Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 07

Skambiausiai debiutavę Eurolygos komandų naujokai: penketuke – K.Pangosas ir J.Lauvergne'as

Tinklalapis „Euro Hoops“ pristato penkis žaidėjus, kurie šią vasarą pakeitė Eurolygos komandas, o debiutai naujose ekipose privertė suklusti sirgalius.
Joffrey Lauvergne'as
Joffrey Lauvergne'as / Euroleague.net nuotr.

„Visi jie pateko tarp rezultatyviausių žaidėjų, o jų atstovaujamos komandos pasiekė pergales“, – rašo „Euro Hoops“ žurnalistas Johnas Rammas.

Šiame penketuke – du žaidėjai, turintys sąsajų su Kauno „Žalgiriu“ -dabartinis ekipos vidurio puolėjas Joffrey Lauvergne'as bei komandą prieš dvejus metus palikęs Kevinas Pangosas.

Euroleague.net nuotr./Kevinas Pangosas
Euroleague.net nuotr./Kevinas Pangosas

Kevinas Pangosas (Sankt Peterburgo „Zenit“)

Visi krepšininkai nori užmiršti praėjusį COVID-19 pandemijos sudarkytą Eurolygos sezoną. Buvęs žalgirietis Kevinas Pangosas tam turi dar daugiau priežasčių.

Kanadietis antrajame sezone Barselonoje sužaidė vos trejas rungtynes – du mačai Ispanijos Supertaurėje bei vos viena dvikova ACB čempionate.

Taip baigėsi įžaidėjo bendradarbiavimas su Katalonijos klubu. Tarpsezonio metu 27-erių gynėjas sėdo į lėktuvą ir išskrido į Rusiją, kur tapo Sankt Peterburgo „Zenit“ komandos nariu.

Sirgaliai trina rankomis – Eurolygos atidarymo rungtynėse išvykoje „Zenit“ 73:69 įveikė Stambulo „Anadolu Efes“, o 11 taškų per paskutines penkias minutes surinkęs K.Pangosas susitikimą baigė su rekordiniu karjeroje 23 taškų kraičiu.

Prieš dvejus metus „Žalgirį“ iki Eurolygos finalo ketverto nuvedęs įžaidėjas Stambule pataikė visus 5 dvitaškius, 3 tritaškius iš 9, 4 baudas iš 4. Jis dar atliko 7 rezultatyvius perdavimus, o prie tokių skaičių nesunku pro pirštus pažvelgti ir į 5 klaidas protokole.

Antrajame ture K.Pangosas priims buvusią savo komandą „Barcelona“, kuri į Sankt Peterburgą atvyks be koronavirusu susirgusių trenerių iš Lietuvos Dariaus Maskoliūno ir Šarūno Jasikevičiaus.

Euroleague.net nuotr./Alecas Petersas
Euroleague.net nuotr./Alecas Petersas

Alecas Petersas (Vitorijos „Baskonia“)

25-erių snaiperis pradėjo trečiąjį Eurolygos sezoną – po žaidimo Maskvos CSKA ir „Anadolu Efes“ ekipose eilė atėjo lietuviškajai „Baskonia“.

Ar trečias kartas nemeluos? Atsakymą sužinosime sezono pabaigoje, tačiau startas buvo puikus.

„Baskonia“ namuose 76:63 susitvarkė su karališkuoju Madrido „Real“, o A.Petersas pasižymėjo 18 taškų bei buvo arti karjeros rekordo (20 taškų). Amerikietis dar pridėjo 6 atkovotus kamuolius.

Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio atstovaujama Vitorijos komanda vasarą atliko daug keitimų, bet jei A.Petersas ir toliau taip rungtyniaus, tai šis pokytis išėjo į gerą.

Euroleague.net nuotr./Malcolmas Delaney
Euroleague.net nuotr./Malcolmas Delaney

Malcolmas Delaney (Milano „Olimpia“)

Italijos klubas stipriausiai iš visų Eurolygos ekipų padirbėjo žaidėjų rinkoje, pasiruošime sezonui bei pirmuosiuose oficialiuose mačuose visus varžovus nešęs su vėjeliu, tačiau pirmajame Eurolygos mače vos neprisivirė košės Miunchene.

Milano komandą išgelbėjo pernai „Barcelona“ marškinėlius vilkėjęs M.Delaney, pratęsime pelnęs 6 iš 11 „Olimpia“ taškų bei atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus.

Paskutinis jų buvo adresuotas Shavonui Shieldsui, įmetusiam pergalingą metimą.

Iš viso M.Delaney surinko 17 taškų, atkovojo 4 kamuolius bei atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Kai situacija sudėtingėja, kamuolį duokite šiam amerikiečiui.

Euroleague.net nuotr./Lorenzo Brownas
Euroleague.net nuotr./Lorenzo Brownas

Lorenzo Brownas (Stambulo „Fenerbahče“)

Praėjusi vasara pažymėjo Željko Obradovičiaus eros Stambule pabaigą.

Pokyčių legendiniame Turkijos klube įvyko daug – vairą perėmė Europos čempionas Igoris Kokoškovas, atvyko žalgirietis Edgaras Ulanovas, o komandos vadžių iš Kosto Slouko sulaukė Belgrado „Crvena zvezda“ lyderis Lorenzo Brownas.

Pirmasis L.Browno blynas Stambule tikrai neprisvilo. Jis pelnė 17 taškų (7/9 dvit., 1/3 baud.), o „Fenerbahče“ laimėjo 77:63.

Euroleague.net nuotr./Joffrey Lauvergne'as
Euroleague.net nuotr./Joffrey Lauvergne'as

Joffrey Lauvergne'as (Kauno „Žalgiris“)

Vieną akimirką jau atrodė, jog atidarymo mačas Pirėjuje žaliai baltiems baigsis pralaimėjimu, tačiau susitikimo pabaigoje Roko Jokubaičio timptelėti Lietuvos čempionai išlindo pro rakto skylutę – 11 taškų deficitas ketvirtojo kėlinio pradžioje virto pergale 68:67.

Pastaruosius dvejus metus Stambule žaidęs Joffrey Lauvergne'as prie to prisidėjo labai daug. Susitikimą jis baigė su 13 taškų (5/7 dvit., 3/5 baud.) ir 3 atkovotais kamuoliais per beveik 21 minutę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas