Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 07

Sirgaliais Belgrade sužavėtas J.Gistas: „Norime laimėti titulą“

Jamesas Gistas sugrįžo į Belgradą. Po šešerių metų praleistų Atėnų „Panathinaikos“ komandoje amerikietis sugrįžo į Serbijos sostinę, tik šįkart užsivilko ne „Partizan“, o principinės varžovės „Crvena Zvezda“ marškinėlius.
Jamesas Gistas
Jamesas Gistas / Euroleague.net nuotr.

„Belgradas visada buvo vienas mėgstamiausių mano miestų, esu čia gyvenęs, turiu draugų, kuriuos galiu vadinti šeimos nariais. Belgradas yra nuostabi vieta“, – sakė J.Gistas.

„Crvena Zvezda“ sugrįžo į stipriausią Senojo žemyno turnyrą, o 33-ejų puolėjas yra puikus papildymas jai. Krepšininko duodamą naudą komandai akcentavo ekipos draugai.

„Buvau šokiruotas išgirdęs naujieną, kad Jamesas atvyksta. Man tai buvo didelė naujiena. Jis patyręs žaidėjas, galintis būti lyderiu ir vesti komandą. Sirgaliai mėgsta jo gynybą bei skrydžius link krepšio“, – apie komandos draugą kalbėjo Charlesas Jenkinsas.

„Jamesas komandai duoda daug dalykų. Jis yra puikus gynyboje, o jo atletiškumas labai praverčia ir puolime. Jameso patirtis mums labai praverčia bei stipriai prisideda prie pergalių sezono starte", – sakė Stratos Perperoglou.

VIDEO: Focus on: James Gist, Crvena Zvezda mts Belgrade

Vidutiniškai po 20 minučių rungtyniaujantis puolėjas renka po 10,3 taško ir atkovoja po 5 kamuolius. Belgrado ekipa laimėjo dvejas iš pirmųjų šešerių rungtynių.

Krepšinis Belgrade yra neatsiejama kultūros dalis. J.Gistas čia rungtyniavo 2010-2011 metų sezone, tačiau niekada to nepamiršo.

„Kai kurie geriausi žaidėjai pasaulyje yra žaidę šioje šalyje. Malonu būti aplinkoje, kuri gyvena krepšiniu. Eini gatve ir matai vaikus žaidžiančius krepšinį. Krepšinio aikštelės Belgrade visada pilnos“, – sakė J.Gistas.

Beveik 19 tūkstančių talpinanti „Štark“ arena yra viena triukšmingiausių visoje Europoje. Sirgaliai dievina krepšinį, o „Crvena Zvezda“ legionierius labai dėkingas jiems už palaikymą.

„Serbijoje sirgalių bazė yra įspūdinga. To negalima nusakyti žodžiais, reikia pajusti pačiam. Nesvarbu, ar žaidi namų komandoje, ar atvyksti su svečių ekipa, žaisti tokioje atmosferoje yra nuostabu. Dėl to mes tiek daug ir dirbame“, – mintimis dalijosi krepšininkas.

J.Gisto krepšininko kelias apsisuko ratu, tačiau tikslas išliko toks pat.

„Noriu laimėti titulą. Noriu kautis, noriu būti komandoje apie kurią visi kalba. Neturime didžiausio biudžeto ar geriausių žaidėjų, tad mūsų neįvertina, tačiau prieš mus visiems reikia labai stengtis norint pasiekti pergalę“, – optimizmo neslėpė J.Gistas.

„Crvena Zvezda“ ketvirtadienio vakarą namuose priims karališkąjį Madrido „Real“. Dvikovos pradžia – 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito