanas Brezovacas.

Šis žurnalistas iš Belgrado akcentuoja sudėtingus „Žalgirio“ tritaškius pirmoje susitikimo dalyje. Jei ne jie, pasak jo, „Partizan“ į ilgąją pertrauką būtų išėjęs su gerokai didesniu, o ne 8 taškų pranašumu.

„Svečiai sugrįžo į rungtynes, nes Željko Obradovičiaus pasitikėjimo sulaukęs jaunimas blogai rotavo gynyboje. Ilgai netruko – „Žalgiris“ ėmė kvėpuoti į nugarą“, – rašo „blic.rs“.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Kevinas Punteris
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Kevinas Punteris

Rungtynių herojumi tapo Kevinas Punteris, kuris praėjusį savaitgalį Adrijos lygos rungtynėse su Baro „Mornar“ prametė visus 10 metimų ir mačą baigė nesurinkęs nė taško.

„Žmonės pamiršta, kad aš esu tik žmogus“, – po dvikovos su „Žalgiriu“ sakė pats K.Punteris.

„Kažkam tai buvo pasaulio pabaiga, bet K.Punteris prieš „Žalgirį“ parodė, ką iš tikrųjų sugeba“, – „blic.rs“ žurnalistė Dejana Popovič.

„Kritika jam buvo neadekvati. Jis tapo svarbiausiu pergalės prieš „Žalgirį“ kalviu, – dėstė B.Brezovacas. – Kevinas košmarišką pasirodymą norėjo palikti užmarštyje ir visą puolimo naštą nešė ant savo pečių. Tai buvo vadovėlinis puolimo spektaklis. Kevinas taškus rinko iš visų pozicijų, o jo nesustabdė ir ankstyva ketvirtoji pražanga.“

Per 19 minučių „Partizan“ kapitonas iš JAV surinko 26 taškus (7/10 dvit., 3/4 trit., 3/4 baud.).

„Žalgiris“ trečiajame kėlinyje kilo į šturmą, panaikino dviženklį deficitą ir net išsiveržė į priekį, kai K.Punteris susilaukė ketvirtosios pražangos bei komandos niūrų ruožą stebėjo nuo atsarginių suolo.

„Svarbiausias dalykas yra ne skaičiai protokole, o tai, kaip Kevinas Punteris žaidė. Jis šoko su kamuoliu, žalgiriečiai keitėsi gynyboje, bet nesvarbu, kas stovėjo prieš „Partizan“ vedlį, atakos pabaiga visada buvo vienoda – kamuolys skrosdavo „Žalgirio“ krepšio tinklelį“, – dėstė „Mozzart Sport“ žurnalistas.

Serbijos žiniasklaida dėmesio skyrė „Žalgirio“ legionierių duetui. Gyrė Rolandą Šmitą, kuris, pasak serbų, praeityje ne veltui vilkėjo „Barcelona“ marškinėlius, bet didžiausios liaupsės keliavo Keenanui Evansui.

„Keenanas Evansas žaidė puikiai. Jis vis rasdavo būdų draskyti Belgrado komandos gynybą“, – rašo „blic.sport“.

„Puikus Keenanas Evansas, pelnęs 16 taškų bei atlikęs 9 rezultatyvius perdavimus. Taip pat didžiulis „Partizan“ klaidų skaičius lėmė, jog dvikova buvo įtempta iki mačo pabaigos, o „Žalgiris“ turėjo šansų, – rašo „kurir.rs“. – Atmosfera sausakimšoje „Štark“ arenoje buvo puiki. Tai Ž.Obradovičiaus komandai padėjo iškovoti pergalę.“

zalgiris.lt / „Twitter“ nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt / „Twitter“ nuotr./Keenanas Evansas

Serbijos žiniasklaida džiaugėsi, jog Željko Obradovičiaus komanda išmoko pirmųjų turų pamokas, kai nesugebėjo uždaryti dvikovų su Vitorijos „Baskonia“ ir Milano „Olimpia“.

„Skaudžios nesėkmės turėjo kada nors baigtis. Dvikova su „Žalgiriu“ buvo puiki proga parodyti išmoktas pamokas“, – rašo „blic.rs“ žurnalistas Stefanas Petrovičius.

„Rungtynės buvo sunkios, „Žalgiris“ kėlė daug sunkumų, bet šįkart pavyko užbaigti susitikimą aukšta nata“, – rašo B.Brezovacas.

Kitą ketvirtadienį „Partizan“ keliaus į Atėnus ir susikaus su vietos „Panathinaikos“, tuo metu „Žalgiris“ penktadienį namuose lauks Berlyno ALBA krepšininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas