Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 15

Sirgalių šiltai sutiktas Donatas Motiejūnas po mūšio Kaune: „Buvo tikra drama“

Kauno „Žalgirio“ arena svetingai pasitiko Donatą Motiejūną, bet galiausiai jis išsivežė pergalę iš Kauno, kur dramatiškose rungtynėse po abejotino teisėjo sprendimo Lietuvos komanda krito Eurolygos rungtynėse po pratęsimo 98:107.

Prieš rungtynes D.Motiejūnas sulaukė pagarbos Kaune – „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas jam įteikė įrėmintą nuotrauką su 17-mečio vaikino atvaizdu, o publika šiltais plojimais pasveikino kaunietį, kuris Eurolygoje debiutavo būtent „Žalgirio“ sudėtyje 2007 metais.

Nors vėliau D.Motiejūnas rinkosi kitus karjeros kelius, jis visada pabrėždavo ištikimybę Kaunui ir ne kartą lankėsi „Žalgirio“ rungtynėse su žaliu sirgaliaus šaliku.

Laukiant rungtynių vienu metu aikštėje bendravo ir du Motiejūnai – prie Donato priėjo pasišnekėti „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

Sugrįžimas į Eurolygos varžybas nėra pats paprasčiausias 31 metų vidurio puolėjui – iki mačo Kaune jis rinko po 8 taškus ir atkovojo po 3,9 kamuolio.

Bet jo asmeninis treneris Virginijus Mikalauskas, atvykęs iš Monako į Kauną atskirai nei užsakomuoju reisu keliavusi komanda, vylėsi, kad galbūt 212 cm ūgio žaidimo laikas nuo įprastų 18 minučių išsiplės atėjus naujam treneriui Sašai Obradovičiui.

Trečiadienį rungtynes pradėjo kitas „Monaco“ vidurio puolėjas Donta Hallas, nors įprastai D.Motiejūnas būdavo starto centras.

Šįkart jis pasirodė aikštėje 7-ąją minutę prie lygaus rezultato (11:11), kaip ir kitas buvęs žalgirietis Brockas Motumas.

D.Motiejūnas išprovokavo dvi Josho Nebo pražangas. Baudos lėkė pro šalį, bet jis pataikė tritaškį, taip Eurolygoje pagal šio sezono skaičius netikėtai apvertęs taiklumą – tritaškius meta taikliau nei baudas.

Jis dar įraitė dvitaškį, o tada visą antrą kėlinį prasėdėjo ant suolo, kai į generolo kostiumą įšokęs Mike'as Jamesas dirigavo Monako komandai ir vertė keiktis žalgiriečius dėl spragų gynyboje.

Arenos palubėse ekrane klipe išskėstomis rankomis šmėstelėjęs Šarūnas Jasikevičius tarsi klausė: o kur gynyba?

„Monaco“ jautėsi aikštėje stiprūs kaip kunigaikščiai, vien iki pertraukos įmetę 48 taškus. Tačiau po pertraukos atėjo trečiasis kėlinys.

Per jį žalgiriečiai užšoko ant nuostabios žaidimo bangos, pasikinkę 7,5 tūkst. sirgalių ir smogė Monako komandai 27:13, o D.Motiejūno dar du baudų metimai skriejo pro šalį.

Ketvirtą kėlinį dvitaškiu, įveikęs Edgaro Ulanovo gynybą, pradėjęs D.Motiejūnas padėjo Monako komandai atsigauti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas ir Marekas Blaževičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas ir Marekas Blaževičius

Jis žaidė iš eilės dešimt minučių, per kurias jo komandos draugai rinko taškus tarsi nepastebėdami besiginančių šeimininkų.

D.Motiejūnas iš viso per 12,5 minutės pelnė 7 taškus, pataikęs visus metimus iš žaidimo ir prametęs visas 4 baudas. Jis sugriebė 2 kamuolius, o dramatišką rungtynių pabaigą ir pratęsimą stebėjo nuo suolo.

VIDEO: Stebuklas Kaune: paskutinę sekundę pratęsimą išplėšęs E.Ulanovo metimas

„Jam reikia pagauti kai kuriuos dalykus gynyboje. Jis padaro taktikos klaidų. Puolime jis turi daug ginklų, bet gynybą jis dar turėtų pagerinti“, – apie D.Motiejūną sakė Monako komandos treneris Saša Obradovičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas ir Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas ir Lukas Lekavičius

O D.Motiejūnas stabtelėjo pasikalbėti prie žiniasklaidai skirtos zonos.

– Donatai, rungtynės klostėsi tarsi sūpuoklės – kokios jos buvo paties akimis?

– Teisingai ir pasakėte. Ir jie į priekį buvo pabėgę, ir mes. Buvo tikra drama. „Žalgiris“ kovojo iki pabaigos ir mums buvo iššūkis, kaip išsivežti pergalę.

– Koks pačiam jausmas sugrįžti į Žalgirio areną?

– Malonu, aišku. Galbūt dar maloniau būtų pačiame „Žalgiryje“ žaisti. Bet buvo malonu žaisti ir prieš „Žalgirį“ – ačiū sirgaliams, kurie atėjo palaikyti. Netrukus susitiksime Monake.

– Švilpimas metant baudas išmušė iš vėžių?

– Galbūt. Aš už tai šiuos sirgalius ir gerbiu.

– Pelnėte 7 taškus. Kaip vertinate savo žaidimą?

– Visada gali būti ir geriau. Bet naujas treneris, reikės prisitaikyti prie jo vizijos ir norų. Prieš akis laukia didelis darbas.

– Kaip reagavote, kai P.Jankūnas įteikė atminimo dovaną?

– Malonu, ačiū visai „Žalgirio“ organizacijai. Jie manęs nepamiršo ir aš jų nepamiršau. Kaunas yra mano miestas ir toliau palaikysiu „Žalgirį“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas ir Donatas Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas ir Donatas Motiejūnas

– Buvote kitame aikštės kampe, bet kaip atrodė tas epizodas likus 12,3 sek., kai visa Žalgirio arena turėjo labai daug priekaištų teisėjams?

– Tikrai nemačiau, kas ten įvyko. Tai, ką mačiau per kubą, sunku pasakyti. Mačiau, kad „Žalgirio“ treneriai norėjo peržiūrėti epizodą, bet paliekame tai spręsti teisėjams.

– Tikriausiai norėjosi lemiamu rungtynių metu būti aikštėje?

– Žiūrėsime. Aš stengiuosi padėti tiek, kiek galiu. Visa kita nuo manęs mažai priklauso. Yra komandos strategija, naujas treneris – žiūrėsime, kaip bus ateityje.

– Ar prieš tai nujautėte, kai pirmadienį pasikeitė treneriai komandoje?

– Niekas nieko nesakė, o pirmadienį išgirdome, kad keičiasi treneriai. Aišku, galima suprasti vadovybę, nes mūsų rezultatai ėjo žemyn. Iš pirmo žvilgsnio logiškas sprendimas, nors niekam nelinkiu būti atleistam, dėl to man gaila.

VIDEO: Emocijos po švilpuko: „Žalgirio“ treneris liejo pyktį ir ant teisėjų, ir ant varžovų trenerio

– Grįžtant prie žiūrovų reakcijos – ar yra tekę girdėti kažką panašaus teisėjų atžvilgiu anksčiau?

– Tel Avive sirgaliai labai aistringi. O čia, kaip sakiau: patys geriausi sirgaliai pasaulyje.

– Ir patį metant baudas pasitiko kurtinančiu švilpimu – jie sugebėjo įlįsti į galvą?

– Matėte, kad visas pramečiau – vadinasi, įlindo (šypsosi). Kaip jau sakiau, džiugu, kad sirgaliai sugeba sukurti tokį spaudimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas