Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 30

Skaičiai nemeluoja: Atėnuose – dviejų prasčiausių Eurolygos komandų akistata

Ketvirtadienio vakarą legendinėje Graikijos arenoje OAKA – dviejų Eurolygos dugno komandų akistata. Kauno „Žalgiris“ sieks pirmosios pergalės išvykoje šį sezoną prieš Atėnų „Panathinaikos“ ekipą, kurios visi laimėjimai irgi pasiekti savų žiūrovų akivaizdoje.

Tai jau antrasis sezonas iš eilės, kai finansinių sunkumų purtomas, aikštingojo savininko Dimitrio Giannakopoulos ant prekystalio užmestas Graikijos krepšinio galiūnas Atėnų „Panathinaikos“ murkdosi Eurolygos lentelės dugne.

Anksčiau laiko uždarytą pandeminį 2019-2020 metų sezoną Ricko Pitino diriguojama ekipa užbaigė šeštoje vietoje, pernai PAO finišavo 16-oje pozicijoje, o šiuo metu stipriausio Senojo žemyno kovose lenkia tik Kauno „Žalgirį“, kuris fiksuoja blogiausią klubo rezultatą naujo formato Eurolygos istorijoje.

„Panathinaikos“ savo kišenėje dabar turi 4 pergales ir 13 pralaimėjimų, „Žalgiris“ – 3 pergalės per 16 žaistų mačų.

Pirmajame mače Kaune rezultatu 76:69 laimėjo Edgaro Ulanovo vedami šeimininkai, kuriems tai buvo pirmoji pergalė sezone po 9 niuksų iš eilės.

Koronaviruso išretinta Dimitrio Prifčio kariauna, kuri mačo išvakarėse klube suskaičiavo jau septynis teigiamus COVID-19 atvejis, iš kurių keturi yra krepšininkai, privalo laimėti 8 taškų persvara, jog prieš „Žalgirį“ įgytų teigiamų tarpusavio rungtynių balansą.

Kaip dvi įspūdingu sirgalių užnugariu garsėjančios Europos komandos krito į Eurolygos dugną?

„Panathinaikos“ namuose iškovojo 4 pergales ir patyrė 4 nesėkmės, tuo metu Nemuno saloje žaistuose mačuose „Žalgiris“ susirinko 3 pergales per 8 mūšius.

Išvykose abi komandos išlieka tuščios – graikai pralaimėjo visus 9, o Lietuvos čempionai – visus 8 kartus.

Palyginimui, praėjusį sezoną Atėnų krepšininkai namuose per 17 dvikovų susigriebė 8 pergales, „Žalgiris“ namuose laimėjo net 10 kartų. Solidus rezultatus namų aikštėje Martinui Schilleriui ir jo kompanijai pasiekti 20 pergalių ir atkrintamąsias nepadėjo.

Akivaizdu, jog 20 pergalių iškovoti šioms ekipoms nepavyks ir šįmet.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Artūras Milaknis

Skaičiai nemeluoja. Tragiškas ekipų žaidimas atsispindi statistikoje ir vietose turnyrinėje lentelėje.

„Panathinaikos“ renka po 72,5 taško per mačą, „Žalgiris“ – 70,4 taško. Tai yra atitinkamai 15 ir 18 vietos Eurolygoje. Graikų dvitaškių realizacija yra trečia nuo apačios (vid. 51 proc.), lietuvių – blogiausia (vid. 48,9 proc.).

Jure Zdovco auklėtiniai lenkia varžovus pagal pataikymą iš toli – 34,7 ir 32,3 proc. tritaškių pasiekia tikslą. Tai yra 11 bei 17 vietos bendrame Eurolygos kontekste.

Liūdni skaičiai spindi ir savoje aikštės pusėje, kurioje „Panathinaikos“ prasileidžia po 79,1 taško (14 vieta), „Žalgiris“ – 80,4 taško (16 vieta).

Kauno komanda pirmauja prieš varžovus pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 16,5 prieš 14,1), bet atsilieka pagal atkovotus kamuolius (vid. 31,8 prieš 33,9) ir naudingumo balus (vid. 71,3 prieš 75,6).

Pagal pastarąjį rodiklį „Žalgiris“ yra paskutinis Eurolygoje, tuo metu PAO – 14-oje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas