Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 18

Situacija Graikijoje Eurolygos vadovo nejaudina: „Mums tai neturi jokios įtakos“

Kol Vitorijoje ūžia Eurolygos finalinio ketverto varžybos, turnyro generaliniam direktoriui Jordi Bertomeu tenka atsakyti į įvairiausius klausimus. Vienas iš jų – Pirėjo „Olympiakos“ dilema, į kurią katalonas kol kas žiūri pro pirštus.
Jordi Bertomeu
Jordi Bertomeu / BNS foto

Situacija Graikijoje iš ties yra karšta – „Olympiakos“ rimtai svarsto galimybę pirmadienį nežaisti šalies nacionalinio čempionato atkrintamųjų rungtynių prieš amžinus varžovus iš Atėnų.

Jei „raudonieji“ į dvikovą nuspręs neatvykti, jiems gresia pašalinimas į antrąjį Graikijos krepšinio divizioną.

Paklausus, kaip tai paveiktų Eurolygą, jos vadovas išliko ramus: „Mano nuomone, Eurolygos tai nepaveiktų visai, kadangi mes neturime nieko bendro su nacionaliniais čempionatais. Žvelgiant iš šono mums yra labai sunku suprasti, kas visgi dedasi Graikijoje. Dėl pačio krepšinio gerovės labai tikiuosi, jog bus surastas kompromisas.

Abu Graikijos klubai turi galimybę varžytis Eurolygoje. Taisyklė, kuri teigia, kad jei komanda nėra stipriausiame šalies čempionate, ji negali varžytis mūsų turnyre čia negalioja. Suprastume, jei klubas pasidarytų tiesiog per silpnas ir iškristų, tačiau „Olympiakos“ situacija yra visai kitokia. Jei jie ir būtų išmesti iš vietinės lygos, mes to tikrai nedarysime.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jordi Bertomeu
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jordi Bertomeu

Pastaruoju metu vienas iš Graikijos krepšinio milžinų svarsto visas galimas alternatyvas. Viena iš jų – dalyvavimas Adrijos lygoje.

J.Bertomeu, paklaustas apie dvi rungtyniaujančias komandas iš Adrijos lygos, artimiausiu metu to nemato: „Šiuo metu tikrai nesvarstome tokios galimybės. Labai sunku pasakyti, kuri iš likusių Adrijos lygos komandų yra stabiliausia ir turinti didžiausią potencialą augti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento