Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 23

Sezono desertas Katalonijoje: neįtikėtiną „Barcos“ sugrįžimą vainikavo R.Jokubaičio metimai

Panaikintas 20 taškų deficitas, sezono rezultatyvumo rekordas ir įspūdingą 45 minučių kovą vainikavę Roko Jokubaičio metimai. Tokiomis neįtikėtinomis rungtynėmis pirmąjį Eurolygos ratą užbaigė Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (15-2), po pratęsimo ir fantastiško trilerio 111:109 (27:28, 10:18, 20:28, 37:20, 17:15) įveikusi Kazanės UNIKS (10-7) klubą.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / nuotr. „Getty Images"/euroleague.net

Toną rungtynėms jau pirmose atakose uždavė UNIKS vedlys Mario Hezonja.

Buvęs „Barcelona“ žaidėjas pataikė du tritaškius per rankas ir fantastišką metimą nusisukus nuo krepšio ir pagavus kamuolį ore, o UNIKS per pirmąjį ketvirtį sumetė net 28 taškus ir pirmavo minimaliai – 28:27.

Antrajame kėlinyje svečiai sukaustė varžovus savo gynyba. Beveik penkias minutes katalonai nepelnė taškų, o įpusėjus mačui UNIKS jau turėjo apčiuopiamą persvarą – 46:37.

Įspūdingai Kazanės klubas nutolo po ilgosios pertraukos. Johnas Brownas ir Lorenzo Brownas pasikeisdami pelnė 16 taškų iš eilės, netrukus į vakarėlį prisijungė Isaiah Canaanas ir Mario Hezonja, o UNIKS trečiojo ketvirčio pabaigoje ėmė triuškinti Eurolygos lyderius – 71:51.

Bet „Barca“ nebuvo pasiruošusi sudėti ginklų. Itin emocingame ketvirtajame kėlinyje Isaiah Canaanas pataikė tritaškį ir padidino UNIKS persvarą iki 15 taškų, o bėgdamas atgal į gynybą pirštu prie lūpų tildė „Barcos“ sirgalius.

Tai suveikė priešingai – „Palau Blaugrana“ ir jų palaikomi žaidėjai užsikūrė ir surengė neįtikėtiną sugrįžimą.

Nikolos Mirotičiaus, Dante Exumo ir Kyle'o Kuričiaus metimų vedami katalonai ėmė artėti link varžovų, kol likus daugiau nei dviem minutėms iš UNIKS pranašumo liko vos 4 taškai – 88:84.

„Barca“ galėjo ir dar labiau priartėti, tačiau Nicolas Laprovittola suklydo, o kamuolį perėmęs L.Brownas pabėgo į greitą ataką ir įdėjo į krepšį, padidindamas komandos persvarą iki 6 taškų (90:84).

Tačiau stebuklai Katalonijoje tuo nesibaigė. Rokas Jokubaitis pataikė dvitaškį, N.Laprovittola sumetė baudas, K.Kuričius smeigė tritaškį ir likus 42 sek. skirtumas ištirpo iki taško (91:92).

Tuomet L.Brownas sumetė dvi baudas, bet lemiamoje atakoje teisėjai skyrė tris baudų metimus į UNIKS krepšį, nes nusprendė, jog prieš N.Mirotičių buvo prasižengta jam atakuojant iš už tritaškio linijos.

„Barcos“ žvaigždė visus metimus sumetė, o lemiamoje atakoje L.Brownas nepataikė ir komandos keliavo žaisti pratęsimo.

Per papildomą laiką net 11 sykių keitėsi pirmaujanti komanda, aikštę dėl penkių pražangų paliko net penki abiejų komandų krepšininkai, įskaitant ir N.Mirotičių, o paskutiniai žodžiai priklausė Rokui Jokubaičiui.

Lietuvis ėmėsi iniciatyvos lemiamoje savo komandos atakoje rezultatui esant lygiam ir pelnė dvitaškį likus 18 sekundžių, išvesdamas „Barcą“ į priekį (108:106).

UNIKS pergalę galėjo išplėšti I.Canaanas, tačiau katalonų sirgalių priešu nr. 1 tapęs amerikietis, išprovokavęs pražangą mesdamas tritaškį, pataikė tik trečiąjį baudos metimą (107:108).

Kitoje aikštės pusėje UNIKS prasižengė prieš R.Jokubaitį, kuris neklydo ir sumetė baudas (110:107), tuo pačiu atsakė ir L.Brownas, o K.Kuričius netikėtai prametė vieną baudą ir paliko Kazanės ekipai šansą likus 4,8 sek.

Vis dėlto paskutinis L.Browno bandymas atakuojant iš toli buvo nesėkmingas ir „Palau Blaugrana“ paniro į euforiją.

Daugiausiai minučių (29) Eurolygoje su „Barcelona“ apranga ant parketo praleidęs R.Jokubaitis prie įspūdingos pergalės pridėjo 15 taškų (4/6 dvit., 1/2 trit., 4/4 baud.), po 1 atkovotą ir perimtą kamuolį ir 2 rezultatyvius perdavimus. Lietuvis dar suklydo keturis kartus, penkiskart prasižengė, išprovokavo 4 pražangas ir surinko 11 naudingumo balų.

„Barca“ pirmąjį ratą užbaigė su 15 pergalių kraičiu ir devynių laimėjimų serija, leidžiančia jai būti turnyrinės lentelės viršūnėje. UNIKS pralaimėjo tik trečią kartą per pastarąsias 12 rungtynių ir nukrito į septintą vietą.

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 28 (13/13 baud.), Kyle'as Kuričius 24 (4/9 trit., 10/11 baud.), Rokas Jokubaitis 15, Dante Exumas 13, Nicolas Laprovittola 12 (8 rez. perd.).

UNIKS: Lorenzo Brownas 27 (4/10 trit., 7 atk. kam., 9 rez. perd., 33 naud. bal.), Johnas Brownas 21 (8/14 dvit., 5 per. kam.), Isaiah Canaanas 20, Mario Hezonja 18 (4/6 trit.), Tonye Jekiri 10 (6 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas