Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skandalas: „Fenerbahče“ žaidėjų nebus Turkijos rinktinėje, kol vadovaus E.Atamanas

Po antradienio rungtynių tarp Atėnų „Panathinaikos“ ir Stambulo „Galatasaray“ PAO vyriausiasis treneris Erginas Atamanas parodė gestą, kuris sukėlė skandalą.

Rankomis E.Atamanas pademonstravo „Galatasaray“ sirgaliams 3:1 ženklą, referuodamas į tai, kad praėjusį savaitgalį Turkijos futbolo Supertaurėje „Galatasaray“ 3:1 nugalėjo Stambulo „Fenerbahče“.

Šis gestas supykdė „Fenerbahče“ gerbėjus visame pasaulyje.

Trečiadienį Atamanas savo „Instagram“ paskyroje oficialiai atsiprašė, tačiau atsiprašymas nė kiek nesujaudino „Fenerbahče“ sirgalių ir pačios organizacijos, kuri davė aršų atsaką.

„Fenerbahče“ išplatino laišką, kuriame pažadėjo neišleisti savo žaidėjų į Turkijos rinktinę, nebent E.Atamanas pasitrauks iš posto.

Visas „Fenerbahče“ pareiškimas:

„Turkijos rinktinės vyriausiojo trenerio požiūris į visuomenę po 2024 metų rugsėjo 24 dienos rungtynių yra visiems žinomas.

Jo požiūris ir stilius yra labai aiškus, o tai, ką jis padarė prieš milijonus žiūrovų, visiškai prieštarauja rinktinės vyriausiojo trenerio orumui ir tapatybei.

Rinktinė yra kiekvieno komanda. Kiekvienas žmogus, kuris yra šios komandos dalis, turi veikti suvokdamas šią situaciją, ir tai yra jo atsakomybė.

Šis veiksmas yra didžiulė nepagarba mūsų bendruomenei, nacionalinės rinktinės trenerio orumui ir net mūsų šaliai, siekiant bendruomenės palankumo.

Mes ignoruojame jo atsiprašymą mūsų bendruomenei.

Kaip „Fenerbahče“ sporto klubas, norime informuoti visuomenę, kol šis žmogus treniruos rinktinę, nusprendėme nesiųsti krepšininkų į mūsų nacionalinę komandą, kurioje būtinos savybės, kaip pagarba ir nešališkumas“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas