Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 28

Serija baigta: „Barcelona“ sudegė geltonajame Tel Avivo pragare

Trylika pergalių iš eilės – šešiomis Eurolygoje ir septyniomis Ispanijos čempionate – sezoną pradėjusi „Barcelona“ (6-1) sustojo Izraelyje. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai neturėjo šansų Tel Avivo „Maccabi“ (5-2) teritorijoje – 68:85 (18:31, 18:25, 18:9, 14:20).
Jalenas Reynoldsas
Jalenas Reynoldsas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Prieš dvi dienas Kauno „Žalgirį“ namuose užtikrintai įveikę Ioannio Sfairopoulo auklėtiniai iš karto prie sienos prispaudė ir „Barcą“.

Katalonai dar pirmavo pirmojo kėlinio pradžioje (10:9), bet tuomet ėmė dovanoti varžovams vieną kamuolį po kito, o „geltonieji“ tuo naudojosi.

Įspūdingai atakavęs „Maccabi“ po Scottie Wilbekino tritaškio pirmąjį kėlinį laimėjo 31:18, o antrajame ėmė triuškinti varžovus – ketvirčio viduryje rezultatas jau buvo 45:24, o įpusėjus rungtynėms „Maccabi“ pirmavo 56:36, nors galėjo turėti ir 59 taškus, jei ne akimirka pavėluotas tikslus Iftaho Zivo tritaškis aidint antrojo kėlinio sirenai.

56 taškai per pusę rungtynių yra daugiausia, kiek yra praleidusi Šaro vadovaujama „Barca“ – ankstesnis katalonų antirekordas buvo 53 taškai.

Šaro vyrų gynyba pasitaisė po ilgosios pertraukos. Per pusę kėlinio „Maccabi“ tepelnė 3 taškus, o iš viso per trečią rungtynių atkarpą įmetė vos 9, tuo tarpu Nikolos Mirotičiaus vedama „Barca“ sugebėjo nukirpti šeimininkų pranašumą beveik perpus – 54:65.

Vis dėlto ketvirtajame kėlinyje sukurti intrigos katalonai nesugebėjo. Jau ketvirčio pradžioje „Maccabi“ susigrąžino solidesnį 16 taškų pranašumą (70:54), o rungtynėms einant į pabaigą vėl pirmavo ir 20 taškų skirtumu – 85:65.

„Maccabi“ Katalonijos pasididžiavimą Eurolygoje nugalėjo jau ketvirtą kartą iš eilės. Izraelio komanda ketvirtą kartą iš eilės laimėjo ir šio sezono Eurolygoje.

„Barca“ tapo paskutine Eurolygos komanda šiame sezone, patyrusia pralaimėjimą. Katalonus šiame ture galės prisivyti po penkias pergales per šešerias rungtynes turinčios Milano „Olimpia“ ir Madrido „Real“ komandos.

„Barca“ gretose Rokas Jokubaitis žaidė 8 minutes, per kurias pelnė 4 taškus (2/3 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, padarė dvi klaidas, sykį prasižengė ir surinko 1 naudingumo balą.

„Maccabi“: Jamesas Nunnally 17, Scottie Wilbekinas 16, Derrickas Williamsas 12, Ante Žižičius ir Jalenas Reynoldsas po 10.

„Barcelona“: Cory Higginsas 20 (26 naud. bal.), Nikola Mirotičius 17 (4/6 trit., 6 atk. kam.), Nickas Calathesas 9 (6 rez. perd., 5 kld.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas